10 εικόνες από υπνοδωμάτια παιδιών όλου του κόσμου


Ο ιδιωτικός χώρος των παιδιών μπορεί να μας δώσει μια εικόνα της ζωής σε όλο τον κόσμο, καθώς και μία βαθύτερη ματιά στην δικιά τους ζωή. Οι παρακάτω εικόνες αποκαλύπτουν απίστευτες ιστορίες θάρρους, απελπισίας, και – για τα λίγα τυχερά παιδιά – χαράς. Η πηγή αυτής της λίστας είναι το  βιβλίο ” “Where Children Sleep“. Συγγραφέας και φωτογράφος  είναι ο James Mollison. 

10 Κιότο, Ιαπωνία

Risa, δεκαπέντε ετών

H Risa ζει με δεκατρείς γυναίκες σε ένα τεϊοπωλείο στο Κιότο όπου εκπαιδεύεται πολλές ώρες καθημερινά για να γίνει γκέισα. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει εξάσκηση στην ορθοφωνία, στο τραγούδι, στο χορό και στο να φτιάχνει τσάι. Είναι η νεότερη maiko (έτσι αποκαλείται κάποια που έχει περάσει τις εξετάσεις για να γίνει γκέισα) στην Ιαπωνία. Έχει δύο ημέρες διακοπών κάθε μήνα.

9. Yunnan, Κίνα

Dong, εννέα ετών

Ο Dong μοιράζεται το δωμάτιο με τους γονείς και τις αδελφές του. Η οικογένειά του έχει χωράφια που τους παρέχουν τα απαραίτητα, ρύζι και ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο. Η εκπαίδευση για τον Dong είναι  δωρεάν γιατί ζει στην ύπαιθρο, οι γονείς του πληρώνουν μόνο για την στολή. Όταν μεγαλώσει ο Dong, θέλει να γίνει αστυνομικός για να  «πιάσει τους κλέφτες».

8. Ρίο Ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Alex, εννέα ετών

O Alex δεν πηγαίνει στο σχολείο. Περνά τις ημέρες του ζητιανεύοντας στους δρόμους. Εκτός από την ζητιανιά, αναγκάζεται να κλέβει  ηλικιωμένους ή οδηγούς   σε σταματημένα αυτοκίνητα στα φανάρια, για να βγάζει τα προς το ζην . Κοιμάται ως επί το πλείστον έξω σε ένα παγκάκι ή σε ένα εγκαταλελειμμένο καναπέ. Επισκέπτεται την οικογένειά του περιστασιακά για να φάει μαζί τους.

Λιβερία, Δυτική Αφρική

Ανώνυμος ,  εννέα ετών

Αυτό το αγόρι (που παραμένει ανώνυμο για τη δική του ασφάλεια) ήταν ένα από τα παιδιά-στρατιώτες κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Λιβερία. Κατατάχθηκε στρατιώτης, διότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο να αρνηθεί την αμοιβή με τρόφιμα και χρήματα . Πηγαίνει σε σχολείο για παιδιά που είναι πρώην στρατιώτες. Είναι ορφανός και έχει τρία αδέλφια. Θέλει να γίνει δάσκαλος όταν μεγαλώσει.

 

Μάε Σοτ, Ταϊλάνδη

Lay Lay, τεσσάρων ετών

Η Lay Lay είναι από την Βιρμανία, αλλά ζει στην Ταϊλάνδη ως πρόσφυγας. Είναι ορφανή και ζει σε ένα ορφανοτροφείο. Υπάρχουν μόνο δύο δωμάτια στο ορφανοτροφεία. Τη μέρα χρησιμοποιούνται ως τάξεις, και τη νύχτα ως υπνοδωμάτια. Τα θρανία μετακινούνται το βράδυ στην άκρη, έτσι ώστε να μετατραπούν τα δωμάτια σε υπνοδωμάτια και να χωρέσουν είκοσι ένα παιδιά. Κάθε παιδί έχει ένα μικρό κουτί για να αποθηκεύει τα πράγματα του. Η Lay Lay έχει μόνο λίγα ρούχα.


5. Bat ayin, Κατεχόμενη Παλαιστίνη

Yiftach, δέκα ετών

Ο Yiftach ζει σε ένα εντυπωσιακό ξύλινο σπίτι που χτίστηκε από τον πατέρα του, ο οποίος είναι εβραίος σιωνιστής που πιστεύει ότι η γη ήταν δώρο για αυτούς από το Θεό. Ο Yiftach απολαμβάνει να μελετάει την ηλιακή ενέργεια και την φύση. Όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει πιλότος στον ισραηλινό στρατό. Ο πατέρας του έχει διαρκώς μαζί του ένα όπλο, επειδή πιστεύει ότι τα παιδιά του δεν είναι ασφαλή από τους Παλαιστίνιους που ζουν σε κοντινή απόσταση.

Χεβρώνα, Ισραήλ

Douha, δέκα ετών

Η Douha ζει σε  παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό. Ο αδελφός της αυτοκτόνησε αφού σκότωσε είκοσι τρεις αμάχους σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας εναντίον Ισραηλινών. Η ισραηλινή κυβέρνηση τιμώρησε τη Douha και την οικογένειά της για την επίθεση του αδελφού της, καταστρέφοντας το σπίτι τους και όλα τα υπάρχοντά τους. Η Douha έχει  μια αφίσα του αδελφού της στο τοίχο του υπνοδωματίου της.

3. Κατμαντού, Νεπάλ

 NetU, ένδεκα ετών

Η NetU εστάλη από το σπίτι της στην Ινδία, για να ζήσει με τη θεία της στο Νεπάλ, επειδή δεν μπορούσαν να της παρέχουν την απαραίτητη τροφή για να επιβιώσει. Όμως, η οικονομική κατάσταση της θείας της NetU δεν είναι πολύ καλύτερη, οπότε αναγκάζεται να ζητιανεύει για φαγητό κάθε μέρα. Σπάνια καταφέρνει να μαζέψει κάποια χρήματα, μόνο τουρίστες της προσφέρουν βοήθεια. Το σπίτι της είναι μια καλύβα που κατασκευάστηκε από φύλλα πλαστικού. Μοιράζεται το σπίτι της με άλλα  έντεκα άτομα.

2. Πνομ Πενχ, Καμπότζη

Roathy, οκτώ ετών

Ο Roathy και η οικογένειά του ζουν σε μια τεράστια χωματερή . Ανακυκλώνουν ότι σκουπίδια μπορούν να βρουν, για να ζήσουν. Το κρεβάτι του Roathy φτιάχθηκε από παλιά ελαστικά. Η χωματερή είναι γεμάτη μύγες που στροβιλίζουν γύρω από τα πέντε χιλιάδες άτομα που ζουν, εργάζονται (και πληρώνουν ενοίκιο) εκεί. Η κύρια εργασία των κατοίκων είναι να καθαρίζουν παλιά μπουκάλια και κουτιά για να τα μεταπουλήσουν στην εταιρία ανακύκλωσης.

1 Κεντάκι, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

Jasmine,  τεσσάρων ετών

Η Jasmine, η οποία προτιμά να την φωνάζουν “Jazzy” ζει με τους γονείς της και τα τρία αδέλφια της σε ένα μεγάλο σπίτι στην εξοχή. Το δωμάτιό της είναι γεμάτο στολίδια που έχει κερδίσει σε διαγωνισμούς ομορφιάς για παιδιά. Παρακολουθεί μία επίδειξη κόστους 1.000 δολαρίων κάθε Σαββατοκύριακο. Της αρέσει ν’ αντιμετωπίζεται σαν  πριγκίπισσα. Όταν μεγαλώσει θα ήθελε να γίνει αστέρι της ροκ.
________________

   Πηγή: http://listverse.com/

by Αντικλείδι , http://www.antikleidi.com

Συναφές:

Η ανισότητα στον κόσμο αντανακλάται στα υπνοδωμάτια των παιδιών.

Σχολικές τάξεις από όλο τον κόσμο

Δημόσιοι υπάλληλοι των πέντε ηπείρων

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

4 CommentsΣχολιάστε