Θαύματα της φύσης στον κόσμο

Θαύματα της φύσης στον κόσμο


Eκπληκτικά θαύματα της φύσης που βρίσκονται στον πλανήτη μας.

————————–

12 Απόστολοι – Πορτ Καμπέλ – Αυστραλία

12 Απόστολοι – Πορτ Καμπέλ - Αυστραλία

Οι 12 Απόστολοι διατηρούν το όνομα που τους έκανε γνωστούς σε όλο τον κόσμο, ακόμη και αν έχουν διατηρηθεί  μόνο 8 από αυτούς  τους βράχους από ψαμμίτη που βρίσκονται στις ακτές της Αυστραλίας .

Επιπλέον, γεωλόγοι έχουν προβλέψει ότι μια νέα στοίβα μπορεί να εμφανιστεί στο μέλλον.

Το σημείο πέραν της μοναδικότητας του είναι εξαιρετικό σημείο για να φωτογραφίσετε το ηλιοβασίλεμα και ιδιαίτερα δημοφιλές για βόλτα με ελικόπτερο καθώς η θέα είναι πραγματικά συγκλονιστική από ψηλά. Οι 12 Απόστολοι βρίσκονται 4 ώρες μακριά από τη Μελβούρνη κατά μήκος του δρόμου του Μεγάλου Ωκεανού.

Είπαν: ‘Μου έκοψαν την ανάσα… Τόσο συγκλονιστική είναι η θέα τους’ – Oliver Rainer

————————–

Παρκο Γκράν Κάνυον, Νεβάδα, Αμερική

Παρκο Γκράν Κάνυον, Νεβάδα, Αμερική

 

Αυτό το ανοιχτό φαράγγι γνωστό και ως Καμβάς της Μητέρας Φύσης, μοιάζει με τρισδιάστατη ζωγραφιά μέχρι να εισέλθεις σε αυτό είτε ως πεζοπόρος, είτε με άλογα και να δεις από κοντά τα χρώματα που διατηρούνται ζωντανά εδώ και 2 δισεκατομμύρια χρόνια. Το Βόρειο Ριμ είναι συνήθως το μέρος όπου πηγαίνουν οι περισσότεροι επισκέπτες για την πρώτη επαφή, εάν όμως θέλετε περισσότερη ησυχία θα πρέπει να επισκεφτείτε το Νότιο Ριμ.

Είπαν: ‘Το Γκραν Κάνυον είναι επιβλητικό και πραγματικά κόβει την ανάσα. Για τους επισκέπτες που πραγματικά τους αρέσει το κάμπινγκ, προτείνω να εξασφαλίσουν την άδεια που τους επιτρέπει να κατασκηνώσουν στο κάτω μέρος του φαραγγιού. Για όσους δεν τους αρέσει ή δεν έχουν το κατάλληλο εξοπλισμό για περπάτημα, η ημερήσιες εκδρομές είναι εξίσου καταπληκτικές και επιπλέον μπορείτε να εξασφαλίσετε άδεια για να μείνετε στις κατασκηνώσεις που υπάρχουν μέσα στο πάρκο. Οι κατασκηνώσεις προσφέρουν μεταφορά με λεωφορεία στην αρχή του φαραγγιού’. – Amit Anadwala

————————–

Γκούλφος, Ρέγιαβικ, Ισλανδία

Γκούλφος, Ρέγιαβικ, Ισλανδία

Γκούλφος, ‘Χρυσοί Καταρράκτες’ στα ελληνικά, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Ισλανδίας. Το νερά κυλά σε τρία ‘επίπεδα’ πριν καταλήξει στην 32 μέτρων χαράδρα. Ο καταρράκτης έχει σχεδόν μετατραπεί σε υδροηλεκτρικό φράγμα, αλλά κυρίως είναι  γνωστός για το εξαίσιο ουράνιο τόξο που δημιουργείται από την πτώση των νερών αλλά και την τεράστια δύναμη των νερών.

Είπαν: ‘Συνήθως δεν ενθουσιάζομαι από καταρράκτες αλλά ο συγκεκριμένος είναι ο καλύτερος που υπάρχει στην Ισλανδία’ – Stephen Bugno.

————————–

Ο μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος, Καίρνς, Αυστραλία

31845E3290C83C598EE81169F50B3_h467_w598_m2_q90_ciztQgUBl

Το να καταδυθείς στο μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο του κόσμου, είναι σα να προσγειώνεσαι σε έναν άλλο πλανήτη, όπου φιλοξενούνται περίπου 30 είδη φάλαινας, δελφινιών, φώκιας και αμέτρητα είδη ψαριών. Καρχαρίες, σαλάχια, ιππόκαμποι αλλά και κροκόδειλοι του αλμυρού νερού είναι επίσης κάποια από τα είδη που ζουν στον ύφαλο. Είτε κολυμπήσετε, καταδυθείτε ή απλά χρησιμοποιήσετε τη μάσκα, η ομορφιά αυτού του θαύματος της φύσης θα σας ξετρελάνει.


Είπαν: ‘Μια από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου ήταν η ευκαιρεία που μου δόθηκε να κάνω κατάδυση στο Μεγάλο Ύφαλο. Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή.’ – Trina D.

————————–

Εθνικό Πάρκο όρος Ράινιερ, Άσφορντ, Αμερική

AEC9E3DCF7289672C3EBE6448BB5BA_h467_w598_m2_q90_cmUPSuqRT

Το όρος Ράινιερ λειτούργησε ως πάρκο το 1899 και είναι ιδιαίτερα γνωστό για τις πεζοπορικές διαδρομές του, τους παγετώνες που καταλήγουν σε ποτάμια, για τα λιβάδια που είναι γεμάτα αγριολούλουδα αλλά και τις ευκαιρίες για επαφή με τη φύση είτε ως κατασκηνωτής, είτε απλά για ένα πιν νικ.

Είπαν: ‘Καταπληκτικό μέρος για να επισκεφθείς εάν βρεθείς στην πολιτεία της Ουάσινγκτον! Πραγματικά θα απολαύσετε την ομορφιά και τη γαλήνη της φύσης! Χαλαρωτικό! Θα δείτε πολλά άγρια ζώα! Μπορείτε να περπατήσετε σε πολλά μονοπάτια!’ – Grace B.

————————–

Μάτερχόρν, Ζερμάτ, Ελβετία

Μάτερχόρν, Ζερμάτ, Ελβετία

Μια από τις πιο δραματικές κορυφές στην περιοχή των Άλπεων, το οδοντωτό περίγραμμα των  Μάτερχορν είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο. Ο πλούτος του το χειμώνα βρίσκεται στις μακρές γραφικές διαδρομές για σκι ενώ το καλοκαίρι στις υπέροχες διαδρομές για πεζοπόρους. Καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, η διαδρομή με το τελεφερίκ στο Ζέρματ θα σας οδηγήσει σε ιλιγγιώδη ύψη. Τα χωριά που βρίσκονται στη βάση του βουνού είναι εύκολα προσβάσιμα και τις αξιόπιστες ελβετικές σιδηροδρομικές γραμμές.

Είπαν: ’Μάτερνχορν. Το πρόσωπο της Τομπλερόν –που χρειάζεστε χρόνο για να χαρείτε’ – Mel S Wong

————————–

Εθνικό Πάρκο Κενάι Φιόρδς, Σίγουαρκ, Αλάσκα

Εθνικό Πάρκο Κενάι Φιόρδς, Σίγουαρκ, Αλάσκα

Είτε κάνοντας καγιάκ μέσα στα παγωμένα ρεύματα, είτε κάνοντας κρουαζιέρα στην ακτογραμμή αυτής της παγωμένης ερήμου, θα γίνεται μάρτυρας ενός από τα καλύτερα παραδείγματα της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη που κάποτε ήταν πατρίδα των Εσκιμώων και τώρα εθνικό πάρκο.

Είπαν: ‘Απόλυτα συνεπαρμένη από την ομορφιά αυτού του πάρκου. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχα βρεθεί τόσο κοντά σε ένα ζωντανό παγετώνα, ή σε κινούμενα παγόβουνα μέσα στον ωκεανό.’ – Sara Benson.

 ————————–

Βουνό Σούγκαρ, Ριο Ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Βουνό Σούγκαρ, Ριο Ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Το Βουνό Σούγκαρ, είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Ρίο, προσφέροντας συγκλονιστική θέα στα γύρω βουνά αλλά και στον κολπίσκο.
Καρύδες και χυμοί είναι προς πώληση, μετά από μια ζεστή μέρα και ιδανικά για να ηρεμήσουν τα νεύρα μετά την ιλιγγιώδη βόλτα με το (bodinho) τελεφερίκ που μεταφέρει ορδές τουριστών αλλά και Βραζιλιάνων στην κορυφή.

Είπαν: ‘ Το βουνό Σούγκαρ, είναι το τέλειο σημείο για να έχεις την καλύτερη θέα του Ρίο. Ανεβαίνοντας θα έχεις την ευκαιρία να περπατήσεις ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση, να δεις τη θέα αλλά και τα άγρια ζώα. Οι μικροί σκιουρο-πίθηκοι Μαρμόσοι, με τα φουντωτά αυτιά, βρίσκονται και τρέχουν παντού σε κάθε σημείο.’ – Craig Kellar.

————————–

Όρος Κιλιμάντζαρο, Τανζανία

Όρος Κιλιμάντζαρο, Τανζανία

Τα βορειότερα σύνορα της Τανζανίας ξεχωρίζουν από το περίγραμμα του Κίμπο, όπως αποκαλείται στην τοπική διάλεκτο το όρος Κιλιμάντζαρο. Η κορυφή (έχει και το ρόλο λογοπαίγνιου) για τους επαγγελματίες αναρριχητές αλλά και για τους λιγότερο έμπειρους – αλλά φιλόδοξους-  ορειβάτες γίνεται με οδηγούς και αχθοφόρους. Πεζοπόροι ‘ημέρας’ αγαπούν εξίσου και τους πρόποδες στα σύνορα του πάρκου Κιλιμάντζαρο.

Είπαν: ‘Μια αξέχαστη εμπειρία που μας πήρε 7 ημέρας να ανέβουμε και 2 για να κατέβουμε. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού συναντήσαμε βροχή, χαλάζι, άνεμο, σκόνη και ομίχλη. Βιώσαμε κρύο και ζέστη, υγρασία και ήλιο. Όλα άξιζαν την εμπειρία του να ζήσουμε ένα τόσο διαφορετικό τοπίο και χλωρίδα. – Mel S Wong.

 ————————–

Καταρράκτες Ιγκουαζού, Φοζ ντο Ιγκουαζού, Βραζιλία

Καταρράκτες Ιγκουαζού, Φοζ ντο Ιγκουαζού, Βραζιλία

Ο θρύλος λέει ότι οι καταρράκτες Ιγκουαζού, δημιουργήθηκαν όταν ένας ζηλιάρης θεός χώρισε το ποτάμι στη μέση ώστε να μην μπορεί να δραπετεύσει η θνητή αγαπημένη του με τον εραστή της. Οι καταρράκτες είναι πράγματι τόσο εντυπωσιακοί που είναι εύκολο κάποιος να πιστέψει ότι μόνο ένα υπερφυσικό χέρι θα μπορούσε να τους δημιουργήσει. Περπατήστε στο μονοπάτι που σας φέρνει πραγματικά κοντά ή νοικιάστε ελικόπτερο για ακόμα πιο πανοραμική θέα.

Είπαν: ‘Ένα αξιοθέατο που πρέπει να δει κάθε άνθρωπος σε αυτό τον κόσμο.’ – Gabriel Moura

 ————————–

Εθνικό Πάρκο Τζόσουα Τρι, Καλιφόρνια, Αμερική

Εθνικό Πάρκο Τζόσουα Τρι, Καλιφόρνια, Αμερική

Αυτό το χαρακτηρισμένο θαύμα της φύσης έχει πάρει την ονομασία του από το δένδρο Τζόσουα, ένα σπάνιο και μοναδικό γιούκα που βρίσκεται στην έρημο της Νότιας Καλιφόρνας. Η περιοχή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε κατασκηνωτές, πεζοπόρους, αναρριχητές και φίλους της φύσης λόγω της ‘σκληρής’ άγριας ομορφιάς της.

Είπαν: ‘ Το Τζόσουα Τρι είναι ένα εκπληκτικό πάρκο ερήμου που βρίσκεται μεταξύ του Λος Άντζελες και του Πάλμ Σπρινγκ. Προσφέρει πολλά μίλια για πεζοπορία στην άγρια φύση και εξαιρετικές πίστες αναρρίχησης. Η απεραντοσύνη της ερήμου ‘σπάει’ από τις σιλουέτες των δένδρων Τζόσουα που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο και από σωρούς ογκόλιθων. Έχω διανυκτερεύσει με σκηνή στο πάρκο πολλές φορές και πραγματικά προτείνω στους επισκέπτες να το κάνουν.’ – Nicholas D.

 ————————–

Ντάιαμοντ Χέντ , Χονολούλου, Χαβάη

Ντάιαμοντ Χέντ , Χονολούλου, Χαβάη

Οι πρώτοι επισκέπτες του Ντάιμον Χέντ μπέρδεψαν τον ασβεστίτη του ηφαιστείου με τα διαμάντια και έτσι δόθηκε το όνομα του. Η επίσκεψη σας θα σας ικανοποιήσει αλλά κυρίως για το θεαματική πεζοπορία και την πανοραμική θέα της Χονολούλου από την κορυφή.

Είπαν: ‘ Η φανταστική θέα ανταμοίβει την περιπατιητή που αποφασίζει να ανέβει το βουνό από το μακρύ βραχώδη τούνελ μέχρι την κορυφή του Οαχου Ντάιμοντ Χέντ. Η πεζοπορία είναι πραγματικά απολαυστική και αξίζει την προσπάθεια.’ – Joanne Orion Miller

______

   lifestyle.gr.msn.com

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

24 μέρη του κόσμου που μοιάζουν ψεύτικα

Τα 7 χρώματα της γης, πανέμορφο κι ασυνήθιστο φυσικό φαινόμενο. 

40 απίθανες φωτογραφίες τοπίων από την Katarina Stefanovic

Κορυφαίες παραλίες του κόσμου

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

1 σχόλιοΣχολιάστε