Δέκα λόγοι που κάνετε τους άλλους να σας αντιπαθούν


Τι κάνετε που δεν θεωρείται καθόλου κολακευτικό και προκαλεί την άμεση αντιπάθεια του άλλου;

Σε γενικές γραμμές, από την στιγμή που γνωρίζεις κάποιον για πρώτη φορά, έχει 10 μόνο λεπτά να τον εντυπωσιάσεις και να τον κάνεις να θέλει να περάσει περισσότερο χρόνο μαζί σου.

Και σε αυτά τα πολύτιμα 10 λεπτά όλα μετράνε: από τον τρόπο που θα μιλήσεις, το επίθετο που θα του πεις μέχρι και το άρωμά σου.

Το να κάνεις μια εκπληκτική πρώτη εντύπωση είναι ζωτικής σημασίας σε συντεντεύξεις δουλειάς, σε ραντεβού ή όταν γνωρίζεις για πρώτη φορά το αφεντικό σου- καθώς από αυτό μπορούν να κριθούν όλα.

Για αυτό, η συμπεριφορά σου και οι συνήθειές σου- καλές ή κακές- παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Τι γίνεται, όμως, όταν αυτά που κάνεις δεν θεωρούνται καθόλου κολακευτικά και προκαλούν την άμεση αντιπάθεια του άλλου;

Μην ανησυχείς, παρακάτω ακολουθούν 10 λόγοι στους οποίους (μάλλον) οφείλονται τα «αιχμηρά» βλέμματα προς το μέρος σου!

 1. Δημοσιεύεις πολλές φωτογραφίες στο Facebook

Αν είσαι από τα άτομα που ανεβάζουν κάθε στιγμή της ζωής τους στα social media, ίσως ήρθε η ώρα να σταματήσεις. Σύμφωνα με έρευνα του Birmingham Business School, οι φίλοι σου δυσαρεστούν όταν έχεις πολλές φωτογραφίες συγγενών και αντίστοιχα οι συγγενείς δυσαρεστούν όταν έχεις πολλές φωτογραφίες φίλων. Παν μέτρον άριστον δε λένε;

 2. Έχεις πολλούς φίλους ή πολύ λίγους φίλους στο facebook

Ναι ακούγεται περίεργο και μπερδεμένο. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Michigan ένας αποδεκτός αριθμός φίλων είναι 300 άτομα. Λιγότερα άτομα ή περισσότερα από αυτά δημιουργεί μια κακή εντύπωση σε όποιον βλέπει το προφίλ σου.


3. Όταν ανοίγεσαι πολύ γρήγορα σε μια νέα γνωριμία

Γενικά, το να μοιράζεσαι στιγμές από την ζωή σου σε κάνει πιο αποδεκτό και είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσεις φίλους. Όταν, όμως, μοιράζεσαι κάτι πολύ προσωπικό (όπως πχ. ότι η αδερφή σου έχει εξώγαμη σχέση) ενώ ακόμα βρίσκεσαι σε στάδιο γνωριμία με ένα νέο άτομο, μπορεί να βλάψει την εικόνα που έχει σχηματίσει για εσένα.

4. Όταν κάνεις πολλές ερωτήσεις χωρίς να μιλάς καθόλου για τον εαυτό σου

Όπως προαναφέρθηκε πιο πάνω, το να μοιράζεσαι πράγματα είναι καλό, εφόσον γίνει με προσοχή και δεν πεις παραπάνω απ΄όσα πρέπει!

5. Όταν έχεις για φωτογραφία προφίλ μια που το πρόσωπό σου καλύπτει όλο πλαίσιο

Είναι συνήθως τρομακτικό, κάτι σαν την εικόνα που βλέπεις με το που ανοίγεις την selfie κάμερα και είσαι κάπως έτσι.

6. Κρύβεις τα συναισθήματά σου

Όταν δείχνεις την χαρούμενη, γλυκιά πλευρά σου (υπάρχει, κάπου εκεί στο βάθος έχεις και εσύ μια) όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ πιο εύκολο να σε συμπαθήσεις κανείς.

7. Είσαι υπερβολικά καλός/ καλή

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Γουάσιγκτον εκείνοι που δείχνουν υπερβολικά καλοί και είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν και δείχνουν πάντα ανιδιοτελείς, δημιουργούν την εικόνα πως έχουν κάποιο απώτερο σκοπό ή πολλές φορές κάνουν τους άλλους να νιώθουν άσχημα.

8. Η ψεύτικη ταπεινοφροσύνη

Πολλοί για να εντυπωσιάσουν φίλους ή πιθανούς εργοδότες συγκαλύπτουν την αυτοπεποίθησή τους ή μιλούν για φοβίες και τραυματικές εμπειρίες για να γίνουν αρεστοί. Αυτό, όμως, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, δημιουργεί μια αρνητική εικόνα.

9. Το υπερβολικό άγχος

 Πολλές φορές είναι σχεδόν αδύνατο να μετριάσουμε το άγχος μας αλλά σύμφωνα με έρευνα, η οσμή του ιδρώτα που προκαλείται από το άγχος σας μπορεί να επηρεάσει υποσυνείδητα την γνώμη του άλλου για την προσωπικότητά σας.

10. Όταν δεν χαμογελάς

 Είναι γνωστό πως το χαμόγελο μας κάνει περισσότερο ελκυστικούς και δείχνουμε νεότεροι. Είμαστε φυσικά σχεδιασμένοι να χαμογελάμε και φυσικά γινόμαστε πιο εύκολα συμπαθείς.

_______________________

   Πηγή: businessinsider

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

 

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -