Archive - February 2022

Οι 12 πιο διαδεδομένες θεωρίες συνωμοσίας και πώς τις καταρρίπτουν οι επιστήμονες


Την επιστημονική τους απάντηση σε θεωρίες συνωμοσίας, έδωσαν επιστήμονες από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών – ΕΚΚΕ και το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ -ΕΙΠ , σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε.

Περισσότερα

Γιουβάλ Χαράρι: Στην Ουκρανία διακυβεύεται η πορεία της ανθρωπότητας


Ο ιστορικός, φιλόσοφος και συγγραφέας αναφέρεται στην απειλή του πολέμου, που τις τελευταίες δεκαετίες δεν επικρέμεται πια πάνω από την ανθρωπότητα, ωστόσο «για να απολαύσουμε την ειρήνη, θα πρέπει όλοι να κάνουμε σωστές επιλογές».

Περισσότερα

Μόμο – Ιστορίες για πολλούς και ιστορίες για μία


Σιγά σιγά η Μόμο έγινε εντελώς απαραίτητη για τον Τζίτζη τον Ξεναγό. Είχε –αν μπορεί να το πει κανείς για έναν επιπόλαιο και ανέμελο νεαρό– αγαπήσει βαθιά αυτό το αναμαλλιασμένο κοριτσάκι κι αν γινόταν θα το κουβαλούσε παντού μαζί του.

Περισσότερα

Πώς να βγαίνεις κερδισμένος σχεδόν από κάθε παρτίδα παιχνιδιού !


Οι άνθρωποι κατά κανόνα είναι απελπιστικά προβλέψιμοι κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Αν καταφέρει κανείς να καταλάβει τον τρόπο σκέψης του αντιπάλου του τότε έχει τις νικηφόρες πιθανότητες με το μέρος του σχεδόν σε όλα τα είδη των παιχνιδιών – από το ” πέτρα , ψαλίδι , χαρτί ” μέχρι τη λοταρία , σύμφωνα με ανταποκριτή του BBC.

Περισσότερα

Atul Gawande – Κανείς δεν τον λυπόταν όπως λαχταρούσε να τον λυπηθούν


Έμαθα πολλά στην Ιατρική Σχολή, αλλά σίγουρα δεν έμαθα τίποτα για τη θνητότητα. Ναι μεν μου έδωσαν ένα αφυδατωμένο, άκαμπτο πτώμα για να το ανοίξω και να μελετήσω τα εσωτερικά όργανα, αλλά μοναδικός σκοπός ήταν να αποκτήσω γνώσεις για την ανθρώπινη ανατομία. Τα εγχειρίδια της Σχολής δεν ανέφεραν σχεδόν τίποτα για τα γηρατειά, την ανημπόρια που τα συνοδεύει ή τη διαδικασία του θανάτου.

Περισσότερα