Ουμπέρτο Έκο – Η πίστη στους ψυχικούs


Αν η οικονομική σας κατάσταση δεν σας ικανοποιεί και θέλετε ν’ αλλάξετε επάγγελμα, το επάγγελμα του μέντιουμ είναι ανάμεσα στα πιο προσοδοφόρα και (αντίθετα μ’ αυτό που μπορεί να πιστεύετε) ανάμεσα στα πιο εύκολα. Αρκεί να έχετε μια ορισμένη δόση συμπόνιας, μια μίνιμουμ ικανότητα να καταλαβαίνετε τους άλλους και γερό στομάχι. Αλλ’ ακόμα και χωρίς αυτά τα χαρίσματα, υπάρχει πάντα η στατιστική που λειτουργεί υπέρ σας.

Προσπαθήστε να κάνετε το παρακάτω πείραμα: πλησιάστε έναν οποιονδήποτε άνθρωπο, ακόμα και διαλεγμένο στην τύχη (πάντως, βοηθάει το να είναι ο άλλος ευνοϊκά διατεθειμένος στην επαλήθευση των υπερφυσικών σας ιδιοτήτων). Κοιτάξτε τον στα μάτια και πείτε: «Νιώθω ότι κάποιος σας σκέφτεται έντονα, είναι κάποιος που έχετε χρόνια να δείτε, αλλά κάποτε τον αγαπήσατε πολύ και υποφέρατε γιατί δεν νιώθατε ότι ανταποκρινόταν… Ο άνθρωπος αυτός τώρα συνειδητοποιεί πόσο σας έκανε να υποφέρετε, παρόλο που καταλαβαίνει ότι είναι πια αργά…» Είναι δυνατόν να υπάρχει ένας άνθρωπος στον κόσμο, των παιδιών εξαιρουμένων, που να μην είχε στο παρελθόν έναν άτυχο έρωτα, ή εν πάση περιπτώσει, έναν έρωτα χωρίς επαρκή ανταπόδοση; Να λοιπόν που ο στόχος σας θα είναι ο πρώτος που θα τρέξει να σας βοηθήσει και να συνεργαστεί, λέγοντάς σας ότι ξέρει ποιος είναι ο άνθρωπος του οποίου τις σκέψεις έχετε συλλάβει τόσο ξεκάθαρα.

Μπορείτε ακόμα να πείτε σε κάποιον «υπάρχει ένας άνθρωπος που σας υποτιμά και σας κακολογεί στους άλλους, αλλά το  κάνει από ζήλια». Πολύ δύσκολα ο στόχος σας θα σας πει ότι  όλοι τον αγαπούν και δεν έχει ιδέα ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος. Μάλλον θα φανεί πρόθυμος να τον αναγνωρίσει αμέσως και να θαυμάσει τις ικανότητες υπεραισθητικής αντίληψης που διαθέτετε.

Ή πάλι, δηλώστε ότι μπορείτε να δείτε δίπλα στους στόχους σας τα φαντάσματα των νεκρών αγαπημένων τους προσώπων, Πλησιάστε έναν άνθρωπο μιας κάποιας ηλικίας και πείτε του ότι βλέπετε δίπλα του τη σκιά ενός  ηλικιωμένου ανθρώπου που πέθανε από κάποια πάθηση της καρδίας. Οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει δύο γονείς και τέσσερα παππούδες και, αν είσαι  τυχερός, και κάποιον θείο ή νονό ή νονά που τους αγαπούσε  πολύ. Αν ο στόχος σας έχει κάποια ηλικία, είναι πολύ πιθανό αυτά τα αγαπημένα του πρόσωπα να έχουν ήδη πεθάνει, και στους έξι νεκρού5 τουλάχιστον ένας να έχει πάει από καρδιακή ανεπάρκεια. Αν σταθείτε στ’ αλήθεια άτυχοι, και είχατε την ευφυΐα να προσεγγίσετε τον στόχο σας  εν μέσω άλλων εξίσου ενδιαφερομένων για τις υπερφυσικές ιδιότητές σας, πείτε του ότι ίσως κάνατε λάθος, ότι αυτός που βλέπετε δεν είναι συγγενής του συνομιλητή σας, αλλά κάποιου άλλου από τους  παριστάμενους. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποιος από τους παριστάμενους  θ’ αρχίσει να λέει ότι πρόκειται για τον πατέρα ή για τη μητέρα του και τότε πετύχατε διάνα, μπορείτε να μιλήσετε για τη θέρμη που αναδίδει αυτή η σκιά, για την αγάπη που νιώθει για αυτόν ή αυτήν που πια είναι έτοιμος ή έτοιμη να υποκύψει στη γοητεία σας…

Οι ευφυείς αναγνώστες  θα έχουν ήδη εντοπίσει την τεχνική ορισμένων αρκετά χαρισματικών ανθρώπων που εμφανίζονται και σε τηλεοπτικές εκπομπές. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο από το να πείσει έναν γονιό που έχει μόλις χάσει το παιδί του ή κάποιον που ακόμη πενθεί τη   μητέρα του ή τον σύντροφο ότι εκείνη  η καλή ψυχή δεν διαλύθηκε στο πουθενά και ότι στέλνει ακόμα μηνύματα από το υπέρπεράν. Επαναλαμβάνω, το να κανείς το μέντιουμ είναι εύκολο, ο πόνος και η ευπιστία των άλλων λειτουργιών υπέρ σας [..]

***

Ουμπέρτο Έκο – Με το βήμα του κάβουρα

by Αντικλείδι ,  https://antikleidi.com

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -