Στίβεν Χόκινγκ: “Η ανθρώπινη φυλή θα πρέπει να εγκαταλείψει τη Γη, αν θέλει να επιβιώσει”

888671_Stephen-Hawking1


Ο διάσημος αστροφυσικός δίνει απαντήσεις για το Θεό, τους εξωγήινους και τις «μαύρες τρύπες» . Μια πολύ σημαντική συνέντευξη παραχώρησε ο αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ στην εφημερίδα El Pais, με αφορμή την παρουσία του στο τεχνολογικό φεστιβάλ Starmus, στην Τενερίφη.

Ο Βρετανός επιστήμονας ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για το τι θα συμβεί αν οι εξωγήινοι μας επισκεφθούν, με αφορμή δήλωση του πριν από λίγο καιρό ότι είναι καλύτερα να τους αποφύγουμε, γιατί θα μας εξαφανίσουν. «Αν οι εξωγήινοι μας επισκεφθούν, το αποτέλεσμα θα είναι κοντά σε αυτό που συνέβη όταν ο Κολόμβος έφτασε στην Αμερική: Οι ιθαγενείς Αμερικάνοι δεν τα κατάφεραν. Αυτοί οι προηγμένοι εξωγήινοι θα μπορούσαν να γίνουν νομάδες, και να προσπαθήσουν να κατακτήσουν και να αποικίσουν όλους τους πλανήτες που θα μπορούσαν να φθάσουν. Για το μαθηματικό μυαλό μου η εξωγήινη ζωή είναι κάτι εντελώς ορθολογικό», απαντά.

Όταν ερωτάται για τη θέση του ότι ο άνθρωπος θα μπορούσε να επιβιώσει από μια «μαύρη τρύπα» ο διάσημος αστροφυσικός απάντησε: «Το να πέφτεις μέσα σε μια μαύρη τρύπα είναι σα να βιάζεσαι να περάσεις τους καταρράκτες του Νιαγάρα σε ένα κανό: αν κάνεις κουπί αρκετά γρήγορα, μπορείς να ξεφύγεις. Οι μαύρες τρύπες είναι η απόλυτη μηχανή ανακύκλωσης: αυτό που βγαίνει είναι το ίδιο που μπήκε αλλά επεξεργασμένο».

Επιμένει επίσης ότι οι υπολογιστές θα υπερβούν την ανθρώπινη νοημοσύνη μέσω της τεχνητής κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα εκατό χρόνια. «Όταν συμβεί αυτό, θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι στόχοι των υπολογιστών ταιριάζουν με τους δικούς μας», λέει.

Stephen-Hawking-008Ο Χόκινγκ δεν βλέπει όμως το ανθρώπινο είδος να μακροημερεύει στη Γη, καθώς δηλώνει στην ισπανική εφημερίδα ότι η επιβίωση του ανθρώπου θα εξαρτηθεί από την ικανότητά του να βρει «νέα σπίτια» αλλού στο σύμπαν, δεδομένου ότι ο κίνδυνος της καταστροφής στη Γη αυξάνεται. «Για αυτό θα ήθελα να κεντρίσω  το ενδιαφέρον του κοινού για τις διαστημικές πτήσεις», σημειώνει.

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτά αν πιστεύει στο Θεό ο Βρετανός επιστήμονας απαντά διπλωματικά:  «Μπορώ να χρησιμοποιήσω τη λέξη «Θεός» με ένα απρόσωπο τρόπο, όπως έκανε και ο Αϊνστάιν, να αναφερθώ στους νόμους της φύσης», λέει, και όταν ο δημοσιογράφος του θυμίζει ότι κάποτε είπε πως χρειαζόμαστε το Θεό για να εξηγήσουμε το Σύμπαν, ο Χόκινγκ τονίζει:  «Οι νόμοι της επιστήμης είναι αρκετοί για να εξηγήσουν την προέλευση του σύμπαντος. Δεν είναι απαραίτητο να επικαλεστούμε τον Θεό».

Τέλος όταν ερωτάται αν υπάρχει κάτι που θα ήθελε να κάνει στη ζωή του και δεν το έχει κάνει ο διάσημος αστροφυσικός απαντά:  «Να ταξιδέψω στο διάστημα με την Virgin Galactic».

_______

Πηγή: lifo

Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές :

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

3 CommentsΣχολιάστε

  • και που να παει ρε μακακα? Απαγορευτικο το περασμα της ζωνης Βαν Αλλεν διοτι οταν οι ηλιακες ακτινες διαπερνανε κενο για να αγγιξουν αστροναυτες η θερμοκρασια που αναπτυσσεται ειναι πανω απο 250 οC και ο αστροναυτης θα γινει ψητος οπως εγιναν οι Ρωσσοι για αυτο και σταματησαν.οσον αφορα το ταξειδι αμερικανων στροναυτων στην….Σεληνη,μουφα μεγαλη ητανε,ολα επι τυης γης σκηνοθετημμενα.(πληροφοριες απο πρωην πρακτορα της NSA και οχι μονον…..

  • Δηλαδή ο κ. Χόκινγκ μας λέει ότι η πηγή του κακού είναι η γη, κι ότι αν πάμε αλλού θα είμαστε σαν την Εδέμ, τρισευτυχισμένοι. Κύριε επιστήμονα, δεν ξέρεις και δεν καταλαβαίνεις ότι όπου και να μετοικήσει ο άνθρωπος, αργά ή γρήγορα πάλι σε επαπειλούμενη καταστροφή θα καταλήξει; Η μελαλοφυία και οι έρευνές σου, δεν σου έμαθαν αυτό; Δεν έχει αντιληφθεί ότι η πηγή του κακού φωλιάζει μέσα στην ίδια την ανθρώπινη ψυχή με τα πάθη της, κι ότι δεν σώζεται όπου και να πάει, αν δεν απαγγαλεί από τα προαιώνια πάθη του, τον εγωισμό και την μοχθηρία του; Εκτός αν εννοείς κύριε Στήβεν, να μετοικήσουν μόνο κάποιοι εκλεκτοί, μια ελίτ. Αν εννοείς αυτό, πάσο. Εξάλλου, πρακτικά δεν μπορεί να γίνει και αλλιώς. Άρα, σταμάτα να λες ένα σωρό επιστημονίζουσες κοτσάνες, με τη βεβαιότητα ότι θα γίνουν σεβαστές επειδή είσαι εσύ. Υ.Γ. Αν τολμούσε να έλεγε ένα ανώνυμος, άσημος και άγνωστος τις μπαρούφες που λες εσύ εδώ, θα τον λέγαμε συνωμοσιολόγο. Αλλά από τα δικά σου χείλη βαφτίζονται “επιστημονική γνώμη”. Στοπ!

    • Οι αναποδεικτες παπαριες ενος Χωκινς βολευουν τα αφεντικα του που του ….αγορασαν το ομιλουν …καροτσι.Το κυριοτερο δεν ειναι τι “λεει” ενας τελειωμενος αλλα ποιοι χρησιμοποιουνε τα αναποδεικτα “λεγομενα’ του για να στρεψουν αλλου την προσοχη της μαζας.Αυτο εγινε και με την κατασκευασμενη απο τις μυστικες υπηρεσιες ουφολογια.