Iστορία αγάπης από την Κίνα

chinese-love-story6


Μια απίστευτη ιστορία αγάπης που ήρθε από την Κίνα κατάφερε να αγγίξει τον κόσμο. Είναι η ιστορία ενός άνδρα και μιας μεγαλύτερης του σε ηλικία γυναίκας που έφυγαν για να ζήσουν και να αγαπούν ο ένας τον άλλο σε συνθήκες απομόνωσης για πάνω από μισό αιώνα.

Πριν από περίπου 50 χρόνια , ο Liu Guojiang ένα 19χρονο αγόρι τότε, ερωτεύτηκε μια 29χρονη χήρα με παιδιά που ονομάζεται Xu Chaoqin .. Με μια εξέλιξη της ιστορίας αντάξια του Σαιξπηρικού Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, φίλοι και συγγενείς επέκριναν τη σχέση, λόγω της διαφοράς ηλικίας και του γεγονότος ότι ήδη είχε παιδιά.

chinese-love-story1

Την εποχή εκείνη, ήταν ανήθικο και απαράδεκτο για έναν νεαρό να αγαπά μια μεγαλύτερη γυναίκα .. Για να αποφύγουν τα κουτσομπολιά και την περιφρόνηση των κοινοτήτων τους, το ζευγάρι αποφάσισε να δραπετεύσει και να ζήσει σε μια σπηλιά στην Jiangjin στη Νότια Τσονγκίνγκ.

Στην αρχή, η ζωή ήταν σκληρή, δεν είχαν τίποτα,  όπως ηλεκτρικό ή ακόμη και τρόφιμα. Έπρεπε να τρέφονται με χορτάρι και ρίζες που έβρισκαν στο βουνό, και ο Liu έκανε μια λάμπα κηροζίνης που χρησιμοποιούσαν για να φωτίζουν τη ζωή τους.

Η Xu θεώρησε ότι είχε εγκλωβίσει τον Liu και επανειλημμένα τον ρωτούσε, «Μήπως είσαι θλιμμένος;

Ο Liu πάντα απαντούσε, «Όσο είμαστε εργατικοί, η ζωή θα βελτιώνεται».

chinese-love-story4

Στο δεύτερο έτος της ζωής τους στο βουνό, ο Liu άρχισε και συνέχισε για πάνω από 50 χρόνια, να λαξεύει με το χέρι του σκαλοπάτια, έτσι ώστε η γυναίκα του να μπορεί να κατεβαίνει το βουνό εύκολα.

Μισό αιώνα μετά, το 2001, μια ομάδα εξερευνητών εξερευνούσαν το δάσος και εξεπλάγησαν όταν βρήκαν το ζευγάρι των ηλικιωμένων και τα πάνω από 6000 χειροποίητα σκαλοπάτια .


Ένα από τα επτά παιδιά τους είπε: «Οι γονείς μου αγαπούν πολύ ο ένας τον άλλον. Έχουν ζήσει στην απομόνωση για πάνω από 50 χρόνια και ποτέ δεν ήταν χωριστά έστω και για μία μόνο ημέρα. Ο πατέρας μου έχει σκαλίσει πάνω από 6.000 σκαλοπάτια με τα χέρια του στο πέρασμα του χρόνου για την άνεση της μητέρας μου, αν και πλέον δεν κατεβαίνουν το βουνό τόσο συχνά».
chinese-love-story5

Το ζευγάρι είχε ζήσει ευτυχισμένα για 50 χρόνια μέχρι τον Ιούλιο του 2008. Ο Liu, 72 χρόνων, επέστρεφε από τις καθημερινές γεωργικές εργασίες και κατέρρευσε. Η Xu κάθισε και προσευχήθηκε για τον σύζυγό της καθώς ξεψύχησε στα χέρια της. Τόσο πολύ αγαπούσε την Xu ο Liu, ώστε κανείς δεν ήταν σε θέση να αποδεσμεύσει τα χέρια του από την σύζυγο του ακόμη και μετά τον θάνατο του.

Μου υποσχέθηκες ότι θα με φροντίζεις, ότι θα είσαι πάντα μαζί μου μέχρι να πεθάνω, τώρα έφυγες πριν από εμένα, πώς θα ζήσω χωρίς εσένα; ” Η Xu επί ημέρες επαναλάμβανε αυτή την φράση και άγγιζε το μαύρο φέρετρο του συζύγου της με δάκρυα στα μάτια.

Το 2006, η ιστορία τους έγινε μία από τις 10 πρώτες ερωτικές ιστορίες από την Κίνα. Η τοπική κυβέρνηση αποφάσισε να διατηρήσει την αγάπη τους και τον τόπο όπου έζησε ως μουσείο, οπότε και αυτή η ερωτική ιστορία μπορεί να ζήσει για πάντα.

____

 Πηγές : english.cri.cn ,  www.like-news.usenglish.people.com.cn , www.e-steki.gr

Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

H αξόδευτη αγάπη 

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά 

Kάποιος σ’ αγαπάει…

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -