Συμβουλές διαχείριση χρόνου της καθημερινότητας μας


Τι μας συμβουλεύει η  επιστημονική έρευνα σχετικά με τον βέλτιστο τρόπο να οργανώσουμε τον χρόνο μας; 

Στο παρακάτω γράφημα φαίνεται μια τυπική εργάσιμη ημέρα ενός Αμερικανού ηλικίας 25-54 ετών, με παιδιά. Tα δεδομένα είναι από την Αμερικάνικη στατιστική υπηρεσία.

________________________ 1 ______________________

Ίσως είστε νυχτοπούλι. Δεν μπορείτε να σηκωθείτε εύκολα από το κρεβάτι. Υπάρχει όμως τρόπος για να αποβάλλεται αυτή την συνήθεια.  Ο Shawn Achor, συγγραφέας του βιβλίου ‘The Happiness Advantage’, κατάφερε να ξυπνάει νωρίς, όταν αποφάσισε να αρχίζει την ημέρα του γράφοντας πράγματα για τα οποία είναι ευγνώμων.

“Ο λόγος που μένουμε στο κρεβάτι το πρωί είναι επειδή ο ​​εγκέφαλος κουράζεται σκεφτόμενος όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε εκείνη την ημέρα. Εμείς σκεφτόμαστε τις εργασίες που έχουμε να κάνουμε και όχι αυτά που μας κάνουν ευτυχείς », λέει. Όμως, ισχύει και το εξής. «Εάν σκέφτεστε για πράγματα για τα οποία ανυπομονείτε να σας συμβούν,  αυτό βοηθάει στο να  σηκωθείτε από το κρεβάτι. Σε ότι εστιάζει το μυαλό σας,  το αισθάνεστε σαν  πραγματικότητα. “

Και αυτό είναι σημαντικό, διότι οι έρευνες δείχνουν ότι η διάθεσή σας το πρωί, επηρεάζει όλη την ημέρα σας. Ακόμα και τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τους πελάτες σας στην δουλειά.

________________________ 2 ______________________

Είναι Δευτέρα; Μην ανησυχείτε, δεν θα είναι τόσο άσχημα όσο νομίζετε.

Η έρευνα καθηγητή του Harvard έδειξε ότι  υπερεκτιμούμε πόσο ευτυχισμένοι θα είμαστε στα γενέθλια μας, υποτιμούμε πόσο ευτυχισμένοι θα είμαστε τη Δευτέρα το πρωί, και κάνουμε συνέχεια τις ίδιες εκτιμήσεις ανεξαρτήτως τι συνέβη στο παρελθόν.

Επίσης οι Παρασκευές, τις περισσότερες φορές, δεν είναι  τόσο ωραίες όσο φανταζόμαστε.

Η πραγματική μας διάθεση και η διάθεση που περιμέναμε ότι θα είχαμε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, φαίνεται στο παρακάτω γράφημα.


________________________ 3 ______________________

 Ένα ζεστό ντους το πρωί, εκτός από την φυσική χαλάρωση και ότι μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα,  αυξάνει επιπλέον και την δημιουργικότητα μας. Επίσης, βοηθάει στο να νιώσουμε λιγότερο μόνοι. Οι μελέτες δείχνουν ότι δεν μπορούμε να διακρίνουμε εύκολα την φυσική  από την συναισθηματική ζεστασιά.

________________________ 4 ______________________

Αποφύγετε τις μεγάλες μετακινήσεις. Προσπαθείστε να αποφύγετε την κίνηση και βρείτε μια δουλειά πιο κοντά στο σπίτι  (αν είναι δυνατόν).

Οι καθημερινές δραστηριότητες που σχετίζονται περισσότερο με την ευτυχία είναι το σεξ, η κοινωνικοποίηση μετά τη δουλειά, και το φαγητό με παρέα. Η πιο επιβλαβής καθημερινή δραστηριότητα είναι η μετακίνηση.

________________________ 5 ______________________

Φτάσατε στο γραφείο. Μην χρονοτριβείτε. Ξεκινήστε από τα σημαντικά.

Υπάρχει τρόπος να ξεγλιστρήστε από την δουλειά και να ρίξτε έναν υπνάκο; Αυξάνει την δυνατότητα μάθησης, ενισχύει το κέντρο του εγκεφάλου για την λήψη αποφάσεων και σβήνει τα  αρνητικά συναισθήματα.

________________________ 6 ______________________

Είναι Σαββατοκύριακο; Ακολουθήστε δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε από την κούραση της εργάσιμης εβδομάδας. Το πιο σημαντικό είναι να  περάσετε αρκετό χρόνο με τους φίλους  και την οικογένεια σας.

Αποφύγετε την τηλεόραση. Μακροπρόθεσμα σας κάνει δυστυχισμένους γιατί σας στερεί χρόνο από την οικογένεια και τους φίλους.

________________________ 7 ______________________

Μεταξύ 6 και 8μμ είναι η καλύτερη στιγμή για να πάτε στο γυμναστήριο. Η θερμοκρασία του σώματος σας είναι στο υψηλότερο σημείο της, και βρίσκεται στο καλύτερο σημείο δύναμης και ευελιξίας. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε  τα θετικά της άσκησης που όλοι τα γνωρίζετε.

________________________ 8 ______________________

Μεταξύ 22:00μ.μ. και 1:00π.μ. είναι η καλύτερη ώρα για σεξ, επειδή η ευαισθησία του δέρματος είναι στο υψηλότερο σημείο της.

________________________ 9 ______________________

Αισθάνεστε εξαντλημένοι; Παραδόξως μπορούσε να είναι μια καλή στιγμή για να κάνετε κάποια δημιουργική δουλειά.

Οι βραδινοί τύποι βρίσκονται στην κορύφωση της δημιουργικότητας τους νωρίς το πρωί, ενώ το αντίθετο ισχύει για τους πρωινούς τύπους. Γιατί συμβαίνει αυτό; Έχετε περισσότερες πιθανότητες να έχετε έκρηξη δημιουργικότητας όταν οι  ανασταλτικές διαδικασίες του εγκεφάλου σας είναι στο πιο αδύναμο σημείο τους, και οι σκέψεις σας μπορούν να περιπλανηθούν.

by Αντικλείδι , http://antikleidi.wordpress.com

Συναφές: 

Ο νεροχύτης σας και 16 ακόμη θαύματα του κόσμου

Ο ύπνος

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

5 CommentsΣχολιάστε