Ο παιδικός μας φίλος, ο φασίστας

Παιδικός φίλος του άντρα μου. Καλό παιδί. Τον γνώρισα πρόσφατα που πήρε μετάθεση εδώ. Είχε έρθει σπίτι να κουβεντιάσουν γιατί χώρισε με την κοπέλα του και ήθελε κάπου να τα πει. Με φώναξαν να τους πω τη γνώμη μου.


Τον άκουσα προσεκτικά -και ξέρεις πώς οι ερωτευμένοι περιγράφουν γλαφυρά όλη την ιστορία τους, όπως ο άρρωστος άνθρωπος το ιστορικό του στο γιατρό – και κατάλαβα πως τα ζητήματά του είναι η ερωτική ζήλεια που ένιωθε ο ίδιος και η εμπιστοσύνη του που είχε κλονιστεί, μάλλον δίκαια, όπως νόμιζε. Του εξήγησα πώς η ζήλεια είναι κάτι που περνάει, πως την είχα βιώσει κι εγώ για δυο χρόνια περίπου με τον φίλο του και τώρα δεν υπάρχει ίχνος και όσο για την εμπιστοσύνη χτίζεται με τον χρόνο.

Το σημαντικό στις σχέσεις, εμπειρικά μιλώντας, είναι να τοποθετείσαι με όμοιο τρόπο με τον άνθρωπό σου απέναντι σε σημαντικά θέματα της ζωής -να έχεις όμοιο αξιακό σύστημα ήθελα να πω αλλά δεν ήθελα να αρχίσω τα πρυτανικά. Του εξήγησα πως εγώ και ο φίλος του είμαστε μαζί, παρ’ όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν λόγω συμβίωσης επειδή στεκόμαστε με όμοιο τρόπο απέναντι στα βασικά: οικογένεια, θρησκεία, φίλοι, πατρίδα, ψυχαγωγία, κουλτούρα, καριέρα, λεφτά κλπ. Τον ρώτησα αν είχε σκεφτεί πώς τα πήγαιναν με την κοπέλα του σ΄αυτά τα θέματα. Κι εκεί άρχισε να ξεδιπλώνεται η παράνοια.

Το έχει ρίξει στο Χριστιανισμό, μας είπε αρχικά. Πως αποφάσισε να νηστεύει Δευτέρα και Τετάρτη και να πηγαίνει πιο τακτικά στην Εκκλησία. “Πάς καλά ρε;” ήταν η αναμενόμενη αντίδρασή μας, γελώντας. Και εκεί πια βρήκα την ευκαιρία να τον ρωτήσω τι ψήφισε στις εκλογές. Και όταν απάντησε “Χρυσή Αυγή”, κι ενώ το περίμενα, χτύπησε δυνατά και γρήγορα η καρδιά μου όπως αν μου ανακοίνωνε ο εραστής μου πως με πρόδωσε κάνοντας έρωτα με άλλη γυναίκα. Και τότε έμελλε να γίνουμε μάρτυρες της πλήρους διαστρέβλωσης της Ιστορίας και της πραγματικότητας μέσα από τις θέσεις του χρυσαυγίτη φίλου μας. Πέρασε μιάμιση μέρα για να συνέλθω, να μπορώ να μιλήσω δηλαδή χωρίς να έχω ένα βαρύ ψυχοπλάκωμα και να γελάσω και λίγο να ξεχαστώ.

Ότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται να μας κηρύξουν πόλεμο πολύ σύντομα.
Μα δεν καταλαβαίνεις πως επειδή είσαι στρατιωτικός τα βλέπεις όλα αυτά κοντόφθαλμα, πως είναι κάτι σαν επαγγελματική διαστροφή να αναπαράγετε το μύθο ενός επικείμενου πολέμου; Είναι σαν ένας σχολαστικός φιλόλογος να ακούει να μιλάμε και να επισημαίνει τα λάθη μας, ένας ψυχίατρος να μας ακούει να μιλάμε και να αναγνωρίζει ψυχοπαθολογίες. Για να δικαιολογείτε το μισθό σας διαιωνίζετε την απειλή του οθωμανού εχθρού.

‘Οτι το Αιγαίο είναι γεμάτο πετρέλαιο και πως αυτός δε θέλει να κατεβάσει τα βρακιά να μας τα πάρουν όλα οι Τούρκοι και προτιμά να σκοτωθεί στον πόλεμο προκειμένου να υπερασπιστεί την πατρίδα του.
Τα πετρέλαια είναι η πατρίδα σου; Τα πετρέλαια, όπως και τα χρυσωρυχεία, όπως και ό,τι αποφέρει πλούτο θα είναι του Νιάρχου, του Αλαφούζου, του Λάτση, του Βαρδινογιάννη, του Κόκκαλη κλπ και των πολυεθνικών. Στην τσέπη σου θα μπούνε ρε τα λεφτά που θα προκύψουν από την εξόρυξη πετρελαίου, αν υπάρχουν πράγματι κοιτάσματα, και δε σας τα λένε έτσι, εσάς των μισθοφόρων και δεν κουβαλάτε ένα άδειο κιβώτιο όπως το μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου; Κάπως έτσι του απαντήσαμε, με δικά του λόγια, με λόγια απλά και που να μην τον εξοργίζουν. Δεν θέλαμε να τσακωθούμε μαζί του αλλά να τον μεταπείσουμε.


Ότι οι αρχαίοι Έλληνες δεν υπήρξαν ουδεπώποτε ομοφυλόφιλοι.
Του θυμίζω στο Συμπόσιο του Πλάτωνος τη σκηνή που εισβάλλει τρεκλίζοντας στον χώρο ο Αλκιβιάδης, ο γκόμενος και μαθητής του Σωκράτη, και μεθυσμένος καθώς είναι κάνει σκηνή ζηλοτυπίας στο Σωκράτη, που τον είχε καλέσει σπίτι του, κοιμήθηκε δίπλα του και δεν κάνανε έρωτα και πόσο ταπεινωτικό ήταν αυτό για τον πανέμορφο νέο που ήταν ερωτευμένος μαζί του. Με αμφισβήτησε. Λες να θυμάμαι λάθος; Το διάβασα το ’93. Κατεβάζω το βιβλίο, βρίσκω ένα τυχαίο απόσπασμα που είχα σημειωμένο. Του το διαβάζω μεταφρασμένο. Αμφισβητεί την μετάφραση, πως τάχα την έχει κάνει κάποιος “συριζαίος” που προσπαθεί να βγάλει πούστηδες τους προγόνους μας. Του διαβάζω το πρωτότυπο. Μέχρι και ο άντρας μου, που είναι των θετικών επιστημών, καταλαβαίνει τι λέει το αρχαίο κείμενο. Σημείωσε ο φίλος μας ο ψηφοφόρος της ΧΑ τον στίχο ώστε να τον πάει σε μια πανεπιστημιακό που παραδίδει αφιλοκερδώς – το κέρδος είναι να εκθρέψει εθνικιστές και να εκκολάψει χρυσαύγουλα, η παλιοκαριόλα, αλλά ούτε αυτό το είπα- φροντιστήρια αρχαιολοελληνικής γραμματείας, να του τον ερμηνεύσει.

Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να νομιμοποιήσει γάμους ομοφυλοφίλων και πώς θα μας φαινόταν το δικό μας το παιδί να πηγαίνει να παίξει στην παιδική χαρά και να βλέπει δυο άντρες να φιλιούνται;
Η απάντηση θα ήταν πως επιτέλους θα έβλεπε δυο ανθρώπους να φιλιούνται γιατί εμείς οι straight μικροαστοί γονείς φιλιόμαστε μόνο στα κρυφά για να αναπαράξουμε το είδος. Αλλά του είπε ο φίλος του πως έχουν δικαίωμα κι αυτοί να ζήσουν μαζί νορμάλ, να τύχουν των ευνοϊκών νομικών διατάξεων που έχουμε τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια κλπ.

Να κλείσουμε σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ό,τι το διαφορετικό και να το εκτελέσουμε για να μη βρωμίζει η κοινωνία μας; Μου έρχονται σκηνές από την Εκλογή της Σόφι. Με αυτή την έννοια, αν στην παιδική χαρά έρθει ένα παιδάκι με ψυχική ασθένεια, και τρώει τα σκατά του, τι θα κάνει το δικό μου το παιδί, που είχε την τύχη να μην είναι διαταραγμένο το μυαλουδάκι του, θα μιμηθεί το άλλο και θα τρώει κι αυτό τα κακά του; Άρα να εκτελέσουμε και τους ψυχικά πάσχοντες μη μας κολλήσουν την τρέλα τους, μη τους βλέπουν τα παιδιά μας και πάθουν καμιά ζημιά.

Ότι οι υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται ο Κασιδιάρης είναι λάσπη αφού οι μάρτυρες κατηγορίας προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και πως οι Χρυσαυγίτες δεν έχουν μαχαιρώσει μετανάστες. Όλα αυτά είναι προβοκάτσια.
Και εδώ μέσα να σου φέρω έναν αναρχικό ή έναν μετανάστη με τα έντερα έξω και δίπλα τον μαχαιροβγάλτη, πάλι ο μαχαιροβγάλτης θα αρνηθεί πως είναι χρυσαυγίτης. Αυτό δεν κάνουν όλοι οι εγκληματίες; Πώς μπορείς να πειστείς; Δε σου αρκεί πως οι ίδιοι οι βουλευτές καταλύουν κάθε έννοια δημοκρατικού διαλόγου τραμπουκίζοντας και ρίχνοντας γροθιές σε γυναίκες on camera και κάθε έννοια κράτους δικαίου όταν κατεβαίνουν σε ρατσιστικά πογκρόμ στα παζάρια και τις λαϊκές πάλι παρουσία κάμερας; Τι παράδειγμα δίνουν έτσι σε εσάς τους ψηφοφόρους τους; Τι μήνυμα σας μεταδίδουν αν όχι της ωμής βίας, της αυτοδικίας κλπ;

Ότι το κακό με τους λαθρομετανάστες (sic) έχει παραγίνει και πως είδε κάποτε δυο Πακιστανούς να θέλουν να καθαρίσουν το παρμπρίζ μιας κοπέλας και επειδή αρνήθηκε έπιασαν να κουνάνε το αμάξι της.
Πόσους μετανάστες έχεις δει συνολικά στη ζωή σου στα φανάρια που περνάς; Για κάνε έναν υπολογισμό. Και πόσους έχεις δει να εκδικούνται επειδή ο οδηγός αρνήθηκε τις υπηρεσίες τους;

Ότι οι λαθρομετανάστες βιάζουν καθημερινά κοπέλες και μικρά παιδιά.
Και τι; Τυχαίνουν ασυλίας από τα ΜΜΕ και δεν τα μαθαίνουμε; Ή μήπως οι διάφοροι “δράκοι” των Σέιχ Σου και τα κυκλώματα παιδεραστίας δεν αποτελούνται από Έλληνες;

Ότι οι μικροπωλητές χωρίς άδεια καλώς εκδιώχθηκαν στη Ραφήνα και στο Μεσολόγγι.
Η οικονομία από αυτούς που πουλάνε αναπτήρες και αντικουνουπικές ρακέτες και μπρελόκ κατέρρρευσε. Είναι θρασύδειλοι, άνανδροι. Τους τσαμπουκάδες να πάνε να τους κάνουν αλλού, εκεί που’ ναι το χρήμα, όχι σε κάτι ταλαίπωρους 50 κιλά ανθρωπάκια που κοιτάνε να επιβιώσουν πουλώντας μικροπράγματα.

Ότι το “εγέρθητι” καλώς ειπώθηκε γιατί είναι αρχή τους να σηκώνονται όρθιοι όταν εισέρχεται ο αρχηγός τους.
Ο αρχηγός σας. Δικός σας είναι. Δεν είναι των ρεπορτατζήδων που πήγαν να καλύψουν το ρεπορτάζ.

Ότι ας αποχωρούσαν όσοι δε σέβονταν τον κανόνα αυτόν.
Και κάπου εδώ η λογική σταματάει. Δε μπορείς να κάνεις διάλογο με τη μη-σκέψη.

Είπαμε κι άλλα. Τι σημασία έχει… Η φασιστική παράνοια, όταν κατακλύσει το κεφάλι σου, δεν έχει τέλος. Ο άνθρωπος αυτός δηλώνει ότι είναι κατά της βίας.

Στην αρχή της κουβέντας του έλεγα: “Σκέψου πού γεννήθηκε αυτός ο άνθρωπος, πώς ζούσε, πώς έφτασε ως εδώ και πώς ζει; Άνθρωπος είναι, όπως εμάς. Δεν τον λυπάσαι;” Έσκυβε το κεφάλι και παραδεχόταν πως τον λυπάται. Στο τέλος, καθώς έφευγε, έσκυψε να με φιλήσει στο μάγουλο, όπως πάντα. Άθελά μου, τραβήχτηκα προς τα πίσω. “Τι; Επειδή είμαι χρυσαυγίτης δε θα με αποχαιρετάτε τώρα;” ρώτησε με παράπονο. Ένιωσα τεράστια θλίψη. Θα προτιμούσα να ένιωθα οργή. Μ’ αυτήν ξεμπερδεύεις πιο εύκολα.

Και τώρα θα γίνω αναγκαστικά δυσάρεστη με τους δικούς μας. Οι αριστεριτζήδες δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να εντείνουμε το εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Οι περισσότεροι ούτε που έχουν μιλήσει με χρυσαυγίτη, ούτε που ήξεραν τι είναι η ΧΑ μέχρι που μπήκε στη Βουλή. Κι όμως, σε αδρές γραμμές, η στάση μας είναι να κόβουμε την καλημέρα σε όσους ψήφισαν ΧΑ αδιακρίτως. Και αυτό είναι λάθος. Δεν εννοώ ότι θα πρέπει να βγούμε με το φανάρι του Διογένη να αναζητούμε έναν…υπάνθρωπο ώστε να του κάνουμε κατήχηση για το πόσο λάθος ήταν η εκλογή του, αλλά όταν, όπως στην περίπτωση που συζητάμε, ο άλλος δεν είναι οργανωμένος και δηλώνει πως διαφωνεί με τα μαχαιρώματα και έχει φάει μεν πλύση εγκεφάλου αλλά βλέπεις ότι υπάρχει ένα περιθώριο να αλλάξει μυαλά, τότε είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας να συνομιλήσουμε μαζί του. Διαφορετικά, απλώς νανουρίζουμε τη συνείδησή μας ότι είμαστε και γαμώ τους αντιφασίστες και επιδεικνύουμε ο ένας στον άλλο, με like και με share, πόσο αντιφά είμαστε, ενώ στην ουσία δεν εμποδίζουμε ούτε στο ελάχιστο την επέλαση του φασισμού σε καθημερινό επίπεδο. Η ελάχιστη υποχρέωσή μου είναι να βρω με ποιον τρόπο ο δικός μου άνθρωπος θα καταλάβει τι σημαίνει ψήφος ή έστω συμπάθεια ή έστω ανοχή προς τους ναζήδες και να τον εφαρμόσω. Το να γυρνάμε την πλάτη στο πρόβλημα δε το λύνει.

   Πηγή:niemandsrose-niemandsrose.blogspot.gr

by Αντικλείδι , http://antikleidi.wordpress.com

Συναφές: 

Μάνος Χατζιδάκις: “Ο νεοναζισμός δεν είναι οι άλλοι”

“Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος”

Η ψυχολογία του φασίστα

Ο Ουμπέρτο Έκο για τον πρωτοφασισμό

Οι καλύτερες αντιφασιστικές ταινίες

Δικαιολογίες τέλος…

Ο Ηλίας Κασιδιάρης στο ντιβάνι της ψυχανάλυσης

Ο ναζισμός στην καθημερινή μας ζωή

Τα ρατσιστικά στερεότυπα της Δυτικής Ευρώπης

Γιατί ανέβηκε η ΧΑ; 

Σκέψου πριν ψηφίσεις Χρυσή Αυγή

Χρυσή Αυγή – μέρος 2ο: Φωτογραφίες και βίντεο

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

10 CommentsΣχολιάστε

  • Καλησπέρα σας.
    Αν μετράω καλά είναι έντεκα τα θέματα που συζητήσατε. Από αυτά πάνω από το ένα τρίτο ( τέσσερα ) είχαν σχέση με τους μετανάστες. Στη σημερινή ειδησεογραφία διαβάζουμε : ΄΄Κεδίκογλου κατά του προέδρου της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδος
    «Πόλεμος» ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην Ένωση Μουσουλμάνων Ελλάδος , «Ο μεγαλύτερος ρατσιστής στην Ελλάδα είναι ο πρωθυπουργός», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδος Ναΐμ Ελγαντούρ.΄΄
    Πιστεύω ότι αν μη τι άλλο οφείλεται από όλους μας τουλάχιστον σεβασμός σε έναν δημοκρατικά εκλεγμένο πρωθυπουργό. Θεωρώ ότι σε μια ευνομούμενη πολιτεία οποιοσδήποτε αποκαλούσε τον πρωθυπουργό δημόσια ρατσιστή , στη καλύτερη περίπτωση θα του ζητούσαν να τεκμηριώσει τον χαρακτηρισμό του. Αν επιπλέον αυτός τύγχανε της φιλοξενίας της χώρας , της οποίας τόσο αναιδώς προσβάλει τον πρωθυπουργό της , αυτόματα θα του γινότανε απέλαση.
    Η κίνηση της Κυβέρνησής μας , διαμέσου του κυβερνητικού εκπροσώπου , στην πρωτοφανή αυτή πρόκληση , μπορεί να ερμηνευτεί σαν αναγνώριση του θρασύ και αναιδή προέδρου των (λαθρο?)μεταναστών, ως ισότιμου συνομιλητή. Αναρωτιέμαι λοιπόν όταν η Πολιτεία αδυνατεί να προστατεύσει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό , πως θα προστατεύσει εμένα τον ανώνυμο πολίτη .
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    • Πως θα με προστατέψει (εμένα, τον ανώνυμο πολίτη) από κάποιον κακό άνθρωπο που θα με αποκαλέσει ρατσιστή? Είναι δουλειά της πολιτείας αυτό? Μήπως πρέπει η αστυνομία να επεμβαίνει κάθε φορά που κάποιος βρίζει κάποιον ή κάποιος πληγώνει φραστικά τα αισθήματα κάποιου άλλου? Υπάρχει κάποια γραμμή έπειτα από την οποία μιλάμε για συκοφαντική δυσφήμιση, αλλά αυτή η γραμμή δεν είναι και τόσο κοντά στις μύτες μας, θέλω να πιστεύω.

  • Καλησπέρα,
    Με ενδιαφέρον διάβασα το άρθρο σας και οφείλω να ομολογήσω πως δυστυχώς αποτελεί πλέον καθημερινότητα στις ζωές πολλών από εμάς αυτού του είδους η συζήτηση και έκπληξη…

    Με προβληματίζει το θέμα του αν κόβοντας την καλημέρα ή όχι συντελούμε στη διόγκωση του φαινομένου.

    Οι έως τώρα εμπειρίες μου οδηγούν στην τάση να κόψω την καλημέρα… ναι, να κόψω την καλημέρα σε ανθρώπους που δίνουν δύναμη σε κακόβουλους και βίαιους μπράβους, που τους δίνουν το δικαίωμα να αποκαλούνται “κόμμα” και να βιαιοπραγούν αδιαφορώντας για οποιοδήποτε νόμο, ηθικό, ανθρωπιστικό ή κρατικό. Άνθρωποι σαν τον “φίλο” σας είναι ηθικοί αυτουργοί κατά την άποψή μου και ευθύνονται για την αποθράσυνση των Χ.Α.

    ΔΕΝ είμαι ούτε αριστερός, ούτε δεξιός ούτε κεντρώος ούτε, ούτε ούτε…: Αυτό είναι το άλλο μεγάλο πρόβλημα. Ξεκινάς να συζητήσεις μαζί τους και στο δεύτερο λογικό αντεπιχείρημα είσαι ξαφνικά “κουμούνι”, “Συριζαίος”, “Αριστερός”, ανεξάρτητα με το τι πιστεύεις. Διαιωνίζουν αυτή την ιδεολογία ανάμεσά τους… όποιος διαφωνεί μαζί τους είναι “αριστερός” (απαξιωτικά πάντα) και εχθρός, άξιος βίας και προπηλακισμού… λογικό θα μου πεις, αφού είναι στην άκρα δεξιά, ότι διαφοροποιείται από αυτούς μπορεί να ανήκει μόνο στα “αριστερά τους”….

    Δεν μπορώ να “διαπαιδαγωγήσω” παράφρονες… αυτοί με τις πράξεις τους και τη συμπεριφορά τους έχουν καταστήσει τη γειτονιά μου πεδίο μάχης, εξ’ ίσου με αυτό που κάνανε οι κακοποιοί (μετανάστες, παράνομοι μετανάστες, ‘Έλληνες ή όχι, ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ). Δεν μου έφταναν αυτοί, τώρα έχω και τους αυτόκλητους “εθνοσωτήρες” μπράβους στη γειτονιά μου και έχει γίνει πεδίο μάχης συμμοριών…. να έρθει ο “Φίλος” σας να δεί αν πέφτουν μαχαιρώματα στη γειτονιά μου και ξυλοδαρμοί…

    θεωρώ πως ένα λάθος που κάνουμε όλοι είναι πως λειτουργούμε με “δικαιολογίες’ και αντιπαράθεση μη νομιμότητας του “απέναντι” για να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα και αυτό μόνο το χάος φέρνει και την ανευθυνότητα. “Γιατί αφού η Κυβέρνηση καταλύει τους νόμους, εμείς σας πειράξαμε;”, ‘γιατί αφού οι Πακιστανοί σφάζουν, εμείς σας πειράξαμε; τι να κάνουμε; να μην αμυνθούμε;…. ”
    1. Πώς βρίσκεται σε “άμυνα” το τσογλάνι από πχ τον Ασπρόπυργο, δέρνοντας η σφάζοντας μετανάστη στο απόμερο σοκάκι της γειτονιάς μου;; (όταν μάλιστα ειδικά έχει έρθει για να εμπλακεί).

    2. Πως θεωρεί πως εγώ ζητάω την προστασία του; Ποιος Ελληνικός λαός τον ψήφισε;;; το 7% του 70% του εκλογικού σώματος τους ψήφισε… ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΟΒΑΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ.

    Μόνο που αυτοί θεωρούν πως χαίρουν κοινής αποδοχής και νομιμότητας. Όταν επί χρόνια είσαι περιθωριοποιημένος και ξαφνικά έχεις συμμετοχή, τότε θεωρείς πως έχεις και δικαίωμα να κάνεις ότι σου κατεβάσει..;;;… Ενώ το κράτος με ληστεύει και μου καταστρέφει τη ζωή, ενώ οι κυβερνώντες καταστέλλουν τη δημοκρατία με τις πράξεις τους, οι Χ.Α (και δε οι στρατιωτικοί που την ασπάζονται και που πληρώνονται από την πλειοψηφία του Λαού που διαφωνεί μαζί τους) επίσης καταλύουν τη δημοκρατία και θέλουν έπαινο επειδή το κάνουν φανερά;;; Ε ΟΧΙ… αλλά αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα… “κοίτα μάγκας με @@…” έτσι έχουμε μάθει… το να καταλύεις κάθε είδους νομιμότητα αν το κάνεις ύπουλα είναι “..π…στια και λαμογιά) αλλά αν το κάνεις ανοιχτά, προκλητικά και με νταβατζιλίκι, τότε είσαι μάγκας…” δυστυχώς και συγγνώμη για τη φρασεολογία, αλλά στο δρόμο αυτά ακούω….και χειρότερα ακόμα, αυτά βλέπω!

    Στην Ελλάδα του σήμερα, οι “πατριδολάτρες” της Χ.Α αγνοούν τη θέση τους. Από τη μία χρησιμοποιούν την “πλειοψηφία” για να τεκμηριώσουν τις πράξεις τους και από την άλλη την αγνοούν και τη χλευάζουν όταν αντιτίθεται στα εγκλήματά τους… τότε η πλειοψηφία είναι εχθρός τους και βιαιοπραγούν εναντίον της στο όνομά της…. τι πιο ειρωνικό και υποκριτικό από αυτό;…

    Αγαπούν την πατρίδα “πάνω από όλα και από όλους” και μάλιστα περισσότερο από όλους… εμείς, οι άλλοι, αυτοί που δε συμμεριζόμαστε τον συμμορίτικο τρόπο δράσης τους, δεν αγαπάμε την Πατρίδα κατ’ αυτούς… εμείς είμαστε οι προδότες…
    …εμείς είμαστε οι αγράμματοι και αμόρφωτοι όταν τους δείχνουμε το Συμπόσιο του Πλάτωνα, διότι το έγραψε ένας ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ…. δεν υπάρχει ιστορική συνέχεια και παρελθόν…

    …ξαφνικά όλοι είμαστε “αριστεροί”και “κουμούνια” (είναι βρισιές αυτές…), όλα τα έχει γράψει το ΣΥΡΙΖΑ στην Ιστορία αυτού του έθνους, όχι η ακαδημία ανά τον κόσμο επί αιώνες και αμφισβητούμε τη μετάφραση διότι αγαπάμε τόσο πολύ την ιστορία και τον πολιτισμό μας και ιδίως τον αρχαιοελληνικό που δεν μπορούμε ούτε ένα ‘ο” από ένα “ω” να διακρίνουμε ή δεν ξέρουμε πως η παθητική φωνή στα ρήματα καταλήγει σε αι και όχι σε ε στη νέα Ελληνική….

    …αμφισβητούμε τη μετάφραση μίας γλώσσας που ποτέ δε νοιαζόμαστε να μάθουμε και μετά πρέπει να γίνει και δεύτερη μετάφραση από τα νέα ελληνικά, στα δικά τους ελληνικά και να ακολουθήσει εννοιολογική μετάφραση από τους αρχηγούς (“ΕΓΕΡ – ΘΟΥ – ΤΟΥ)…. διότι αυτοί είναι παντογνώστες, και εθνοσωτήρες και τα ξέρουν καλλίτερα από όλους….. θα μου διορθώσουν το καλλίτερα με το καλύτερα και μετά θα γράψουν και σε πολυτονικό… όταν δεν ξέρεις ορθογραφία πως ξέρεις να γράφεις πολυτονικό… πως ξέρεις να βάζεις πνεύματα και τόνους….;; … μα τι κάθομαι και λέω τώρα θα μου πείτε….;

    Δεν τους κόβω την καλημέρα γιατί είναι χρυσαβγήτες, δεν είναι χρυσαβγήτες, αμόρφωτοι, αδαείς και ελαφρόμυαλοι είναι αυτοί που δεν ξέρουν τι εστί ελληνισμός και τι εστί Χρυσή Αυγή. Οι Χρυσαβγήτες δεν είναι έτσι…

    οι πραγματικοί σκληροπυρηνικοί Χρυσαβγήτες και γνώσεις έχουν και ξέρουν πολύ καλά και τι κάνουν, και πως και το γιατί, είναι διαβασμένοι καλά, μόνο που ξέρουν πως είναι πάντα ευκολότερο να πιαστούν από τους αδιάβαστους για να κάνουν πλάτες….
    είναι φασίστες μεν αλλά είναι μεθοδικοί και έξυπνοι οι Χρυσαβγήτες… αλλά είναι μόνο καμιά 200αρια άτομα..;;; .
    …οι άλλοι είναι απλώς λακέδες και τσιράκια τους… και για αυτό σας λέω, αν τους φασίστες τους απεχθάνομαι, στα τσιράκια τους και στους λακέδες τους ακόμα περισσότερο… αλλά έιναι σαν τα προβληματικά νέα παιδιά.. θέλουν φροντίδα και καθοδήγηση, η απομόνωση ίσως το μόνο που καταφέρει είναι να τους ρίξει πιο βαθιά στα νύχια των αρπακτικών… ίσως έχετε δίκιο, ίσως αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τους κατανοήσουμε και να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν…

    ευχαριστώ.

  • Τι να πω, πάντως πιστεύω ότι όλοι μας καθημερινά συνομιλούμε με φασίστες. Τους τελευταίους μήνες όποτε καθομαστε στο τραπέζι με τα πεθερικά να φάμε, η συζήτηση αρχίζει και τελειώνει για τους άπλητους μετανάστες, τους κακούς πούστηδες και όλους πουλημένους πολιτικούς. Μέχρι προχθές αυτοί οι άνθρωποι ήταν χωμένοι στο πασοκ με τα φράγκα τα σπίτια με τα όλα τους , σήμερα που τα χάνουν ένα ένα έχουν φασιστικοποιηθέι πλήρως. Και να φανταστείς πως ο παππούς της γυναίκας μου ήταν καπετάνιος του ελας. Πρόσφατα βρήκαμε μια φωτογραφία του σε ένα παλιό συρτάρη ζωσμένο με τα άρματα, στο ένα χέρι το όπλο να κοιτάζει ψηλά στον ουρανό χαμογελώντας. Όταν τη δείξαμε στα πεθερικά αρνήθηκαν ότι ήταν αυτός, προφανώς γιατί τους βόλευε. Αλλά δεν πειράζει, αυτός θα ζεί για πάντα στις καρδιές μας και θα μας εμπνέει.

  • Και φυσικά θα του κόψεις την καλημέρα. Με επικρίνεις δλδ γιατί έκοψα την καλημέρα σε «φίλους» φασίστες. Δλδ έναν άνθρωπο που είναι βαθιά σκατόψυχος και πριμοδοτεί μπράβους με την ψήφο του και με τις απόψεις του, εν δυνάμει δολοφόνους, να τον βάζω στο σπίτι μου και να προσπαθώ να τον αλλάξω. Και όταν πάω σε κάποια πορεία για το πολυτεχνείο και με χτυπάνε τα ματ χωρίς λόγο αυτός να είναι μαζί τους. Επομένως και οι Ναζί που δεν ήταν στο κόμμα απλά ήταν ψηφοφόροι και πίστευαν αυτά που έλεγε ο χίτλερ ήταν καλοί παραπλανημένοι άνθρωποι. Άρα και κανα πασόκο που έχει πάει την γλώσσα ως το πάτωμα για καμιά θεσούλα στο δημόσιο να τον μιλάω και να τον εκτιμάω και αυτόν. Ο καθένας ορίζει το αξιακό του σύστημα. Οι χρυσαυγίτες είναι είτε δολοφόνοι ναζιστές και το ξέρουν, είτε φασίστες και καλά κατά της βίας. Πράγμα που δεν υπάρχει. Ο φίλος σου δεν είδε ποτέ την φώτο με τα μαχαίρια στο σύνταγμα? Ο φίλος σου δεν άκουσε ποτέ την είδηση για το νεκρό 20 χρονο παιδάκι που πήγαινε στην λαχαναγορά για δουλειά με το ποδήλατο? Πριμοδοτεί λοιπόν αυτά τα εγκλήματα αλλά είναι κατά της βίας ….. τι υποκρισία !!!! Προσπαθείς να μας τον εντάξεις στην κατηγορία των ηλιθίων παραπλανημένων. Ούτε ηλίθιος είναι κανένας ούτε παραπλανημένος. Ξέρεις καλά τι υπάρχει μέσα στην ψυχή του. Ακόμα όμως και να «μην ήξερε», δεν θα δικαιολογήσω τον βλάκα που κάνει τόσο μεγάλο κακό. Μιλάς για την αριστερά. Το μεγαλύτερο λάθος των απλών ανθρώπων της είναι ότι συμπεριφέρονται απέναντι σε αυτούς που θέλουν να καταργήσουν την δημοκρατία, δημοκρατικά. Αυτός είναι άνισος πόλεμος. Και για να κλείσω…αν δεν τον αποκλείσεις από την ζωή σου δεν θα καταλάβει ποτέ. Αν έχεις μια ελπίδα να τον σώσεις είναι να μην του ξαναμιλήσεις για να καταλάβει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Αφού βέβαια του εξηγήσεις τους λόγους που ελπίζω να τους ξέρεις. Οτιδήποτε πέρα από αυτό είναι ανεκτικότητα στον δολοφόνο γιατί είναι φίλος μου. Κι εμένα καθόλου δεν με βόλεψε που δεν μιλάω τον ξάδερφο μου αλλά έτσι κατάλαβε πολλά. Του δίνω την ευκαιρία να σκεφτεί και ήδη από ότι μαθαίνω το κάνει. Εσύ κράτα στο σπίτι σου τον σκατόψυχο και κομπλεξικό και συζήτα μαζί του για γκομενικά. Όταν έρθουν οι φίλοι του να σε πάρουν και να σε πάνε στην ασφάλεια γιατί είχες αντίθετη άποψη από την γραμμή του πρωθυπουργού Μηχαλοβλάκα….. έχε τον καβάτζα να σε σώσει.