20 Πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε στους άλλους


Υπάρχει ένας βασικός παράγοντας που μπορεί να βλάψει τις σχέσεις σας αλλά και την προσπάθεια να τις εμβαθύνετε. Το στοιχείο αυτό είναι εσείς και η στάση σας!  Αν επιθυμείτε ν’ αναπτύξετε και να διατηρήσετε υγιείς  και θετικές σχέσεις στη ζωή σας, θα πρέπει να σταματήσετε κάποια πράγματα:

1. Σταματήστε να κατηγορείτε.   – Με το να κατηγορείτε τους άλλους δεν θα καταφέρετε τίποτα. Είτε θα  αντιμετωπίστε τα προβλήματά σας, είτε αυτά θα καθορίσουν την ζωή σας. Η επιλογή είναι δική σας. Όταν κατηγορούμε τους άλλους για το τι περνάμε, μεταθέτουμε την ευθύνη και αρνούμαστε την δυνατότητα μας να ελέγχουμε εμείς την ζωή μας.

2. Σταματήστε να παραπονιέστε. – Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε το χρόνο και την ενέργειά σας για να κάνετε κάτι ποιοτικό για τον εαυτό σας.

3. Σταματήστε να εννοείτε ότι δεν λέτε. – Οι άλλοι δεν μπορούν να διαβάσουν το μυαλό σας. Επικοινωνήστε απλά κι  αποτελεσματικά.

4. Σταματήστε να τα κάνετε όλα για σας. – Ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο, όχι γύρω από σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διακρίνετε αυτή την αλήθεια σε τακτική βάση.

5. Σταματήστε τα ψέματα. – Μακροπρόθεσμα η αλήθεια αποκαλύπτεται πάντα. Είτε εσείς θα έχετε την ευθύνη των πράξεων σας,  είτε αυτές θα σας κυριαρχήσουν.

6. Σταματήστε να είστε μνησίκακοι. – Οι μνησικακίες σίγουρα δεν οδηγούν στην ευτυχία.


7. Σταματήστε να αμφιβάλλετε.
 – Αν νομίζετε ότι κάπου δεν μπορείτε να καταφέρετε κάτι, πιθανών έχετε δίκιο. Αλλά μην αφήνετε την δική σας αμφιβολία  να παρεμβαίνει στα όνειρα των άλλων. Όποιος ισχυρίζεται ότι κάτι δεν μπορεί να γίνει, δεν πρέπει να εμποδίζει και τους άλλους να το επιχειρήσουν.


8. Σταματήστε να διακόπτετε. – Διορθώστε κάποιον όταν είναι κατάφωρα άδικος σε κάτι, αλλά πάντα διατυπώνετε την ένστασή σας όταν τελειώσει ο συνομιλητής σας και έρθει η σειρά σας.

9. Σταματήστε να είστε εγωιστές. – Παίρνετε ότι δίνετε σε μια σχέση. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

10. Σταματήστε να κρίνετε. – Ο καθένας δίνει τη δική του μοναδική μάχη. Δεν έχετε ιδέα τι περνάνε οι άλλοι, όπως και αυτοί δεν έχουν ιδέα για το τι περνάτε εσείς.

11. Σταματήστε να κουτσομπολεύετε . -Το κουτσομπολιό είναι μια χαμένη υπόθεση. Πληγώνει αλλά αμαυρώνει και την εικόνα σας.

12. Σταματήστε να δίνετε υποσχέσεις που δεν μπορείτε να κρατήσετε. – Μην υπερ-υπόσχεστε. Πράξεις και όχι μόνο λόγια.


13. Σταματήστε να είστε αμυντικοί.
 – Επειδή κάποιος έχει διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις από σας,  αυτό δεν σημαίνει ότι ένας από τους δυο σας είναι λάθος. Εξετάζετε όλα με ευρύ πνεύμα. Οι ανοικτόμυαλοι  είναι αυτοί που ανακαλύπτουν τα  σπουδαία πράγματα.

14. Σταματήστε να συγκρίνετε τους ανθρώπους μεταξύ τους. – Δεν υπάρχουν δύο ίδιοι άνθρωποι. Ο καθένας έχει διαφορετικές δυνατότητες και δυνάμεις . Παλεύουμε μόνο με τον εαυτό μας, και προσπαθούμε να βελτιωθούμε.

15. Σταματήστε να επιζητείτε την τελειότητα από τους άλλους. – Το τέλειο είναι ο εχθρός του καλού. Την ιδανική «καλοσύνη» είναι δύσκολο να βρείτε σε αυτόν τον κόσμο. Μην το ξεχνάτε.

16. Σταματήστε να προσπαθείτε να είστε τα πάντα για όλους. Είναι αδύνατο να το πετύχετε. Όμως κάνοντας κάποιον να χαμογελάσει, μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο. Ίσως όχι ολόκληρο τον κόσμο, αλλά έστω τον δικό του κόσμο. Οπότε περιορίσετε την εστιασή σας.

17. Σταματήστε να εκνευρίζετε τους άλλους κριτικάροντας τους. – Επειδή σας δίνει κάποιος την αφορμή να τον κριτικάρετε, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνετε. Σκεφτείτε διαφορετικά και μην εκμεταλλεύεστε την αδυναμία του άλλου.

18. Σταματήστε να αντιδράτε υπερβολικά στις αναποδιές – Οι άνθρωποι κάνουν λάθη.  Απλά συμβαίνει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχώνετε τον εαυτό σας αλλά και τους γύρω σας. Ένας τρόπος για να ελέγξετε αν κάτι αξίζει να σας στεναχωρεί και να σας προβληματίζει, είναι να αναρωτηθείτε το εξής: «Θα με ενοχλεί αυτό το θέμα σε ένα χρόνο,” Αν όχι, τότε δεν αξίζει να του δίνετε υπερβολική σημασία.

19. Σταματήστε να γίνεστε δραματικοί. – Μείνετε έξω από τις υπερβολές και το δράμα των άλλων, και μην δημιουργείτε άσκοπα το δικό σας.

20. Σταματήστε να δίνετε συμβουλές, κι απλά ακούστε. – “Λιγότερες συμβουλές” είναι συχνά η καλύτερη συμβουλή. Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πολλές συμβουλές, χρειάζονται απλώς κάποιον να τους ακούσει και να τους τονώσει το ηθικό. Αυτό που θέλουν να ακούσουν, βρίσκεται ήδη κάπου μέσα τους. Απλά χρειάζονται χρόνο για να σκεφτούν , να κοντοσταθούν και να ψάξουν το μονοπάτι που θα τους οδηγήσει να βρουν το δρόμο τους.

Και να θυμάστε, η σχέση σας με τον εαυτό σας είναι η πιο κοντινή και πιο σημαντική σχέση που θα έχετε ποτέ. Δώστε την απαραίτητη προσοχή σε αυτή, αναπτύξτε τη, καλλιεργήστε τη, και ποτέ να μην τη εγκαταλείψετε

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

Πέντε κλειδιά για την ενίσχυση της Συναισθηματικής Νοημοσύνης σας 

15 κακές συνήθειες που μας κρατάνε πίσω 

10 πράγματα για τα οποία πρέπει να σταματήσετε να νοιάζεστε

13 πράγματα που θα ήθελα να γνώριζα στα 25 μου..

11 τεχνικές που χρησιμοποιούν οι άλλοι για να σας εκμεταλλευτούν.

10 συνήθειες για πολυάσχολους ανθρώπους για περισσότερη ευτυχία

25 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε

Δέκα σκληρές αλήθειες για τη ζωή

8 πράγματα που κάνουν διαφορετικά οι πετυχημένοι

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

3 CommentsΣχολιάστε

  • Eimai o ο διαχειριστης εκει .ειδα την σελιδα σου και μου αρεσε .Εχουμε μια προσφορα για δωρεαν αναρτησεις θεματων ειτε με απλα σχετικα και λινκσ σε μπλογ ειτε μετεκπεμποντας το ιδιο το μπλγκ .Δεν ξερω εαν σε ενδιαφερει κατι τετοιο . σκεφου το. ρωτησε με και οτι θελεις ,Ευχαριστω με εκτιμηση .