Εξωχώριες – Jersey ,Guernsey και Ντελαγουέρ

ferry-jersey-guernsey


Jersey 

Όσον αφορά το νομικό σύστημα. Το δίκαιο του Jersey βασίζεται στο νομικό σύστημα της Νορμανδίας σχετικά με θέματα περιουσίας, υποθηκών και διαδοχής.

Πολιτική κατάσταση. Είναι αυτόνομη κτήση του στέμματος του Ηνωμένου Βασιλείου.  Τα νησιά εξαιρούνται της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά ισχύει το ελεύθερο εμπόριο βιομηχανικών και αγροτικών προϊόντων μεταξύ των νησιών και της ΕΕ  , η κοινή εξωτερική δασμολογική πολιτική για τα αγαθά που εισάγονται από χώρες εκτός ΕΕ.

Απόρρητο. Στο Jersey παρέχονται υπηρεσίες αντιπροσώπευσης. Εάν έτσι αν ζητηθεί, τα ονόματα των τελικών δικαιούχων μιας εταιρίας του Jersey, δεν εμφανίζονται στο μητρώο των εταιρειών. Συνήθως υπογράφεται συμφωνητικό μεταξύ των συμβούλων και των πελατών τους, όπου ο σύμβουλος έχει νομική ευθύνη τηρεί το απόρρητο για τον πελάτη του εκτός αν ο πελάτης παραβαίνει το νόμο.

Εταιρίες περιορισμένης ευθύνης ως εξαιρούμενες φορολογικά πληρώνουν ένα ποσό εφάπαξ 600 λίρες Αγγλίας.

Κόστος 1000 λίρες μαζί με εισφορά δικαστικά και λοιπά έξοδα.

Οι εξωχώριες του Jersey χρησιμοποιούνται από πλούσιους ιδιώτες για να προστατεύσουν τη περιουσία τους για μελλοντικές γενιές όχι μόνο από την υψηλή φορολόγηση αλλά από απαιτήσεις τρίτων και πολιτική αστάθεια. Επίσης χρησιμοποιούνται από εταιρείες που δραστηριοποιούνται διεθνώς για εμπορικές δραστηριότητες σε περιοχές του κόσμου , που η ίδρυση μιας εμπορικής εταιρίας δεν επιτρέπεται ή δεν είναι επιθυμητή

****************************

mullfrance

Guernsey

Είναι 3 νησιά Guernsey, Alderney και Sark. Είναι τμήμα των αγγλικών νησιών Channel στο κόλπο του st.Malo λίγο έξω από τα παράλια της Γαλλίας

Ισχύουν τα ίδια σχεδόν με το παραπάνω

Δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα για κάποιο σύνδεσμο με τράπεζα του Guernsey  για τα κεφάλαια του Bin Laden όταν εντοπίστηκαν πλήθος λογαριασμοί στην Αγγλία

*****************

delaware-offshore-company

Delaware (Νταλαγουέρ) !! Στην καρδιά των ΗΠΑ!

Αποτελεί την έδρα πάνω από 400χιλ επιχειρήσεων . το 58% των εταιριών του fortune 500 έχουν συσταθεί σ αυτή την πολιτεία.

Ο μεγαλύτερος φορολογικός παράδεισος στον κόσμο σε όρους κεφαλαίων, όπου το επιτόκιο σε λογαριασμούς ξένων τραπεζών πληρώνεται ακαθάριστο και δεν υπάρχει μηχανισμός για ανταλλαγή πληροφοριών

gr-pm-offshorepamphlet-462

**********

Λόγοι για την δημιουργία εικονικής εταιρείας

Ο πιο κοινός είναι για την αποφυγή των φόρων.

Το όφελος της ανωνυμίας στους ιδιοκτήτες , πολύ περιορισμένη επένδυση κεφαλαίου (καθόλου κτίρια γραφείων, εργοστάσια, αποθήκες, αποθέματα)

Τα κεφάλαια που τηρούνται στους λογαριασμούς των εικονικών εταιριών μπορούν να μεταφερθούν κυριολεκτικά σε δευτερόλεπτα σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη και να απομείνει μόνο το καταστατικό έγγραφο ως περιουσιακό στοιχείου που να υπόκειται σε κατάσχεση.

 **************

20130216_LDP001_0

Εταιρίες ραφιού

Διατηρούνται από έναν μεσάζοντα που συνήθως είναι δικηγόρος. Ο δικηγόρος συνεχίζει να καταβάλλει τα οποιαδήποτε ετήσια δικαιώματα διατήρησης στην τοπική κυβέρνηση προκειμένου να διατηρεί την εταιρία ως εταιρία υψηλού κύρους.  Ο σκοπός του είναι να μπορεί να παράσχει μια φαινομενικά νόμιμη εταιρία με ιστορικό σε οποιονδήποτε τη χρειασθεί

Για παράδειγμα

Ένας οικονομικά εγκληματίας έχει στην κατοχή του σημαντικά περιουσιακά στοιχεία. Για να αγοράσει ένα ακίνητο ή κάτι άλλο φανερώνει ψευδώς προχρονολογημένο δανειακό έγγραφο από την εταιρία του ραφιού. Ο έλεγχος θα βρει ότι η εταιρία υφίσταται εδώ και χρόνια .

Ανωνυμία. Δεν υπάρχει αξιόπιστος τρόπος να διαπιστώσει κανείς σε ποιον ανήκει το νομικό πρόσωπο όταν αυτό επιτελεί μια συγκεκριμένη πράξη.  Γιατί δεν υπάρχουν καθόλου τηρούμενα στοιχεία για το ποιος κατέχει και επομένως σε τίνος την κυριότητα βρίσκονται οι μετοχές σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

******************

Γιώργος Γιώτης

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα της ιστορίας ΕΔΩ

by antikleidi https://antikleidi.com/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -