Οι 17 βασικοί κανόνες έλξης ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα

picasso_2101_d


Οι… μετρ του σεξαπίλ, επιστήμονες που προσπαθούν τεκμηριωμένα να εξηγήσουν πως προκαλείται η φυσική έλξη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, έπειτα από μια σειρά ερευνών των πέντε αισθήσεων κι όχι μόνο… προσέγγισαν το ανεπίλυτο -έως τώρα- μυστήριο που κρύβει η έκφραση «μου κάνει κλικ».

RELATIONSHIP_414-1340074171

Η «Huffigton Post» μετέφερε τους 16 +1 κανόνες της φυσικής έλξης βασισμένη στην έρευνα επιστημόνων:

  • Η ηλικία των ανθρώπων που μας έλκουν συχνά εξαρτάται από το πόσο ετών ήταν οι γονείς μας όταν μας απέκτησαν. Οι άνδρες και οι γυναίκες που μεγάλωσαν δίπλα σε μεγάλους γονείς, είθισται να γοητεύονται επίσης από μεγάλους ανθρώπους και να μην επηρεάζονται αρνητικά στην εικόνα της ρυτίδας…
  • Ενα συμμετρικό πρόσωπο εκτός από το γεγονός ότι είναι δείγμα ομορφιάς, διεγείρει το υποσυνείδητό μας, καθώς μαρτυρά καλά γονίδια, τα οποία είναι απαραίτητα για την ομαλή αναπαραγωγή. Παράλληλα αυξάνεται η πιθανότητα της δημιουργίας όμορφων απογόνων.
  • Οι εξελικτικοί βιολόγοι υποστηρίζουν ότι είθισται να μας έλκει ο… μέσος όρος ομορφιάς.
  • Παντρευόμαστε λένε τους «γονείς» μας… Δηλαδή αναζητάμε ο σύντροφός μας να έχει τα χαρακτηριστικά του -αντίθετου φύλλου από εμάς- γονέα μας! Δηλαδή, μια γυναίκα, της οποίας ο πατέρας είναι καστανός θα έλκεται συχνά από άντρες που έχουν το ίδιο χρώμα μαλλιών.
  • Ενα εξέχων πηγούνι ή μέτωπο στους άνδρες «καρφώνει» υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης και το ενδιαφέρον των γυναικών επίσης. Αντιθέτως, οι άνδρες προτιμούν το μικρό πηγούνι και το λιγότερο εμφανές μέτωπο. Το σκούρο «δαχτυλίδι» γύρω από την ίριδα του ματιού είναι δείγμα υγείας.
  • Κι όμως υπάρχουν σωστές αναλογίες προσώπου… Στις γυναίκες ως κορυφαίο παράδειγμα αναφέρεται η Κρίστι Τέρλιγκτον. Σύμφωνα με μελέτη του 2010 ένα πρόσωπο είναι ελκυστικό όταν η απόσταση ανάμεσα στα χείλια και τα μάτια είναι περίπου στο 36% του συνολικού του μήκους. Και ιδανικά η απόσταση ανάμεσα στα μάτια θα πρέπει να προσεγγίζει το 46% του πλάτους.
  • Σε μελέτη του Πανεπιστημίου του Rochester απεδείχθη ότι τα χρώματα με τα οποία ντυνόμαστε παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Οι γυναίκες που φορούσαν κόκκινα ρούχα ήταν περισσότερο επιθυμητές από αυτές που είχαν ντυθεί στα… μπλε. Το κόκκινο λειτουργεί ως σήμα για τη σεξουαλική διέγερση.
  • Τόνοι μελάνης έχουν χυθεί για το τι προδίδει μια μύτη ή τι προκαλούν οι μυρωδιές. Οι γυναίκες που μύρισαν t-shirts ποτισμένα με ανδρικό ιδρώτα προτίμησαν τις μυρωδιές των ανδρών που είχαν υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Συνεπώς η μύτη λειτουργεί ως… ανιχνευτής.
  • Οι γυναίκες προδίδονται όταν τους αρέσει κάποιος, καθώς αλλάζουν αμέσως τον τόνο της φωνής τους ανεβάζοντας την έντασή της. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες οι άνδρες έλκονται από τις γυναίκες που μιλούν και γελούν δυνατά.
  • Η πείνα αλλάζει τα γούστα… Οι άνδρες που πεινούν τείνουν να κοιτάζουν πιο εύσωμες γυναίκες μέχρι να χορτάσουν!
  • Μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της ωοθυλακορρηξίας της προτιμά πάντα τους πιο αρρενωπούς άντρες, ενώ κι οι ίδιες είναι πιο ελκυστικές εκείνη την περίοδο.
  • Αντιθέτως οι γυναίκες που κάνουν χρήση αντισυλληπτικών χαπιών τείνουν να έλκονται από λιγότερο μυώδεις κι αρρενωπούς άνδρες.
  • Το «σώμα κλεψύδρα» (ίδια αναλογία στήθους – περιφέρειας) με την έντονα διαγεγραμμένη μέση παραμένει πρώτο στην προτίμηση των ανδρών, καθώς παραπέμπει στη γονιμότητα.
  • Μελέτη στην Αυστραλία έδειξε ότι οι άνδρες χωρίς γενειάδα έλκουν περισσότερο τις γυναίκες, ενώ αυτοί που έχουν μούσι δίνουν την αίσθηση του καλού πατέρα.
  • Ερευνες επίσης έδειξαν ότι πολλές γυναίκες βρήκαν αρκετά γοητευτικούς και αρρενωπούς ομοφυλόφιλους άνδρες, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι σεξουαλικές προτιμήσεις δεν επηρεάζουν την όψη μας πάντα.
  • Οι γυναίκες που αναζητούν μια σταθερή σχέση κοιτάζουν περισσότερο τους άνδρες με πιο αβρά και λιγότερο άγρια χαρακτηριστικά.
  • Μια γυναίκα που χαμογελάει, έλκει πάντα τα ανδρικά βλέμματα, σε αντίθεση με τους εκπροσώπους του αρσενικού φύλου, τους οποίους οι γυναίκες τους προτιμούν σοβαρούς.

κανονες έλξης ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα

 

______

      iefimerida.gr

Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Σχετικά άρθρα:

Οι διαφορές των δύο φύλων

Τελικά… τι θέλουν οι άντρες και τι οι γυναίκες;

Ερωτας με την πρώτη… φερομόνη

Εργασία σε δυο Αγγλους Μαθητές! 

Η γλώσσα του σώματος στο φλέρτ 

Επιλογή ανδρών από τις γυναίκες και ο ρόλος του πατέρα τους

Είναι τελικά το σ εξ ο τελικός στόχος σχεδόν κάθε ανθρώπινης προσπάθειας;

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

2 CommentsΣχολιάστε