Σ εξ ή χρήμα; Τι μας κάνει χαρούμενους;


Αν υποθέτετε ότι ένας παχυλός λογαριασμός τραπέζης, θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να ανέβει η θερμοκρασία στην κρεβατοκάμαρά σας, ενδεχομένως και να έχετε δίκιο. Όμως, εν μέρει!  Τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την αγάπη, αλλά μπορούν να αγοράσουν τον εφήμερο έρωτα και την ελεύθερη σεξουαλική ζωή. 

Περίπου το 70% των πολυεκατομμυριούχων, λένε πως απολαμβάνουν καλύτερο και πιο ελεύθερο σεξ, σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2007 από το Prince & Associates Inc. Το 63% των πλουσίων ανδρών ανέφεραν ότι τα χρήματα τους «προσέφεραν» πιο συχνό σεξ και με περισσότερες συντρόφους, ενώ για τις γυναίκες το ποσοστό ανέρχεται στο 88% και αποκωδικοποιείται ως καλύτερης ποιότητας σεξουαλική επαφή.

Αν το σκεφτεί κανείς λογικά, όλα τα παραπάνω είναι φυσιολογικά. Τα χρήματα και η έλλειψη άγχους που έχουν, σε αντίθεση με τους περισσότερους που για να τα αποκτήσουν ταλαιπωρούνται ώστε να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές απαιτήσεις της ζωής, οδηγούν σε μεγαλύτερη απόλαυση των προσωπικών στιγμών τους.

Η ασφάλεια των πολύ πλούσιων, παρέχει μια σταθερότητα που οι περισσότεροι άνθρωποι, ιδιαίτερα οι γυναίκες, την αισθάνονται σαν ένα είδος δύναμης. Τα ακριβά λοιπόν παιχνίδια, όπως είναι τα ιδιωτικά τζετ και τα εξωτικά ταξίδια σε τροπικά μέρη, σίγουρα δεν βλάπτουν!

Θα μπορούσαν τα χρήματα να λειτουργήσουν σαν αφροδισιακό; Ίσως. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι συγγραφείς μελέτης, μπορεί οι οργασμοί που προέρχονται από τον πλούτο, να είναι αποτέλεσμα της εξέλιξης που βοηθά τις γυναίκες να διακρίνουν τον ικανότερο και εκείνον με τις μεγαλύτερες δυνατότητες για το μέλλον.

Παρόλα αυτά, ένας σύντροφος με πολλούς πόρους και άλλες τόσες σεξουαλικές χάρες, μπορεί να μην αποδειχθεί και ότι καλύτερο μακροπρόθεσμα, μια και ο πλούτος αλλάζει τους ανθρώπους και όχι πάντα προς το καλύτερο.


Σε άλλη πάλι έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 16000 άτομα, βρέθηκε πως όσο περισσότερο σεξ κάνει ένας άνθρωπος, τόσο πιο ευτυχισμένος είναι, ανεξάρτητα από το φύλλο του. Και ενώ παρατηρήθηκε ότι τα χρήματα «αγόραζαν» περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους, στην πραγματικότητα, οι άνδρες που έβρισκαν τον αγοραίο έρωτα, ήταν σημαντικά λιγότερο χαρούμενοι από εκείνους που δεν τον εξαγόραζαν.

Γεγονός που έχει νόημα, μια και όπως σημειώνει ο Selon Lehmiller, «μπορεί να αγοράσεις όσο σεξ θες, αλλά στο τέλος της ημέρας, οι περισσότεροι από εμάς χρειαζόμαστε και θέλουμε μερικές στιγμές φυσικής επαφής και ο αγοραίος έρωτας δεν ικανοποιεί τις ψυχολογικές μας ανάγκες για οικειότητα και συναισθηματικό δεσμό».

Το σεξ μπορεί λοιπόν να συμβάλει στην ευτυχία –κάποιες φορές και στην αύξηση του τραπεζικού λογαριασμού βέβαια! Άλλωστε και βιολογικά να το δει κανείς, προκαλεί απελευθέρωση διαφόρων χημικών ουσιών στον εγκέφαλο, που προκαλούν ευφορία. Όμως μια σταθερή σχέση, μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική για τη γαλήνη της ψυχής.

Τι μας κάνει πιο ευτυχισμένους τελικά; Τα χρήματα ή το σεξ;

_________

  capitalhealth.gr

by Αντικλείδι , http://antikleidi.wordpress.com

Συναφές: 

Είναι τελικά το σ εξ ο τελικός στόχος σχεδόν κάθε ανθρώπινης προσπάθειας;

10 πράγματα που αναφέρει η οικονομική επιστήμη για την ευτυχία

Γιατί εξασθενεί το πάθος σε μία σχέση

Σ εξ ηλικιωμένων

Η γλώσσα του σώματος στο φλέρτ

Αυτό που θέλουν οι γυναίκες

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

3 CommentsΣχολιάστε