Οι 10 καλύτερες χώρες για να μεταναστεύσεις αν ψάχνεις δουλειά

oecd7081


Με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και τη χώρα να επιστρέφει στην ύφεση, ακόμη και οι λίγοι νέοι που έχουν πλέον απομείνει, σκέφτονται πια σοβαρά το ενδεχόμενο της μετακόμισης τους στο εξωτερικό. Πριν όμως πάρει κάποιος αυτήν την σημαντική απόφαση, καλό είναι να δει ποιες χώρες σύμφωνα με το Better Life Index του ΟΟΣΑ είναι τα καλύτερα μέρη για να εργαστεί κάποιος.

Η κατάταξη έχει διαμορφωθεί από έναν αριθμό δεικτών, όπως ο αριθμός του εργατικού δυναμικού που εργάζεται, το ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας, ο βαθμός εξασφάλισης της θέσης εργασίας και το ύψος του μέσου ετήσιου εισοδήματος.

1) Ισλανδία (9,5 βαθμοί)

oecd1

Με 82% του εργατικού της δυναμικού σε εργασία, 1,18% μακροχρόνια ανέργους και 55.716$ μέσο ετήσιο εισόδημα, η Ισλανδία κατακτά την πρώτη θέση.

2) Ελβετία (9,4 βαθμοί)

Geneva skyline

Η χώρα της σοκολάτας και των ακριβών ρολογιών είναι η δεύτερη καλύτερη χώρα για να αναζητήσεις εργασία με 80% του δυναμικού να εργάζεται, μόνο 1,46% μακροχρόνια ανέργους και 54.236 δολάρια ετήσιες μέσες απολαβές.

3) Νορβηγία (9,0 βαθμοί)

oecd3

Η πετρελαιοπαραγωγός χώρα της Σκανδιναβικής διατηρεί 75% των εργαζομένων της σε εργασία, με 0,32% μακροχρόνια ανεργία (το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη) και 50.282$ ετήσιο εισόδημα.

4) Αυστραλία (8,3 βαθμοί)

oecd4

Η αγαπημένη χώρα των Ελλήνων για μετανάστευση βρίσκεται στην 4η θέση χάρη στο 72% ποσοστό εργατικού δυναμικού σε εργασία, το μόλις 1,08% ποσοστού μακροχρόνιας ανεργίας και τα 50.449 δολάρια μέσο ετήσιο εισόδημα.


5) Ολλανδία (8,2 βαθμοί)

oecd5

Άλλη μια βορειοευρωπαική χώρα στην κορυφαία δεκάδα που αν και έχει το υψηλότερο ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας από τις δέκα (2,4%), το 74%, η ασφάλεια στην εργασία και τα 47.590 δολάρια ετησίως την ανεβάζουν θέσεις.

6) Λουξεμβούργο (8,2 βαθμοί) 

oecd6

Με 66% των εργαζομένων του να δουλεύουν και με 1,78% μακροχρόνια ανέργους, το Λουξεμβούργο «σώζεται»» από τις πολύ υψηλές μέσες ετήσιες απολαβές (οι υψηλότερες μετά τις ΗΠΑ), στα 56.021 δολάρια.

7) Αυστρία (8,2 βαθμοί)

oecd7

Στην έβδομη θέση η Αυστρία, με 72% των πολιτών της σε εργασία, 1,9% ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας και 45.199$ ετησίως μέσος μισθός.

8) Γερμανία (8,1 βαθμοί)

oecd8

Η ηγέτιδα δύναμη της ΕΕ δεν θα μπορούσε να λείπει από την δεκάδα με 73% του εργατικού της δυναμικού να χει προσληφθεί και με 2,37% ποσοστό μακροχρόνια ανέργων, ο μέσος ετήσιος μισθός είναι 43.682 δολάρια.

9) ΗΠΑ (8,1 βαθμοί)

oecd9

Η χώρα με τον υψηλότερο ετήσιο μισθό στα 56.340 δολάρια, χάνει αρκετά λόγω του χαμηλού ποσοστού εργαζομένων (67%), του 1,91% ποσοστού μακροχρόνιας ανεργίας και της σημαντικής ανασφάλειας στον χώρο εργασίας.

10) Δανία (8,0 βαθμοί)

oecd10

Την δεκάδα συμπληρώνει άλλη μια σκανδιναβική χωρία, η Δανία με 73% εργατικό δυναμικό σε εργασία, 1,78% μακροχρόνια ανέργους και μέσες ετήσιες απολαβές της τάξης των 48.347$.

_______________

  Πηγή: iefimerida.gr

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

Αναζητώντας δουλειά στη Νορβηγία

Οι 10 πλουσιότερες χώρες στον κόσμο

Η ζωή στις ευτυχισμένες χώρες

180 μέρες μετανάστης

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

6 CommentsΣχολιάστε

  • Με ποιο κριτηριο ειναι η Γερμανια καλη χωρα για μεταναστευση? γεγονος οτι η ανεργια μειωθηκε στη Γερμανια αλλα γεγονος επισης οτι αυξηθηκε το working poor! Εργασιακες συμβασεις περιορισμενης διαρκειας και μαλλον κακες αποδοχες! Επισης απαισιο εργασιακο κλιμα σε πολλες περιπτωσεις. Συγκριση με Ελλαδα δεν κανω φυσικα, εκει ειμαστε το “αγριο West” η μαλλον “ο αγριος Νοτος!”
    Αλλα τα ασχημα ειναι ασχημα, δεν παει συγκριτικα και πολλα στη Γερμανια ειναι στην ροπη “ασχημοτερα”…

    Τωρα θα μου πεις προκειμενου να μην εχεις τιποτα …
    Δεν ξερω τι να πω. Στη Δανια ειναι καλιτερα απο τη Γερμανια, στην Ολλανδια επισης αλλα τεινω να συμπαθησω την ταση του Christos: Πλανητη αλλο δεν εχει?
    Ευχαριστω για τη φιλοξενια και καληνυχτιζω…

    Annie

    • Τα στατιστικά στηρίζονται σε οικονομικούς παράγοντες, οπότε νομίζω ακούγεται λογικό να βρίσκεται μέσα σε αυτές. Άλλωστε η Γερμανία πάντα ήταν απο τις πρώτες χώρες (μαζί με Αυστραλία) που οι Έλληνες μεταναστεύουν. Οι εργασιακές συμβάσεις…γεγονός, αλλά νομίζω καθολικό καθώς η κατάρρευση των εργασιακών (εδώ των ανθρωπίνων συμβαίνει)) δικαιωμάτων συμβαίνει παντού λόγω της οικονομικής ύφεσης.

      Προσωπικά, έχω συγγενείς Γερμανία, οι γονείς μου ήταν μετανάστες εκεί κ καθώς μένω κ στην Δράμα (που ταιριάζει με την κατάστασή μας) γνωρίζω οτι ακόμα πολλοί πηγαίνουν, αλλά κ ζούν/εργάζονται εκεί. Για όποιον έχει κάποιο γνωστό, ίσως είναι καλύτερα? Δεν γνωρίζω, δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα αυτό το χαρτί, για προσωπικούς λόγους.

      Αλλά ναί, απο το τίποτα…κ πέραν αυτού δεν βλέπω την Γερμανία ποτέ να μειώνεται ως δύναμη οικονομικά. Ακόμα κ σε ύφεση να βρεθεί κάποια στιγμή, έχει αποδείξει οτι έχει πλοκάμια παντού ώστε να στέκεται κ να βασιλεύει. Ολλανδία είναι όνειρο… 😉

      • οι γερμανοι “βαυκαλιζονται” σε μια normality που ειναι τελειως artificial. To κυμα των προσφυγων που μαζευονται τωρα στη Γερμανια θα ταρακουνισει την οικονα πολυ συντομα πιστευω. Οι υπερχρεωμενες κοινοτητες βαζουν προσθετα φεσια για να υποθαλψουν τους ξενους. Ακουγονται δραματικα ποσα…
        Η ποιοτητα των κοινωνικων υπηρεσιων, οι υποδομες κλπ. φθινουν. Πολλοι επαγγελματιες διαμαρτυρονται οτι απο χρονια διατηρουν το επιπεδο τους καταναλωνοντας απο τα ετοιμα…
        Υπαρχουν δουλειες που ειναι λιγο βαρειες και οχι για τον καθενα. Τα λεφτα φτανουν για να ζησεις εφοσον εισαι ευχαριστημενος με βασικα πραγματα. Την καταλαβαινω αυτη την αποψη. Για να μπορεις να ζησεις πρεπει πρωτα να επιζησεις. Αλλα δεν ξερω αν και για ποσο ειναι λυση, να ψαχνει κανεις μια θεση πιο ψηλα σε ενα τοπιο που το καταπινει η θαλασσα…Οι ελληνες δεν ειναι ιδιαιτερα δημοφιλεις σημερα στη βορεια Ευρωπη. Ισως να μην ητανε και ποτε, δεν ξερω. Και οι ελληνες εργοδοτες στη Γερμανια, αν αυτο εννοειτε με ναχει κανεις καποιο γνωστο, ειναι κατα κανονα χειροτεροι απο τους Γερμανους. Αποψη μου βεβαια, δεν ειναι απαραιτητο να εχει “οικουμενικη” εγκυροτητα. Υπαρχουν λογοι ανησυχιας. Ευχομαι σε ολους καλη δυναμη!
        Annie