10 σκέψεις που πρέπει να κάνουμε όταν όλα πηγαίνουν στραβά


Είναι στιγμές που οι καταστάσεις και οι άνθρωποι μάς κάνουν να λυγίζουμε και να σπάμε. Ωστόσο, αν έχουμε το μυαλό μας συγκεντρωμένο και την καρδιά μας ανοιχτή σε αυτά που θα έρθουν, και αν συνεχίζουμε να βάζουμε το ένα μας πόδι μπροστά από το άλλο, γρήγορα θα είμαστε σε θέση να ανακτήσουμε τη δύναμή μας και να επιστρέψουμε, καλύτεροι και διαφορετικοί.

Οι στενάχωρες και δύσκολες μέρες είναι μια κανονικότητα της ζωής και όχι κάτι που πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε άσχημα και ενοχικά. Η ευτυχία δεν είναι ποτέ σταθερή και διαρκής. Το να αφεθείς στη θλίψη ή σε κάποιο αρνητικό συναίσθημα, δεν σε κάνει κακό. Θυμήσου όμως ότι αν δεν λες ειλικρινά “ευχαριστώ” για κάθε χαρά και χαμόγελο, τα δάκρυα και η θλίψη μπορεί να έρχονται πιο συχνά στην επιφάνεια. Κράτα τη ζωή πάντα σε μια προοπτική.

Όταν είσαι στο ‘χαμηλότερο’ σημείο σημαίνει ότι έρχεται η ώρα για την αλλαγήΗ ευτυχία δεν χαρακτηρίζεται από την απουσία προβλημάτων και προκλήσεων από τη ζωή, αλλά από τη δύναμη που σταδιακά αποκτούμε για να τα αντιμετωπίζουμε. Η δύναμη δεν γεννιέται από αυτά που μπορούμε να κάνουμε, αλλά από την ικανότητά μας να υπερβαίνουμε τον εαυτό μας και τα όσα, έως σήμερα, κάναμε.

Υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ του “τα παρατάω” και του “προχωράω”Το να προχωράς και να αφήνεις μια κατάσταση πίσω μας δεν σημαίνει ότι “τα παρατάς”. Σημαίνει ότι αποδέχεσαι ότι κάποια πράγματα δεν λειτουργούν όπως είναι.  Το να προχωράς σημαίνει, επίσης, ότι επιλέγεις να είσαι χαρούμενος και ευτυχισμένος και όχι πληγωμένος και δυστυχής. Για μερικούς ανθρώπους οι καλές μέρες διαρκούν για μια ζωή, για μερικούς άλλους το να μην ξέρουν πότε πρέπει να προχωρήσουν μπροστά, μπορεί να τους κρατήσει για πάντα κολλημένους σε μια κακή κατάσταση.

Θα πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε, με ό, τι έχουμε, όπως ακριβώς είμαστε. Δεν θα είναι πάντα εύκολο, αλλά αξίζει τον κόπο. Δεν υπάρχει τέλεια ζωή, αλλά υπάρχουν τέλειες στιγμές. Και αυτές είναι οι στιγμές που αγαπάμε να θυμόμαστε και που κάνουν αυτή τη μεγάλη διαδρομή της ζωής να αξίζει τον κόπο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι επιζητούν την ευτυχία υπό πρϋποθέσεις, αλλά την ευτυχία μπορείς να τη ζήσεις μόνο αν καταργήσεις τις προϋποθέσεις. Δέξου τη ζωή χωρίς όρους.  Η ζωή ισορροπεί μεταξύ χαράς και απογοήτευσης. Και οι απογοητεύσεις είναι ο τρόπος που χρησιμοποιεί η ζωή για να σου πει “έχω κάτι καλύτερο για σένα που σε περιμένει στην επόμενη στροφή του δρόμου”. Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσεις ότι αυτή είναι η μόνη συνθήκη, οι απογοητεύσεις θα λιγοστέψουν και η πίστη θα μεγαλώσει.


Πολύ συχνά, αυτά που κουβαλάμε από το παρελθόν μας, μας πληγώνουνΛύπη, οργή, θυμός; Μην αφήνεις όσα αρνητικά έχουν συμβεί στο παρελθόν να ληστεύουν την ευτυχία που θα μπορούσες να νιώθεις σήμερα. Το παρελθόν δεν μπορεί να αλλάξει, ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Αν ο τόπος που ζεις είναι το μυαλό σου και πατρίδα σου είναι οι σκέψεις, τότε περπάτησε και δες τι άλλο μπορείς να δεις σε αυτή τη μεγαλειώδη χώρα, αφήνοντας πίσω όσα τοπία έχεις δει ήδη.

Εμείς επιλέγουμε αν θα δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Επίλεξε κάτι που συμβαίνει στη ζωή σου και θεωρείς ότι σου στερεί την ευτυχία και προσπάθησε να το δεις από διαφορετική σκοπιά. Ένα καλό παράδειγμα είναι η βροχή: δυσκολεύει τη μέρα και τη μετακίνησή σου, αλλά προσφέρει νερό στα λουλούδια που θα ανταπτυχθούν και θα ανθίσουν την άνοιξη, ομορφαίνοντας τον κήπο σου. Μείνε για λίγο μόνος και άκουσε την εσωτερική σου φωνή. Δες αυτό που σου λείπει, ως μια ευκαιρία να μάθεις ή να ανακαλύψεις νέους τρόπους. Μια δύσκολη στιγμή είναι η δυνατότητα για να δεις το φως ή να μπεις στο σκοτάδι. Γιατί να μην επιλέξεις το φως;

Γινόμαστε πιο ώριμοι συνειδητοποιώντας ότι μια αρνητική είδηση είναι μόνο η απόδειξη ότι χρειάζεται μια αλλαγή. Ό, τι κι αν σου φέρνει η ζωή, ακόμα κι αν πονάει, να είσαι δυνατός και να παλεύεις για να γίνεις πιο δυνατός. Ένα γερό οικοδόμημα θα ταρακουνηθεί, αλλά δεν θα καταρρεύσει. Η ζωή είναι εκεί να σου προσφέρει άλλη μία ευκαιρία που τη λένε: αύριο.

Τα ελαττώματα και οι αδυναμίες μας, είναι στοιχεία της αλήθειας και της ομορφιάς μας. Είναι καλύτερα να είσαι αληθινός με τον εαυτό σου και τους άλλους, παρά να προσποιήσε και να ακυρώνεις όλη την ομορφιά της προσωπικότητάς σου, που είσαι εσύ! Ποτέ μην αφήνεις κάποιον άλλον να σου πεις ποιος είσαι. Ο μόνος που μπορεί να πει και να επιλέξει αυτό που θέλεις να είσαι είσαι εσύ.

Έχουμε την ικανότητα να γιατρέψουμε τις πληγές μας. Όπως ακριβώς ρέει η λάβα από ένα ηφαίστειο, έτσι συμβαίνει με τον πόνο, την οργή, το θυμό, τη θλίψη. Μπορείς να δημιουργήσεις τη διέξοδο για να φύγουν από τη ζωή σου. Αν έχεις πληγωθεί, είναι σημαντικό να δώσεις κάποιο χρόνο στον εαυτό σου να σκεφτεί και να νιώσει, να παρατηρήσει και να συνειδητοποιήσει, τόσο ώστε να είναι ικανός να ξαναβγεί στο φως και όχι να παράγει περισσότερο πόνο και αρνητικότητα.

Ο στόχος σου είναι να είσαι εσύ αυτός που θέλεις, πραγματικά, να είσαι. Αποφάσισέ το πρώτα και μετά πες: “σήμερα είναι η μέρα μου”.

_______________________

   Πηγή: .clickatlife.gr

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

 

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -