Αντιμνημονιακή ψήφος, αλήθειες και ψέματα


Άρθρο αναγνώστη του blog

Στη μέση μιας πρωτοφανούς κρίσης ο Ελληνικός λαός καλείται να επιλέξει τα κόμματα και εκείνους που θεωρεί ότι τον εκφράζουν, εκείνους που συμμερίζονται τις ανησυχίες, τους φόβους, τα όνειρα του και υπερασπίζονται το συμφέρον και το μέλλον της πατρίδας του.

Έχουμε λοιπόν έναν Ελληνικό λαό παγιδευμένο στην δικαιολογημένη του οργή και αγανάκτηση, νοιώθοντας ότι η ευημερία που του έταξαν ήταν ψεύτικη και μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τα καθημερινά του προβλήματα, λόγω της φτώχειας, της ανέχειας και της ανεργίας, δεν μπορεί να δει το ρεαλιστικό και το εφικτό.

Βλέπεις μια κοινωνία που κραυγάζει. Με παράπονο, με αγανάκτηση, με υστερία, με απόγνωση, με θυμό, με οργή .

Μια κοινωνία που οι άνθρωποί της ζουν τα 5 στάδια του δικού τους πένθους.

Κάποιοι είναι στο πρώτο, στην άρνηση, άλλοι στον θυμό, άλλοι στην διαπραγμάτευση, άλλοι στην κατάθλιψη και άλλοι στην αποδοχή .

Άνθρωποι παγιδευμένοι στον ιστό της αράχνης του ΔΝΤ που προσπαθούν απεγνωσμένα να ξεφύγουν από αυτόν και όταν φτάνουν στη άκρη, διαπιστώνουν ότι έξω από αυτόν βρίσκεται ένα απύθμενο χάος , και εδώ καλούνται να επιλέξουν την μοιραία έξοδο, ή την παράταση της δυστυχίας τους .

Καλούνται οι Έλληνες στις 6 Μαΐου να αποφασίσουν πως θα ψηφίσουν.

Η ψήφος τους θα είναι ψήφος τιμωρίας η ψήφος συνειδητής επιλογής.

Και πόση ανταπόκριση μπορεί να βρει η αντιμνημονιακή τους ψήφος στα κόμματα που την εκφράζουν?

Σε ένα ΚΚΕ που το έχει προσπεράσει ο χρόνος, εγκλωβισμένο στα συνθήματα και στην δεκαετία του 60-70, αδυνατώντας να παρακολουθήσει τις εξελίξεις με την παρηκμασμένη και ισόβια ηγεσία του, προτείνει ξεκάθαρα την αποχώρηση από την ΕΕ την στάση πληρωμών και την χρεοκοπία .

Σε ένα ΣΥΡΙΖΑ με τις 12 συνιστώσες και τις 8 τάσεις, με έναν αρχηγό που νομίζει ότι είναι ακόμη πρόεδρος του δεκαπενταμελούς και κατεβαίνει σε κατάληψη, επειδή οι καθηγητές δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του για εκδρομή, θέλει τα χρήματα αλλά όχι το μνημόνιο, αδυνατώντας όμως να εξηγήσει πως μπορεί να συμβεί αυτό.


Σε μία ΔΗΜ.ΑΡ αποτελούμενη από την 13η και άτυχη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και από ένα συνονθύλευμα αποτυχημένων σοσιαλιστών, που γνώριζαν ότι δεν είχαν καμία τύχη επανεκλογής τους με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, δεν λένε όχι στο μνημόνιο και τα χρήματα του, αλλά τα θέλουν με τους δικούς τους όρους, λες και τους όρους δανεισμού τους επιβάλει ο δανειζόμενος και όχι ο δανειστής .

Στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ τα αποπαίδια της δεξιάς μέρος και αυτοί του καθεστώτος και του παλιού συστήματος, οπαδοί του δεύτερου μνημονίου, με την συμμετοχή του Δημαρά ( και εσύ τέκνο Γιάννη ) που ξαφνικά ξύπνησε μέσα τους η εθνική συνείδηση, υπερασπιζόμενοι τάχα την εθνική κυριαρχία, επιβεβαιώνοντας αυτό που έλεγε ο Νίκος Δήμου,

“ο Έλληνας όταν κοιτάζεται στον καθρέφτη, βλέπει τον εαυτό του με περικεφαλαία, σαν τον Μ. Αλέξανδρο ή σαν τον Κολοκοτρώνη άντε και σαν τον Ωνάση! Ποτέ σαν τον “Καραγκιόζη”.

Όλοι αυτοί ζητούν την αντιμνημονιακή ψήφο του Ελληνικού λαού αποκρύπτοντας του την αλήθεια.

Γιατί γνωρίζουν ότι αν η Ελλάδα αρνηθεί να πληρώσει το χρέος της η το διαγράψει η ίδια μονομερώς και θελήσει να ζήσει με τους δικούς της πόρους.

Οι δημόσιες δαπάνες της (π.χ. μισθοί, συντάξεις, οι προμήθειες αγαθών των σχολείων, νοσοκομείων, , όπλων και πυρομαχικών, ο εφοδιασμός στρατού και αστυνομίας κτλ) εξακολουθούν να υπερβαίνουν τα δημόσια έσοδα, κατά τους πιο αισιόδοξους υπολογισμούς 9 δις € και κατ΄ άλλους 15 δις €

Αφού, όμως, ουδείς πια θα μας δανείζει για να καλύψουμε το έλλειμμα αυτό, θα πρέπει να το εξαφανίσουμε, κυριολεκτικά μέσα σε μια στιγμή. Δεδομένης της εξάντλησης των συνεπών φορολογουμένων και της ύφεσης, το παραπάνω ποσό θα προέλθει από νέες αυξήσεις ΦΠΑ, επιδρομές στην περιουσία (π.χ. «έκτακτη» εισφορά στα ακίνητα), γιουρούσια στα εισοδήματα (π.χ. «έκτακτες» φορολογικές εισφορές) κτλ. Κατά συνέπεια, σε περίπτωση μονομερούς διαγραφής ή αναδιάρθρωσης του χρέους (ή επιστροφής στη δραχμή), θα πρέπει να περικόψουμε τις δημόσιες δαπάνες μας κατά το παραπάνω ποσό.

Για να καλυφθούν τα 9 δις € δεν χρειάζεται να είναι έξυπνος κανείς για να καταλάβει τις συνέπειες, και αυτό τα κόμματα το γνωρίζουν, αλλά οι λαός το αγνοεί .

Γιατί οι Έλληνες δεν ενδιαφέρονται να μαθαίνουν , αυτό που θέλουν είναι να πιστεύουν, και έτσι πέφτουν θύματα του κάθε λαϊκιστή και του κάθε ΤΣΑΝΤΙΡΟ τσαρλατάνου .

Και να μην ξεχνά ο Ελληνικός λαός : Κάθε φορά που σε απογοητεύει κάποιος, ρίχνε μια σφαλιάρα στον εαυτό σου.

Ήταν επιλογή σου…!!!!!!!!

___

Χρήστος Μπουσιούτας

by Αντικλείδι , http://antikleidi.wordpress.com

Συναφές: 

Σκέψεις πριν την κάλπη

Λευκά – άκυρα – αποχή: Τι πραγματικά ισχύει.

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

15 CommentsΣχολιάστε

  • Και τι προτεινει ο “ανεξαρτητος ” αρθρογραφος να ψηφισουμε ωστε να μπορεσουμε να γλυτωσουμε τη χωρα απο το ξεπουλημα και να εχουμε μια αξιοπρεπη ζωη ? Τα μνημονιακα κομματα που διελυσαν τον τοπο ? Τι περιμενουμε απο αυτα ?? 35 χρονια τους δοκιμασαμε . Ας δοκιμασουμε και κατι αλλο. Ετσι κι αλλιως ειμαστε χαμενοι . Αλλα πρωτα ας φυγουν οι κυριοι υπαιτιοι αυτης της καταστροφης και μετα βλεπουμε . Ας ξεβρωμισει ο τοπος πρωτα !!!!!!!!!!!!

  • Η τραγωδία είναι ότι οι εναλλακτικές επιλογές είναι ακόμα χειρότερες.

    Οπότε ο σκεπτόμενος ψηφοφόρος βρίσκεται σε αδιέξοδο.

  • Μακριά από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, μακριά από τις αντιμνομηνιακές υστερίες, μακριά από λαικιστικες κορώνες, μακριά από επαγγελματίες πολιτικούς, μακριά από επιλογές που μας οδηγούν εκτός Ευρώπης.

    Τι μένει ?
    ΔΡΑΣΗ ή “Δημιουργία Ξανά”
    Σκέφτεστε κάτι άλλο?

    • αν θεωρούμε ότι η μόνη μας επιλογή είναι νεοφιλελεύθεροι ή ένα προσωποπαγές κόμμα αγνώστων λοιπών στοιχείων και στελεχών τότε ή είναι κατάντια ή κάτι δεν ευσταθεί στον συλλογισμό σου

  • Το άρθρο κακώς εστιάζει στο “δίλημα” “μνημονιακή”/”αντιμνημονιακή” ψήφος. Νομίζω τους περισσότερους τους ενδιαφέρει να φάνε μιά σφαλιάρα όσοι ευθύνονται για τα χάλια μας. Λίγοι μπορουν να κρίνουν σωστά αν μας συμφέρει να είμαστε στο μνημόνιο ή όχι.
    Η δική μου ψήφος σίγουρα θα είναι τιμωρίας όσων μας έφεραν εδώ.

    • Να προσέξουμε μόνο την επιλογή μας γιατι στο τέλος μπορεί να αποδειχτεί ότι δώσαμε την σφαλιάρα στον εαυτό μας.

      Ισως θα έπρεπε βέβαια …

    • Χάρη Κ. αν ερμηνεύω σωστά τα λεγόμενα σου εσύ πρέπει να σαι απο τους λίγους που γνωρίζουν και ξέρουν να κρίνουν , οπότε τους τιμωρείς?

      Δεν θα ταν πιο σώφρον αν ψηφίζαμε τους καλύτερους ή έστω τους λιγότερο κακους απο το να ρίξουμε μια ψήφο στον “αέρα” ?

      • Ποιο φταίνε για την κατάστασή μας το ξέρουν όχι λίγοι, αλλά όλοι.

      • το τι ξέρει κάποιος είναι εντελώς σχετικό, μην το θεωρείς δεδομένο

        Εγώ αυτό που βλέπω και ξέρω είναι άπειρες ανοησίες λαικιστών πολιτικών, δημοσιογράφων, blogs κτλ και τη μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου ν αρέσκετε να της χαιδέυουν τ αυτιά
        Ανορθολογιστικοί μύθοι μας έχουν περικυκλώσει! Νοιώθω σαν να ζούμε στη χώρα της χαζομάρας

      • Ποιους εννοεις ?

        Τους φοροφυγάδες ?
        Αυτους που έβγαλαν τα δισεκατομμυρια στο εξωτερικο ?
        Τους 200,000 που έπαιρναν μαιμού συντάξεις ?
        Τις χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων που μπήκαν από το παράθυρο ?
        Τους γιατρούς που υπερσυνταγογραφούσαν ?
        Ή τους πολιτικούς που συνεργαζόντουσαν αρμονικά με ολους τους παραπάνω ?

    • μάλλον το 1 εκ αυθαιρετα
      ή το μισό εκατομμύριο δημόσιους υπαλλήλους που μπήκαν απο το παράθυρο (για τους άλλους μισούς δεν παίρνω κι όρκο βέβαια…)

  • σιγά βρε πατριώτες αγανακτισμένοι άσπιλοι κι αμόλυντοι! όλοι ξαφνικά μπήκατε στο πλυντήριο και ξεπλύνατε όλα τα λάθη και τις μαιμουνιές σας…
    “Αυτοί φταίγανε, ενώ εμείς είμασταν καλά κουμάσια, άσε που αμα είμασταν στη θέση τους φυσικά και θα τα καταφέρναμε καλύτερα απ αυτούς που μας ξεπούλησαν… “ωραιοπαθείς μεγαλομανείς ελληναράδες…
    Προσέξτε καλά εσείς όλοι οι “αγωνιστές αντιστασιακοί” τα διλήμματα γιατί θα τα βρείτε μπροστά σας
    Θέλετε :
    Ευρώπη ή Αφρική ?
    Ευρώ ή Δραχμή ?
    Άκρα? (Τα ακρα έχουν κι ακραίες συμπεριφορές, το πακέτο το παίρνουμε όλο..)

    Μετα την απομάκρυνση απο την κάλπη ουδεν λάθος αναγνωρίζεται….

  • οι αγράμματοι συμπολίτες μας δεν έμαθαν να ξεχωρίζουν ανάμεσα στα σκουπίδια που διαβάζουν στο διαδίκτυο. Νομίζουν ότι διαβάζουν ανωνύμως είναι αξιόπιστο και μπορούν να το κάνουν σημαία τους λες και προέρχεται από την τάδε διδακτορική διατριβή με τις 1550 παραπομπές…
    Ανοησία, βλακεία, υστεροβουλία….μουζαχεντίν ψευδοευρωπαίοι…
    Η ελαστική συνείδηση του καθενός απατεωνίσκου που βλέπει τον όμοιο του παραδιπλανό κι αλληλοσυγχωρούνται αυτόματα νομιμοποιώντας τις επιλογές τους
    Ο καταφερτζής ψευταράκος που νομίσει ότι και πάλι θα τη “βγάλει καθαρή” όπως πάντα ότι μαλακίτσα και να κάνει…
    Ξυπνήστε βρε και προσέξτε τι θα ψηφίσετε γιατί τέλειωσαν τα ψέματα και οι ανοχές. Δεν θα μας “σώζουν” συνέχεια και θα χουμε το ακαταλόγιστο λόγω των παλαιότερων ενδοξότερων κατοίκων αυτής της χώρας

  • Το σύστημά μας είναι κοινοβουλευτικό, κόμματα θα χουμε στη βουλή μην το ξεχνάτε.
    Αν τους τιμωρήσετε κι έχουμε χρυσαυγίτες με κα-υ-μμένο και τσίπρα αντι πασοκ και νδ υπάρχει κάποιος πραγματικά που πιστεύει ότι θα ναι καλύτερα για τον τόπο?

  • Πάντως εγώ θα ψηφίσω για άλλη μια φορά την Ένωση Κεντρώων,
    πιστεύω ότι χρειάζονται τέτοιοι άνθρωποι στη βουλή, ο Β.Λ. έχει και ορθό λόγο και άποψη αλλά και πάνω από όλα ηθική, κάτι που λείπει μέσα από τη βουλή. Κάποιοι τον χαρακτηρίζουν ανεπαρκή και γραφικό.
    Έτσι είναι, όλοι μας γνωρίζουμε την πάγια τακτική του συστήματος για τον εύκολο χαρακτηρισμό κάποιων ως γραφικούς, αυτών που λένε την αλήθεια και φωνάζουν κατά του κατεστημένου
    όσα χρόνια τον παρακολουθώ βάλλεται εναντίον των ιδιοκτητών των μμε και όλου αυτού του σιναφιού, μήπως έτυχε να παρακολουθήσετε πριν 3-4 ημέρες τι είπε ο Γ. Κουρής για τις τεράστιες ευθύνες που έχουν όλοι αυτοί για την κατάντια της χώρας μας και ας μην ξεχνάμε ότι και ο ίδιος είναι κομμάτι αυτού του συστήματος
    Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχουν πολλοί τίμιοι που ζητάνε την ψήφο μας, εμπρός λοιπόν
    πασοκ, νδ, συνασπισμος, κκε, δημαρ, ντορα, καμμενος, χερι-χερι, κ.λπ.