Oι δέκα καλύτερες εφευρέσεις για το 2016

best-inventions-2016


Κάθε χρόνο, το περιοδικό TIME επιλέγει και παρουσιάζει τις καλύτερες εφευρέσεις, οι οποίες κάνουν τον κόσμο καλύτερο, πιο έξυπνο και σε ορισμένες περιπτώσεις πιο διασκεδαστικό. Παρακάτω σας τις παρουσιάζουμε:

Ο ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΟΣ ΛΑΜΠΤΗΡΑΣ

flyte

Flyte / 349 δολάρια

Από τότε που ήταν παιδί, ο Σάιμον Μόρις είχε εμμονή να κάνει τα αντικείμενα να αιωρούνται. Μάλιστα κατάφερε να μετατρέψει ένα skateboard σε hoverboard, αν και όπως ο ίδιος παραδέχεται, «δεν θα μπορούσα να το οδηγήσω». Τώρα εφαρμόζει το ίδιο πάθος για το Flyte, μια λάμπα που βασίζεται στον ηλεκτρομαγνητισμό για να αιωρείται και να περιστρέφεται, και στην ασύρματη μετάδοση ηλεκτρικής ενέργειας, για να λάμπει.

ΤΟ ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΚΡΑΝΟΣ

morpher

Morpher / 119 δολάρια

Όπως πολλοί ποδηλάτες, ο Τζεφ Γουλφ είχε εμπλακεί σε ένα σοβαρό δυστύχημα – και θα μπορούσε να έχει σκοτωθεί αν δεν φορούσε το κράνος του. Επομένως γιατί, αναρωτιέται, τόσοι πολλοί ποδηλάτες αρνούνται να το φορέσουν; Αποδεικνύεται, ως επί το πλείστον, ότι αυτό συμβαίνει επειδή είναι δύσκολο να το κουβαλήσουν. Είναι ογκώδες και δεν χωράει σε τσάντες ή σακίδια.

Και αυτό ήταν ένα πρόβλημα που ο Γουλφ, μηχανικός στο επάγγελμα, ήξερε ότι μπορούσε να λύσει. Το αποτέλεσμα: το Morpher, ένα κράνος κατασκευασμένο από πλαστικό που είναι εξίσου ισχυρό με το παραδοσιακό κράνος (που πληροί τις γενικές απαιτήσεις ασφάλειας τόσο στις ΗΠΑ και την Ευρώπη), αλλά αρκετά εύκαμπτο ώστε να διπλώνεται σχεδόν εντελώς και να γίνεται επίπεδο, καθιστώντας ευκολότερη τη μεταφορά.

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΕΞΕΧΟΥΝ

solar-roof

Solar Roof / Αναπτύχθηκε από την Tesla και τη SolarCity

Βοηθήστε το περιβάλλον, εξοικονομήστε χρήματα – και ασχημύνετε τη στέγη σας με ογκώδη μεταλλικά πάνελ. Αυτό είναι το δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι αγοραστές οικιακών ηλιακών πάνελ εδώ και χρόνια.

Η απάντηση της Tesla: το Solar Roof, μια σειρά από κεραμίδια που έχουν σχεδιαστεί για να εκμεταλλεύονται την ενέργεια του ήλιου. Το προϊόν, το οποίο θα είναι διαθέσιμο τον επόμενο χρόνο, είναι μια συνεργασία μεταξύ της Tesla και της SolarCity, μιας εταιρείας παραγωγής παραδοσιακών ηλιακών συλλεκτών. Και παρόλο που οι πληροφορίες για την τιμή δεν έχουν ακόμα δημοσιευτεί, ο διευθύνων σύμβουλος της SolarCity, Λίντον Ράιβ, είναι αισιόδοξος για τις προοπτικές της ηλιακής στέγης.


ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ

nike

 Nike Hyperadapt 1.0 / 720 δολάρια

Όποιος έχει δει το «Επιστροφή στο Μέλλον» θέλει τρία πράγματα: ένας αμάξι DeLorean που να ταξιδεύει στο χρόνο, ένα hoverboard, και ένα ζευγάρι παπούτσια που δένονται μόνα τους. Τώρα, χάρη στη Nike, το ονειρικό παπούτσι γίνεται πραγματικότητα. Όταν ο ιδιοκτήτης πατήσει ένα κουμπί δίπλα από τη γλώσσα, το HyperAdapt 1.0s αυτόματα σφίγγει και χαλαρώνει γύρω από το πέλμα του. Και παρόλο που η τεχνολογία αυτή μπορεί να ακούγεται άσκοπη, δεν είναι: το παπούτσι αυτό θα μπορούσε να δώσει στους αθλητές πλεονέκτημα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για ανθρώπους με μειωμένες κινητικές ικανότητες.

ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ΧΩΡΑΝΕ ΠΑΝΤΟΥ

worlds-first-non-rectangular-football-field-57ea58f0f3bf2__880

Το ασυνήθιστο γήπεδο ποδοσφαίρου / Αναπτύχθηκε από την AP Thailand

 Η περιοχή Khlong Toei, στην καρδιά της Μπανγκόκ, είναι πολύ πυκνά δομημένη και πυκνοκατοικημένη – δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για την κατασκευή νέων πάρκων, πόσο μάλλον γιγαντιαίων γηπέδων στα οποία τα παιδιά να μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Έτσι, η εταιρεία ακινήτων AP Thailand ακολούθησε μια διαφορετική προσέγγιση.

Ως μέρος ενός πρόσφατου έργου, η εταιρεία χρησιμοποίησε αεροφωτογραφίες για να βρει «ελεύθερες περιοχές», μέρη που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για δόμηση. Στη συνέχεια, τα κάλυψε με σκυρόδεμα, τα έβαψε και τοποθέτησε αντιολισθητικό χλοοτάπητα, όλα τα απαραίτητα για ένα σωστό αθλητικό χώρο, χωρίς τα τυπικά όρια. Τα δύο πρώτα γήπεδα άνοιξαν νωρίτερα φέτος και είναι γεμάτα με παιδιά. Αυτό το Δεκέμβριο η AP Thailand σχεδιάζει να ανοίξει ένα τρίτο.

ΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

sony-playstation-vr

PlayStation VR / 400 δολάρια

Για να αποκτήσουν πρόσβαση στην εικονική πραγματικότητα, οι καταναλωτές συνήθως αναγκάζονται να πληρώσουν χιλιάδες δολάρια, όχι μόνο για τα γυαλιά (όπως το HTC Vive των 800 δολαρίων), αλλά και για έναν υπολογιστή που είναι αρκετά ισχυρός για να τα υποστηρίξει. Το Sony PlayStation VR, αντίθετα, έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με το PlayStation 4.

Η ΚΑΝΝΑΒΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΑ ΧΑΠΙΑ

cannabis-vape

Hmbldt Vape Pens / 100 δολάρια έκαστο

Εκατομμύρια Αμερικανοί βασίζονται σε φάρμακα χωρίς συνταγογράφηση για τη θεραπεία απλών παθήσεων όπως η αϋπνία και οι πονοκέφαλοι. Η Hmbldt προτείνει ένα νέο προϊόν ηλεκτρονικού τσιγάρου. Όταν εισπνέεται, το ηλεκτρονικό τσιγάρο χορηγεί μια δόση κάνναβης που η Hmbldt ισχυρίζεται ότι είναι χημικώς μελετημένη για να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται με έναν ορισμένο τρόπο, ηρεμία, υπνηλία, και ανακούφιση από τον πόνο, χωρίς να «μαστουρώνουν».

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ

alarm-clock

Hello Sense / 149+ δολάρια

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ένα ξυπνητήρι θα μπορούσε όχι μόνο να είναι όμορφο, αλλά και να βελτιώσει τον ύπνο σας. Ότι θα μπορούσε να μετρήσει τη θερμοκρασία, την υγρασία, το φως, ακόμα και την ποιότητα του αέρα στην κρεβατοκάμαρά σας για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα τέλειο περιβάλλον ύπνου.

Ότι θα μπορούσε να παρακολουθεί τους κύκλους του ύπνου σας και να σας ξυπνάει όταν είναι λιγότερο πιθανό να αισθάνεστε κουρασμένοι – όλα αυτά χάρη σε απλές φωνητικές εντολές. Πράγματι, το Sense (και ο αισθητήρας – μαξιλάρι που το συνοδεύει) δεν είναι ένα συνηθισμένο ξυπνητήρι.

Χρειάστηκαν εκατοντάδες πρωτότυπα για να προχωρήσουμε σωστά, λέει ο Τζέιμς Πράουντ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Hello, της εταιρείας που το παράγει. Οι πρώτοι χρήστες αναφέρουν ότι η χρήση του είναι σχεδόν τόσο φυσική όσο και το να πέφτουν στο κρεβάτι για ύπνο.

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

goodyear-eagle-360

Eagle 360 / Αναπτύχθηκαν από την Goodyear

 Καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να αναπτύξουν τα αυτοκίνητα δίχως οδηγό, η Goodyear ξαναανακαλύπτει τους τροχούς. Το σφαιρικής αντίληψης ελαστικό, που αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο, επιτρέπει στα αυτοκίνητα να κινούνται σε πολλές νέες κατευθύνσεις, όπως πλαγίως για παρκάρισμα και σε συγκεκριμένες γωνίες και ταχύτητες για την αντιμετώπιση ολισθηρών επιφανειών.

Το κλειδί είναι η μαγνητική αιώρηση: ενώ τα παραδοσιακά ελαστικά είναι βιδωμένα στις ρόδες, τα Eagle 360s αιωρούνται κάτω από το αμάξι, χωρίς να έχουν τους περιορισμούς των παραδοσιακών τροχών. Βέβαια, δεν θα κυκλοφορήσουν σύντομα: τουλάχιστον σε πέντε χρόνια από τώρα.

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

Οι 25 καλύτερες εφευρέσεις του 2014

Παλαμήδης – Ο εξυπνότερος των Ελλήνων

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -