10 χρήσιμα ψυχολογικά τρικ


Πρόκειται να πας σε μία συνέντευξη για δουλειά; Είσαι μεταξύ αγνώστων και αισθάνεσαι άβολα; Δε ξέρεις πως να αποφύγεις ορισμένες δυσάρεστες καταστάσεις; Θέλεις να κάνεις εντύπωση στο πρώτο ραντεβού; Υπάρχουν μερικά ψυχολογικά τρικ που θα σε βοηθήσουν να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά.

Η ψυχολογία είναι είναι από τους πιο δύσκολους και πολύπλοκους τομείς της επιστήμης. Ωστόσο, έχει να μας χαρίσει κάποια εύκολα ψυχολογικά τρικ που μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητα σας για να διευκολύνετε τη ζωή σας.

Ανακαλύψτε μερικά εύκολα ψυχολογικά κόλπα που μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας…

1. Εάν προβλέπετε ότι ο προϊστάμενός σας πρόκειται να κάνει αρνητικά σχόλια για σας σε μια συνάντηση που θα έχετε μαζί, καθίστε κοντά του. Με βάση την ψυχολογία, έχει αποδειχτεί ότι είναι δύσκολο να μιλήσεις άσχημα για κάποιον ή να είσαι επιθετικός, όταν αυτός κάθεται πολύ κοντά σου.

2. Εάν είστε από αυτούς που συνεχώς αναβάλλουν τις υποχρεώσεις τους για… αύριο, προσπαθήστε να σκεφτείτε αυτό που έχετε να διεκπεραιώσετε πριν κοιμηθείτε. Με αυτό τον τρόπο θα αναγκάσετε τον εγκέφαλό σας να λειτουργήσει έτσι ώστε να σχεδιάσει τον καλύτερο τρόπο για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων σας. Πριν κάνετε κάτι στην πραγματική σας ζωή φροντίστε να το δουλέψετε πρώτα στο μυαλό σας.

3. Αν θέλετε να κάνετε εντύπωση σε κάποιον και μάλιστα θετική, δοκιμάστε να επαναλάβετε το όνομά του κάποιες φορές κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Η εξήγηση είναι ότι όταν κάποιος  αναφέρει το όνομά μας, αισθανόμαστε ποιο οικεία μαζί του.

4. Ο καλύτερος τρόπος να μάθετε και να θυμάστε κάτι, είναι να προσπαθήσετε να το εξηγήσετε σε κάποιον άλλο. Επειδή έχουμε την τάση να απλοποιούμε τα πράγματα όταν τα εξηγούμε σε άλλους, αυτό μπορεί να βοηθήσει να εστιάσουμε στα πιο σημαντικά κομμάτια των πληροφοριών που πρέπει να θυμόμαστε.


5. Εάν αισθάνεστε νευρικοί πριν από κάποια συνάντηση ή κάποιο γεγονός, αντί να… τρώτε τα νύχια σας ή να καπνίζετε, απλά δοκιμάστε να μασήσετε μια τσίχλα. Aυτό είναι χρήσιμο γιατί το μυαλό μας αντιλαμβάνεται ότι είμαστε ασφαλείς όταν τρώμε, δηλαδή όταν μασάμε κάτι.

6. Θέλετε να φανείτε φιλικός όταν θα κάνετε μια νέα επαγγελματική ή πάσης φύσεως γνωριμία; Προσπαθήστε να παρατηρήσετε το χρώμα των ματιών του ατόμου που συναντήσατε. Αυτή η κίνηση αποτελεί την πιο απλή τεχνική για να διατηρηθεί η αναγκαία οπτική επαφή, που είναι ένα σημάδι φιλικότητας και εμπιστοσύνης.

7. Εάν αισθάνεστε λίγο πεσμένοι, παραπλανήσετε το μυαλό σας και προσποιηθείτε ότι χαμογελάτε. Ο εγκέφαλος και το σώμα ανταλλάσσουν αμφότερα μηνύνατα, οπότε το ένα επηρεάζει το άλλο. Το ψεύτικο χαμόγελο θα επηρεάσει τα νευρωνικά δίκτυα, όπως θα έκανε ένα «αυθεντικό» χαμόγελο. Αυτό σημαίνει ότι ένα ψεύτικο χαμόγελο  μπορεί να φτιάξει τη διάθεσή σας.

8. Νιώθετε ορισμένες φορές ότι κάποιος σας κοιτάει, αλλά δεν είστε σίγουροι; Δοκιμάστε να χασμουρηθείτε και στη συνέχεια κοιτάξτε το άτομο που υποψιάζεστε ότι σας παρακολουθεί. Αν χασμουρηθεί και αυτός, τότε μάλλον είχε το βλέμμα του στραμμένο πάνω σας, καθώς το χασμουρητό είναι μεταδοτικό.

9. Εάν μεταφέρετε βαριά αντικείμενα, π.χ σακούλες από το σουπερμάρκετ ή βιβλία και θέλετε κάποιος να σας βοηθήσει να τα κουβαλήσετε, συνεχίστε να του μιλάτε ενώ απλώνετε τα χέρια σας για να του δώσετε κάτι από αυτά που κρατάτε. Η πλειοψηφία των ανθρώπων θα πάρει αυτόματα την τσάντα από εσάς χωρίς να το σκεφτεί καν.

10. Όταν είμαστε με μια παρέα που όλοι γελάμε, έχουμε την τάση να κοιτάζουμε το πρόσωπο εκείνου στον οποίο νιώθουμε πιο κοντά. Αν παρατηρήσετε αυτή τη συμπεριφορά στους άλλους, μπορείτε να καταλάβετε σε μια παρέα ποιος συμπαθεί και ποιος νιώθει άνετα με ποιον.

_______________________

   Πηγή: santorininews.gr

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

 

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

1 σχόλιοΣχολιάστε

  • Η ειλικρίνεια είναι καλλίτερη και μεσοπρόθεσμα ασφαλέστερη και αποδοτικότερη από οποιοδήποτε ¨τρικ¨.