Walt Disney

Από το 1928 που ο Walt Disney πρωτοπαρουσίασε τον  Μίκυ Μάους , δημιούργησε μία αυτοκρατορία στον χώρο των επιχειρήσεων.  Οι ταινίες του είναι κλασικές  και διαχρονικές, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι απολαμβάνουν τα θεματικά πάρκα που έχει δημιουργήσει.


Παρακάτω παρουσιάζουμε δέκα διασκέδαστικά γεγονότα σχετικά με τον ίδιο και  την ‘κληρονομιά’ του.

_____________

Η καταγωγή του ήταν από τη Γαλλία, ενώ το πραγματικό του επώνυμο ήταν d’Isigny. Τελικά, το άλλαξε σε Disney, που είναι σαφώς πιο εμπορικό.

Επώνυμο των προγόνων του »ήταν d'Isigny, και προέρχονται από τη Γαλλία. Τελικά, το όνομα της οικογένειάς του άλλαξε σε Disney - το οποίο είναι ένα πολύ καλύτερο όνομα για τα θεματικά πάρκα.

Υποθήκευσε το σπίτι του ώστε να πάρει δάνειο για να τελειώσει το έργο “Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι”, επειδή ξέμεινε από χρήματα. Η ταινία έγινε τεράστια επιτυχία, αποφέροντας συνολικά 184 εκατομμύρια δολάρια!

Είχε να υποθηκεύσει το σπίτι του και να πάρει έξω ένα δάνειο για να τελειώσει "Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι», επειδή ξέμεινε από χρήματα. Η ταινία ήταν μια τεράστια επιτυχία, αποφέροντας συνολικά $ 184 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Αν και του απεδόθησαν πολλά τιμητικά βραβεία για την επαγγελματική του επιτυχία από σημαντικά πανεπιστήμια όπως το UCLA και το Χάρβαρντ, εντούτοις  δεν είχε τελειώσει το λύκειο.

Πήρε έναν τόνο των τιμητικών τίτλων από τα σχολεία όπως το UCLA και το Χάρβαρντ, αλλά ποτέ δεν αποφοίτησε το γυμνάσιο. Σαφώς, αυτό δεν επηρεάζει την επιτυχία του.

Ο Disney κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες υποψηφιότητες Όσκαρ (59) αλλά  και τις περισσότερες κατακτήσεις Όσκαρ (22).

Disney κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες υποψηφιότητες Όσκαρ (59) και τα περισσότερα Όσκαρ κέρδισε (22).

Ο Walt Disney ήθελε να καταταγεί στο στρατό όταν ήταν δέκα έξι ετων, αλλά απορρίφθηκε ως υπερβολικά νεαρός.  Αντ’ αυτού, έγινε μέλος του Ερυθρού Σταυρού όπου ήταν οδηγός ενός ασθενοφόρου στη Γαλλία για ένα χρόνο.

Walt Disney ήθελαν να ενταχθούν στο στρατό, όταν ήταν δέκα έξι, αλλά απορρίφθηκε ως υπερβολικά μικρά. Αντ 'αυτού, έγινε μέλος του Ερυθρού Σταυρού και οδήγησε ένα ασθενοφόρο στη Γαλλία για ένα χρόνο.

Ο ίδιος ο Walt Disney έκανε την φωνή του Μίκυ Μάους για πάνω από 20 χρόνια!

Ήταν η φωνή του Μίκυ Μάους για πάνω από 20 χρόνια!

Το πάρκο της Walt Disney έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με το Σαν Φρανσίσκο ( 30.500 στρέμματα).

Walt Disney World Resort είναι περίπου το ίδιο μέγεθος με το Σαν Φρανσίσκο - 30.500 στρέμματα.

Στα πάρκα της Disney απαγορευόνταν η είσοδος σε επισκέπτες με μακρυά μαλλιά ή σε όσους δεν ήταν ευπρεπώς ντυμένοι. Αυτός διατηρήθηκε μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Μακρυμάλλης αρσενικό επισκέπτες που χρησιμοποιούνται για να απαγορευθεί η είσοδος σε πάρκα Disney - που δεν ταιριάζουν στο άγραφο κώδικα ντυσίματος. Αυτό κράτησε μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Το αρχικό όνομα που έδωσε στον Μίκυ Μάους ήταν Mortimer Mouse, αλλά ευτυχώς η γυναίκα του τον έπεισε να το αλλάξει.

Αρχικό όνομα Μίκυ Μάους ήταν Mortimer Mouse, αλλά η γυναίκα του τον ενθάρρυνε να το αλλάξετε.

Το αγαπημένο φαγητό του Walt Disney ήταν τσίλι με φασόλια, το οποίο έτρωγε πολύ συχνά  στο γραφείο του για μεσημεριανό .

Αγαπημένο γεύμα Walt Disney ήταν τσίλι με φασόλια, το οποίο συχνά έτρωγαν στο γραφείο του για μεσημεριανό γεύμα.

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -