Υπερκατανάλωση

L__Obesite_by_Fulci


Γροθιά στο στομάχι αποτελεί η ταινία-ντοκιμαντέρ Samsara του Ron Fricke. Στο δεύτερο μισό της ταινίας, παρουσιάζει εικόνες από εκτροφεία κοτόπουλων και σφαγεία αγελάδων και χοίρων της Ασίας. Ακόμη και η κινηματογραφική εκδοχή του ‘Fast Food Nation’ δεν έχει παρουσιάσει τόσο ενοχλητικές εικόνες όπως αυτές. 

___

samsara

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

H ανάγκη έναντι της απληστίας

Η Ψυχολογία της Παχυσαρκίας

Φαγητό που «βλάπτει σοβαρά την υγεία»

200 θερμίδες σε εικόνες

Οι κίνδυνοι των περικοπών κόστους των σουπερμάρκετ

10 μαθήματα υγείας από 10 διαφορετικές χώρες

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

5 CommentsΣχολιάστε

  • Δεν κατάλαβα το νόημα της ταινίας. Ο επίλογος πράγματι αποκρουστικός. Κατά τα λοιπά οι εικόνες από τους χώρους παραγωγής δεν παρουσιάζουν τίποτα το επιλήψιμο. Βέβαια οι σιχασιάρηδες μπορεί να γίνουν vegetarians.

    • Νομίζω το θέμα είναι οι συνθήκες κράτησης των ζώων – πχ οι αγελάδες που έχουν μόνιμα τις αντλίες για άρμεγμα και είναι εγκλωβισμένες, ή με τα γουρουνάκια των οποίων η μαμά είναι μαντρωμένη από δύο χοντρά κάγκελα και δεν μπορεί καν να σηκωθεί. Αυτά ενδιαφέρουν πολλούς ζωόφιλους, που φαντάζονται τον εαυτό τους σε τέτοια θέση ή υποστηρίζουν ότι τα ζώα υποφέρουν (προσωπικά εδώ δεν θα εκφράσω γνώμη γι’ αυτό το θέμα).

      Κατά τα άλλα οι συνθήκες υγιεινής φαίνεται να είναι άψογες, κάτι που είναι μάλλον θετικό γιατί το κρέας που φτάνει στον άνθρωπο είναι απολύτως καθαρό.

      Η αλήθεια είναι ότι ο δυτικός κόσμος δεν θα έχανε τίποτα σε υγεία – μάλλον θα κέρδιζε – αν έτρωγε το μισό κρέας από αυτό που καταναλώνει σήμερα. Ας μην ξεχνάμε όμως, μια και παρουσιάζεται ένα ταχυφαγείο “δυτικού τύπου” στο τέλος του βίντεο, ότι οι κυριότεροι παράγοντες παχυσαρκίας λόγω του γρήγορου φαγητού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΡΕΑΤΟΣ, αλλά το υπερβολικό λίπος μέσω του τηγανίσματος των πάντων, και κυρίως η φρουκτόζη η οποία κρύβεται σε σχεδόν όλα τα προϊόντα των φαστ-φουντ, από την οποία κανείς σε ένα νορμάλ γεύμα σε τέτοιο κατάστημα παίρνει παραπάνω από την προτεινόμενη ημερήσια δόση. Αν τρώγατε μόνο το μπιφτέκι, χωρίς το τίγκα σε ζάχαρη ψωμάκι, και τη σαλάτα, χωρίς την τίγκα σε ζάχαρη κόκα κόλα, τότε δεν θα είχατε πρόβλημα παχυσαρκίας.

  • όσοι είναι από χωριά έχουν σοκαριστεί μάλλον για το αντίθετο απ αυτό που νομίζετε!!
    Έχετε δει αλήθεια καμιά φορά πως σφάζουν τα “σπιτικά” ή “χωριάτικα” προβατο-γουρουνάκια??
    Εκτός από τις άριστες εγκαταστάσεις υγιεινής που θα σας έκαναν εντύπωση (!!), ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διαφορετικοί τύποι θανάτωσης των ζώων. Μεγάλη εφευρετικότητα στους έλληνες (αλβανούς πλεον) σφάχτες όπου θα συναντήσετε εξαρτήματα όπως μπαλτάδες, τσεκούρια, σπαθιά, βαριοπούλες, καραμπίνες κτλ
    Εντύπωση μου κανε κάποιος “θείος” που ξεκολλούσε το κεφάλι από τις κότες εντελώς. Μάλλον για να μην μειώσει τις τοξίνες από το άγχος του ζώου!
    Μια χαρά βλέπω επομένως τους ασιάτες. Απλά μας τρομάζει η μαζικότητα? όμως δεν έχουν κι αυτοί δικαίωμα στο “τσιτσί” ? αρκετό ρύζι φάγανε
    Όσο για την παχυσαρκία συμφωνώ με την προλαλήσασα . Σημασία έχει πάντα το μέτρο.

  • Κάνω εμετό με την αναισθησία των δίποδων που σχολιάζουν στην ανάρτηση. Δεν είναι θέμα ζωοφιλιας το να σοκάρεσαι με τον βασανισμό αισθανόμενων ζώων. ανθρωπος να’ σαι αρκεί. “Φτωχή ανθρωπότητα, δεν μπόρεσες, ούτε ένα κεφαλαίο να γράψεις ακόμα”