Κορυφαίες παραλίες του κόσμου

Μαγευτικές παραλίες που ξεχωρίζουν για την μοναδική τους ομορφιά.


Παραλία Matira, Bora Bora, Tαϊτή

Το νησί Bora Bora της Ταϊτής, στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού, είναι πανέμορφο για να είναι αληθινό και μαγεύει κάθε ταξιδιώτη που κολυμπά στις παρθένες παραλίες του με την λευκή άμμο. Αποτελεί διάσημο τουριστικό προορισμό με πολυτελή θέρετρα και μαγευτικά φυσικά τοπία. Το καλύτερο ίσως σημείο του βρίσκεται στα νότια και είναι η παραλία Matira, που πραγματικά δικαιολογεί τη φήμη του νησιού. Ταΐστε καρχαρίες, ψάξτε για μαύρα μαργαριτάρια ή απλά απολαύστε τα κρυστάλλινα νερά μιας από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου.

Grace Bay Beach, Providenciales, Turks and Caicos

Αν και οι τουριστικές υποδομές στο Providenciales, αναπτύσσονται λίγο γρηγορότερα από ό, τι θα ήθελαν μερικοί, η παραλία 19 χλμ. Grace Bay με την άσπρη άμμο, αποτελεί το «διαμάντι» του νησιού, σε ένα τουριστικό μέρος του νησιού. Άλλα μέρη του νησιού, όπως οι παραλίες Copper Jack, εξακολουθούν να είναι παρθένες. Πρωτόγνωρη εμπειρία αποτελεί η κατάδυση στα κρυστάλλινα νερά του Provos, με την πλούσια θαλάσσια ζωή.Γνωστό και ως Provos, αυτό το νησί μήκους 40 χιλιομέτρων, που ανήκει στο αρχιπέλαγος Turks and Caicos, αποτελείται κατά το ήμισυ της ακτής του από μια από τις καλύτερες παραλίες με άμμο, του κόσμου.

Kauna’oa Bay, Χαβάη

Βρίσκεται στη δυτική ακτή Kohala του Big Island της Χαβάης  και αποτελεί το πιο «must» σημείο του νησιού και από τις καλύτερες παραλίες της Αμερικής. Η 500 περίπου μέτρων, σε σχήμα ημισελήνου παραλία, έχει εντυπωσιακή, λευκή άμμο, φοίνικες και κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά. Εκτός από το κολύμπι και ηλιοθεραπεία, εδώ μπορείτε να κάνετε καταδύσεις και να ανακαλύψετε τον πανέμορφο βυθό.

Anse Source d’Argent, Σεϋχέλλες

Βρίσκεται στη δυτική ακτή Kohala του Big Island της Χαβάης  και αποτελεί το πιο «must» σημείο του νησιού και από τις καλύτερες παραλίες της Αμερικής. Η 500 περίπου μέτρων, σε σχήμα ημισελήνου παραλία, έχει εντυπωσιακή, λευκή άμμο, φοίνικες και κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά. Εκτός από το κολύμπι και ηλιοθεραπεία, εδώ μπορείτε να κάνετε καταδύσεις και να ανακαλύψετε τον πανέμορφο βυθό.

Ένας ύφαλος διατηρεί τα νερά ήρεμα κι έτσι μπορείτε να εξερευνήσετε τα ρηχά νερά και την πλούσια θαλάσσια ζωή και φυσικά να απολαύσετε την πανέμορφη παραλία.Αυτή η «κορδέλα» άμμου στο τρίτο σε μέγεθος νησί των Σεϋχελλών, το La Dique, αποτελεί μία από τις πιο φωτογραφημένες και δημοφιλείς παραλίες στον κόσμο .

Tulum, Mεξικό

Το Τουλούμ είναι γνωστό ως η γενέτειρα των αρχαιολογικών μνημείων των Μάγια, στην άκρη ενός απότομου γκρεμού. Κάτω από αυτόν, άμμος και πράσινα νερά αιχμαλωτίζουν το βλέμμα.Δεν υπάρχουν πολλά μέρη στον κόσμο όπου οι άνθρωποι να μπορούν να κολυμπήσουν στη σκιά των αρχαίων μνημείων των Μάγια. Η παραλία Tulum στο Μεξικό  όμως, είναι ένα από αυτά .


Η εκπληκτική αυτή τοποθεσία αποτελεί μία από τις τρεις μεγάλες τουριστικές περιοχές των Μάγια (οι άλλες δύο είναι το Chichen Itza στο Μεξικό και το Tikal στη Γουατεμάλα).

Τα τιρκουάζ νερά στη χερσόνησο του Γιουκατάν και οι καταδύσεις, ελκύουν τους τουρίστες κατά χιλιάδες.

Maya Bay, Ko Phi Phi, Tαϋλάνδη

Χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται τον κόλπο κάθε μέρα,  εν μέρει χάρη στο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την ταινία «The Beach», που γυρίστηκε εδώ. Αλλά υπάρχει κι άλλος λόγος που η Maya Bay βρίσκεται στη λίστα μας: είναι από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου. Η λευκή άμμος «αγκαλιάζεται» από απόκρημνα βράχια από ασβεστόλιθο, ενώ οι κοραλλιογενείς ύφαλοι αποτελούν ένα τέλειο σημείο για ψαροντούφεκο.

Παραλία Sun Island, Mαλδίβες

Πολλά θέρετρα προσφέρουν πολυτελή bungalows με πασσάλους στο νερό, ενώ οι κοραλλιογενείς ύφαλοι στις Μαλδίβες προσελκύουν χιλιάδες τροπικά ψάρια και δύτες.Αυτό το «διαμάντι» στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, έχει για πολλούς την καλύτερη παραλία του κόσμου και αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη των διασήμων και των νεόνυμφων που μαγεύονται από τη σκέψη να κοιμούνται κυριολεκτικά πάνω από το νερό.

Tanjung Rhu, Langkawi, Mαλαισία

Το νησιωτικό σύμπλεγμα Langkawi αποτελεί ένα μεγάλο θέρετρο στη Νοτιοανατολική Ασία. Στο κύριο νησί (που έχει επίσης το όνομα Langkawi), οι περισσότεροι τουρίστες συρρέουν στην παραλία Pantai Cenang, αλλά η πιο ήσυχη Tanjung Rhu  έχει γήινη ομορφιά και γαλήνια ατμόσφαιρα. Η παραλία αυτή εκτείνεται σε 3 χλμ. και περιβάλλεται από αρχαία ασβεστολιθικά σπήλαια, θαλάσσιους δρόμους και πυκνή μαγκρόβια βλάστηση.

Παραλία Puka, νησί Boracay, Φιλιππίνες

Όσοι αγαπούν την ηρεμία και τη γαλήνη, καλό θα είναι να αποφύγουν τη διάσημη Λευκή Παραλία και να κατευθυνθούν προς την παραλία Puka που ονομάστηκε έτσι από τα σπάνια κοχύλια που βρίσκονται εκεί. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραλία στο Boracay, χωρίς θέρετρα και με περιορισμένο αριθμό εστιατορίων.Το νησί Boracay αποτελεί την πιο φανταχτερή τουριστική ζώνη στην περιοχή και υπάρχει λόγος γι’ αυτό: επιβεβαιώνοντας τη φήμη του ως «τροπικός παράδεισος», έχει κάτι για όλους, από εκπληκτικές παραλίες, μέχρι θαλάσσια σπορ και spa.

Praia do Sancho, Fernando de Noronha, Bραζιλία

Απότομες, βραχώδεις πλαγιές που καλύπτονται από πυκνή βλάστηση, δημιουργούν ένα εκπληκτικό και καταλήγουν στα καθαρά νερά της παραλίας που είναι προσβάσιμη από σκαλοπάτια που στερεώνονται στο βράχο ή με καραβάκι.Συχνά έχει ψηφιστεί ως η καλύτερη παραλία της Βραζιλίας και μια από τις καλύτερες στη Νότια Αμερική. Η Praia do Sancho  είναι ένας κόλπος στο νησί Fernando de Noronha , που «βλέπει» προς την ακτή της Βραζιλίας.

Παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της βλάστησης του νησιού εξαλήφθηκε κατά τον 19ο αιώνα, όταν το νησί χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή, η περιοχή συμπεριλαμβάνεται τώρα στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, με πλούσια πανίδα.

Bay of Islands, Νέα Ζηλανδία

Η περιοχή Bay of Islands που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Βόρειου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Το πλήθος καταπράσινων νησιών δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο που σε συνδυασμό με τους πολλούς εκπροσώπους της θαλάσσιας ζωής (όπως φάλαινες και δελφίνια)καθιστά την περιοχή ένα ξεχωριστό προορισμό.

Hanauma Bay, Χαβάη, ΗΠΑ

Ανάμεσα στις παραλίες του νησιού που έχει γίνει συνώνυμο της λέξης «εξωτικό» ξεχωρίζει η Hanauma Bay. Ο λόγος είναι απλός: η θάλασσα εισχωρεί μέσα σε έναν ηφαιστειακό κώνο δημιουργώντας ένα τοπίο εκπληκτικής ομορφιάς. Στα «κρυφά χαρτιά» της συγκεκριμένες παραλίας περιλαμβάνονται ακόμη τα ασυνήθιστα ψάρια-παπαγάλοι που ζουν εκεί, οι κοραλλιογενείς ύφαλοι και οι ψηλοί φοίνικες. Η παραλία βρίσκεται στο νησί Οάχου και πάνω από 3 εκατ. τουρίστες την επισκέπτονται κάθε χρόνο.



Wineglass Bay, Τασμανία, Αυστραλία

Το όνομά της προέρχεται από το ιδιαίτερο σχήμα που έχει, θυμίζοντας ποτήρι κρασιού. Χαρακτηρίζεται από την εναλλαγή των χρωμάτων καθώς συνδυάζει το γαλάζιο με το πράσινο που μικρού δάσους που την περιβάλλει. Αποτελεί προορισμό για τους λάτρεις της πεζοπορίας καθώς και όσων αποφεύγουν την πολυκοσμία λόγω της γεωγραφικής της θέσης: βρίσκεται σε μια απομονωμένη περιοχή κοντά στο νησί Χόμπαρτ, στο νότιο άκρο της Αυστραλίας.


Hanalei Bay, Χαβάη, ΗΠΑ

Η πολυφωτογραφημένη παραλία της Χαβάης που βρίσκεται στη βόρεια ακτή του νησιού Kauai δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την παρούσα λίστα. Σε ορισμένα σημεία της δεσπόζουν καταρράκτες οι οποίοι καταλήγουν στη θάλασσα. Τα χρώματα μαγεύουν ν καθώς το πρασινογάλαζο νερό συνδυάζεται μοναδικά με τη λευκή άμμο.


Ha Long Bay, Quang Ninh, Βιετνάμ

Η πολυφωτογραφημένη παραλία της Χαβάης που βρίσκεται στη βόρεια ακτή του νησιού Kauai δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την παρούσα λίστα. Σε ορισμένα σημεία της δεσπόζουν καταρράκτες οι οποίοι καταλήγουν στη θάλασσα. Τα χρώματα μαγεύουν ν καθώς το πρασινογάλαζο νερό συνδυάζεται μοναδικά με τη λευκή άμμο.

 Πηγές: nationalgeographic clickatlife.grnewsbomb.gr , en.wikipedia.org

by Αντικλείδι , http://antikleidi.wordpress.com

Συναφές: 

Οι πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

13 CommentsΣχολιάστε

  • η Χαλκιδική που είναι ρε παιδιά? Νομίζω το άρθρο είναι προιον συνωμοσίας με σκοπό να μας υποβαθμίσει ως χώρα με σκοπό να μας πάρουν τα πετρέλαια κοψοχρονιά οι Ροτσιλντ, οι εβραιοι και τα υπόλοιπα καλόπαιδα της “λέσχης”

    αφού σαν την Χαλκιδική δεν έχει!!

  • Οι δικες μας παραλιες δεν εχουν τσουναμια και καρχαριες,αρα ειναι οι καλλιτερες.