Πριν παντρευτείτε, απαντήσετε με ειλικρίνεια σε 17 ερωτήσεις

marriage-couple


Ίσως είστε μαζί λίγο καιρό αλλά παρ’ όλα αυτά εξετάζετε το ενδεχόμενο να κάνετε το μεγάλο βήμα στην σχέση σας ή ίσως είστε αρκετό καιρό μαζί αλλά δεν είστε σίγουροι αν θα πρέπει αυτή η σχέση να συνεχιστεί. Σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεστε, μια εσωτερική συζήτηση με τον εαυτό σας, μόνο καλό θα σας κάνει. Δώστε ειλικρινείς απαντήσεις στις παρακάτω 17 ερωτήσεις και έπειτα προχωρήστε μπροστά!

Με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα ή χειρότερα;

Ο σύντροφός σας ενθαρρύνει και σας βγάζει την καλή πλευρά του εαυτού σας ή μήπως σας δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες ανασφάλειες από αυτές που ήδη έχετε;

Έχετε πραγματικά αποδεχθεί ο ένας τον άλλο για αυτό που είναι;

Πάντα θα υπάρχουν πράγματα που θα θέλετε να αλλάξετε στους ανθρώπους της ζωής σας, αλλά κανείς δεν θα πρέπει να είναι σε μια κατάσταση όπου δεν μπορεί να είναι ο εαυτός του ή να μην αισθάνεται αποδεκτός,

Ποια είμαι;

Πώς μπορείτε να ξέρετε αν πραγματικά ταιριάζετε με τον σύντροφό σας, όταν δεν έχετε πραγματικά ιδέα του ποια είστε;

Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι σε αυτή τη σχέση;

Για να κάνει κάποιος το επόμενο βήμα στην σχέση του σημαίνει πώς έχει βρει πραγματικά το πρόσωπο εκείνο που τον κάνει ευτυχισμένο σε όλους τους τομείς. Εάν όμως τσακώνεστε πολύ και γενικά δεν αισθάνεστε καλά όλες τις ώρες με το ταίρι σας, μην νομίζετε ότι με τον γάμο τα πράγματα θα αλλάξουν.

Νιώθω παγιδευμένη;

Θέλετε πραγματικά να είστε σε αυτή τη σχέση το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου ή ελπίζετε πώς θα βρείτε μια διέξοδο; Μένετε επειδή έχετε επενδύσει χρόνο σε αυτή την σχέση ή επειδή έχετε επενδύσει συναισθηματικά στον σύντροφο σας;

mistikoeytixiaszeygariwn

Είναι ισορροπημένη αυτή η σχέση;

Νομίζετε ότι βαδίζετε και οι δύο στον ίδιο δρόμο της φροντίδας και της υποστήριξης ή είναι απλά μια σχέση συμβιβασμού; Μήπως δίνει μόνο ο ένας και ο άλλος απλά παίρνει ή είναι ίσοι οι ρόλοι σε αυτή την σχέση;


Διασκεδάζετε μαζί;

Έχετε δει ποτέ δύο ανθρώπους να κάθονται αντικριστά στην σιωπή λες και είναι αναγκασμένοι να το κάνουν; Δεν έχει πλάκα.

Διασκεδάζετε χώρια;

Και η εξάρτηση δεν είναι καλό πράγμα.

Γιατί είμαι σε αυτή τη σχέση;

Είναι επειδή σέβεστε, αγαπάτε, εμπιστεύεστε και εκτιμάτε το πρόσωπο με το οποίο είστε μαζί ή επειδή φοβάστε, ανησυχείτε για τα οικονομικά και δεν μπορείτε απλά να μείνετε μόνοι σας;

Που θα καταλήξει αυτή η σχέση;

Είναι καλό να ζούμε και να απολαμβάνουμε το παρόν, αλλά τελικά στις σχέσεις καλό είναι να υπάρχει ένα πλάνο διαφορετικά αργά ή γρήγορα κάποιος θα κουραστεί.

marriage

Εμπιστεύομαι πραγματικά τον σύντροφό μου;

Εάν η απάντησή σας είναι αρνητική, μήπως ήρθε η ώρα να αναρωτηθείτε πώς μπορεί να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη στην σχέση ή να αποκατασταθεί; Αν κρίνετε ότι δεν υπάρχει τρόπος να εμπιστευτείτε τον σύντροφό σας δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να λειτουργήσει αυτή η σχέση.

Είμαι με έναν καλό άνθρωπο;

Είστε πραγματικά περήφανη για το ποιόν του συντρόφου σας;

Με ελκύει ο σύντροφός μου;

Η φυσική έλξη είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο σε μια σχέση, οπότε το να είστε με κάποιον που δεν σας ελκύει πραγματικά μόνο και μόνο επειδή αισθάνεστε άνετα με αυτόν τον άνθρωπο, δεν είναι δίκαιο για κανέναν από τους δύο. Αργά ή γρήγορα θα αισθανθείτε αγανακτισμένοι και παραμελημένοι.

Είμαι καλή σύντροφος;

Οι άντρες όντως χρειάζονται φροντίδα και περιποίηση αλλά αν πλέον αισθάνεστε ότι «μεγαλώνετε» ένα παιδάκι, τα πράγματα έχουν αρχίσει να περιπλέκονται.

Κοιτάτε προς την ίδια κατεύθυνση;

Ορισμένα ζευγάρια αποφεύγουν να αγγίζουν ορισμένα θέματα  όπως τον γάμο ή τα παιδιά διότι πιστεύουν ότι κατά κάποιον τρόπο αυτά τα πράγματα έρχονται μόνα τους. Αν όμως στα σχέδια σας βρίσκονται γάμος και παιδιά, ακόμα κι αν δεν είναι άμεσα δεν είναι κακό να μοιραστείτε αυτές τις σκέψεις με τον σύντροφό σας ώστε να μάθετε εάν ασπάζεται τις απόψεις σας ή βρίσκεται μίλια μακριά.

Είμαι ο εαυτός μου;

Όντας ερωτευμένοι με κάποιον, δεν απαιτεί την αλλαγή της ταυτότητάς και της προσωπικότητάς σας απλά και μόνο για να μπείτε στα κυβικά κάποιου άλλου. Είναι σημαντικό να διατηρείτε την αυθεντικότητά σας.

Το ένστικτό μου τι λέει;

Για κάποιο λόγο υπάρχει η διαίσθηση. Ακούστε την.

______________

   ~ Αθανασιάδου Βιολέττα

     Πηγή: baby.gr

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

Να παντρευτεί κανείς ή να μην παντρευτεί;

Πως να επιλέξεις την ιδανική γυναίκα

Βγες ραντεβού μ’ ένα κορίτσι που διαβάζει

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -