Οι σπαρταριστές προφητείες του Αρκά

arkas-profitis


Το τελευταίο καιρό είδαμε έναν Αρκά λίγο διαφορετικό. Αν και συνεχίζει να παίζει με τις λέξεις και να σπάει τα στερεότυπα, πέρασε και σε μια άλλη σημαντική πτυχή της καθημερινότητά μας: Την πολιτική. Κι όπως πάντα, κατάφερε εξαιρετικά να πιάσει εξαιρετικά το σφυγμό και την ψυχοσύνθεση των Ελλήνων και να μας χαρίσει στιγμές γέλιου αλλά και προβληματισμού.

 

arkas01

.arkas02

.

arkas03

.arkas04

.arkas05

.arkas06

.arkas07

.arkas08

.arkas09

.arkas10

.arkas11

.arkas12

.

arkas13

.arkas15

.arkas16

arkas17

.arkas18

.arkas19

.arkas20

.arkas21

.arkas22

.arkas23

.arkas24

.arkas25

.arkas26

.arkas27

 

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

Ζευγάρια – Αρκάς

Σταυρόλεξο – Αρκάς

Σενάρια και αυτοεκπληρούμενες προφητείες: πόσο εμποδίζουν την καθημερινότητα μας;

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

5 CommentsΣχολιάστε

  • Μ’ έκανες και γέλασα – κι είν’ η Χώρα μου σε κρίση!
    Να’ σαι καλά, Αρκά – και το Αντικλείδι, για την αναδημοσίευση.

  • ωραίος ο Αρκάς. Για όλα φταίει ο λαός, κατά τη γνωστή ρήση “μαζί τα φάγαμε”. Ούτε λέξη, ή μάλλον αστείο, για το παγκοσμιοποιημένο μοντέλο απάνθρωπης καπιταλιστικής ανάπτυξη, τις ευθύνες του στρεβλού τρόπου στησίματος της Ευρώπης, την επιβολή του “γερμανικού τρόπου” “βαδίσματος” της Ε.Ε., τα εμβόλιμα απάνθρωπα μέτρα που τρύπωσαν στα μνημόνια από το εγχώριο κεφάλαιο ως προαπαιτούμενα των θεσμών, την κατάρρευση ακόμα και της επίφασης δημοκρατίας που είχαμε κτλ. Συνέχισε έτσι Αρκά.

    • Αν μου επιτρεπετε Α.Κ για αλλο ειδους φταιξιμο μιλαει ο Βενιζελος (“μαζι τα φαγαμε”) και για αλλο ο Αρκας. Ο Βενιζελος επαναλαμβανει αυτα που του ειπαν να πει και υποστηριζει οτι ο λαος ζουσε πανω απο τις δυνατοτητες του, που ισχυει για μια ταξη στην Ελλαδα. Ο Αρκας μιλαει για την ανεκτικοτητα των ελληνων σε πολιτικους που ποτε δεν ενδιαφερθηκαν για τον τοπο. Αντιθετα τον ξεπουλανε. Αν μια αλλη αντιδραση του λαου θαχε καλιτερα αποτελεσματα, δεν μπορει να πει κανενας. Οταν εισαι απο μεσα πουλημενος ειναι τα πραγματα δυσκολα. Φυσικα θα επικροτουσα μια επεκταση της κριτικης του Αρκα και εξω απο την ελληνικη πραγματικοτητα, διοτι οπως σωστα λετε, στο εξωτερικο δεν αλλαζει το πραγμα και πολυ…
      Χαιρετω εγκαρδιως,
      Αννυ

  • Όχι ότι χρειάζεται ο Αρκάς υπεράσπιση, αλλά – μην πυροβολείς τον σκιτσογράφο, τζάνεμ! Όπως, με την αναστάτωση του κλίματος, τροπικά ψάρια περνούν από στην Μεσόγειο από τις θάλασσες της Αφρικής μέσω της Διώρυγας του Σουέζ, έτσι και στο Αντικλείδι μπορεί να ακούσει κανείς αποήχους κελαδισμάτων από τα παραδείσια πτηνά (κοινώς «παπαγαλάκια») της κυβερνώσας παράταξης τα οποία, μέσα από κανάλια και διώρυγες, φτάσανε ως εδώ. Τέτοιες επιθέσεις είναι μηχανισμοί άμυνας: επιτίθεται κανείς ενάντια σε κάτι που αρνείται να δει επειδή δυσκολεύεται να το δεχτεί. Αλλά στην ίδια ιστοσελίδα βρίσκεται και η απάντηση: «Τι συμβαίνει, όμως, αν ζεις σε μια μέτρια χώρα; … Σε μια χώρα που επιτίθεται σε ό,τι ξεχωρίζει είτε αυτό είναι ολυμπιονίκης είτε ο Αρκάς, αν δεν ταιριάζει με την κυβερνητική ρητορική;» διαβάζω στο παραδίπλα άρθρο (https://antikleidi.com/2016/10/25/pws-na-gineis-metrios) οπότε, ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει!

    • Φιλε σχολιαστη υποθετω οτι η μεριμνα του Α.Κ. ειναι να μην περασουμε στην αυτολυπηση και το χασιμο αισθηματος αυτοαξιας. Οπως λενε και οι εγγλεζοι don’t beat yourself up σε περιπτωση που εσφαλες.
      Το γελιο ειναι λυτρωτικο αλλα καποια πραγματα ειναι απο μονα τους περισσοτερο για κλαμματα!
      Καλη συνεχεια,
      🙂