Δέκα πράγματα που πιστεύουμε στα 20 χρόνια μας αλλά δεν είναι αλήθεια

young-saw


Μπαίνοντας στη δεκαετία των 20 αρχίζουμε να νιώθουμε πιο δυνατοί, πιο ανεξάρτητοι και έτοιμοι να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Υπάρχουν όμως δέκα μύθοι που αν τους πιστέψουμε είναι πολύ πιθανό να καθορίσουν και το υπόλοιπο της ζωής μας αρνητικά.

1.Η απόρριψη είναι ότι χειρότερο μπορεί να σου τύχει

Δεν ισχύει απόλυτα. Στην πραγματικότητα μπορεί να είναι και ένα από τα καλύτερα που ίσως συμβούν στο ξεκίνημα της «ζωής» ενός 20χρονου. Η απόρριψη αν τη διαχειριστείς σωστά, σου δίνει το μάθημα για το επόμενο βήμα. Η αποτυχία σε μια εργασία σε βοηθά από την επόμενη μέρα να δουλέψεις περισσότερο ενώ η απόρριψη σε μια σχέση σε βοηθά να διακρίνεις μακροπρόθεσμα ποια σχέση σου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καλή και ποια κακή.

2.Θα είσαι πάντα υγιής και δυνατός

Ακόμη μια λάθος σκέψη, η οποία πηγάζει από τα δεδομένα της στιγμής. Στην ηλικία των 20, νιώθουμε πάντα νέοι, δυνατοί αλλά παραλείπουμε να εμπλουτίσουμε τη ζωή μας με τις καλές συνήθειες, οι οποίες θα τη συνοδέψουν και στα επόμενα χρόνια. Συνηθίζουμε στο αλκοόλ, το τσιγάρο, το έτοιμο φαγητό και γενικότερα σε συνήθειες, οι οποίες θεωρούμε ότι δεν θα μας βλάψουν στο μέλλον. Μα δεν μένουμε πάντα στα 20…

3.Το να είσαι καλός στο σχολείο σημαίνει ότι θα είσαι και καλός στη δουλειά σου

Το γεγονός ότι στα σχολικά σου χρόνια ήσουν ο καλύτερος μαθητής, δεν προεξοφλεί και την επαγγελματική σου καταξίωση. Αντίθετα ήταν πολλά τα αντίθετα παραδείγματα σε ορισμένες ξεχωριστές προσωπικότητας της ιστορίας του πλανήτη μας.

4.Αν κάνεις ένα λάθος στη δεκαετία των 20, θα σε ακολουθεί σε όλη τη ζωή σου

Ακόμη ένα λάθος. Σίγουρα οι επιλογές μας επηρεάζουν σε ένα βαθμό και το μέλλον μας αλλά δεν σημαίνει ότι μια κακή επιλογή θα επηρεάσει τη ζωή μας για πάντα. Πάντα υπάρχει τρόπος να διορθώσεις ένα λάθος, να μάθεις από αυτό και να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.

tumblr_mpxu4t5QnZ1rwe56eo1_500

5.Πρέπει ν’αρέσεις σε όλους

Στον κόσμο υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσωπικότητες. Το να πιστεύεις ότι όλοι θα τα έχουν καλά μαζί σου, απλά δεν είναι ρεαλιστικό. Είναι χάσιμο χρόνου να προσπαθείς να γίνεις αρεστός σε όλους. Το σημαντικό είναι να επενδύεις ακόμη περισσότερο στις σχέσεις που διακρίνεις ότι υπάρχει επικοινωνία και όχι σ’αυτές που σου δημιουργούν πρόβλημα.


6.Μόνο η εκπαίδευση δεν σημαίνει ότι θα έχεις πάντα τις απαντήσεις

Είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή. Όμως η εκπαίδευση δεν φέρνει από μόνη της και τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα της ζωής. Υπάρχουν πολλά, τα οποία δεν μπορεί να σου προσφέρει η εκπαίδευση. Άλλωστε στην καθημερινή ζωή δεν υπάρχουν σωστές και λάθος απαντήσεις. Δεν είναι όλα μαύρο ή άσπρο. Υπάρχουν και οι αποχρώσεις του γκρι…

7.Το να φεύγεις μακριά από τα προβλήματα είναι η λύση

Ακούγεται συναρπαστικό το να ταξιδεύεις και να αλλάζεις τόπο διαμονής όμως η μετακόμιση σε ένα καινούριο μέρος δεν θα αποτελέσει τη λύση των προβλημάτων σου. Η ευτυχία βρίσκεται μέσα μας και όχι στο μέρος στο οποίο κατοικούμε.

tumblr_mq1piqGaYv1rf09rlo1_500

8.Τα υλικά αγαθά αξίζουν περισσότερο από τις εμπειρίες

Σίγουρα η επιτυχημένη επαγγελματική πορεία είναι σημαντική για όλο τον κόσμο. Όμως όσα χρήματα και αν κερδίσεις, πάντα θα θες περισσότερα. Οι επενδύσεις στην αρχή περιορίζονται στα κοσμήματα ή στα καλά αυτοκίνητα όμως υπάρχουν και πράγματα ίδιας ή χαμηλότερης αξίας που θα ανοίξουν τους ορίζοντες του μυαλού σου. Όπως το να ταξιδέψεις και να γνωρίσεις λαούς απ’ όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

9.Το να μιλάς είναι καλύτερο από το να ακούς

Είναι απίστευτο πόση δύναμη αποκτάς για τη συνέχεια της ζωής σου, απλά ακούγοντας και παρατηρώντας τι συμβαίνει γύρω σου χωρίς να παρεμβαίνεις ή να σχολιάζεις. Το να μάθεις ακούς είναι σίγουρα πιο ισχυρό όπλο από το να μιλάς.

10. Στη δεκαετία των 20 πρέπει να τα έχεις όλα υπό έλεγχο

Ανεξήγητο άγχος να προλάβεις τα πάντα πριν μπεις στα 30 σου. Συμβαίνει συχνά όμως είναι μια ψευδαίσθηση που ουσιαστικά δημιουργεί η ανυπομονησία για να πετύχεις τα δικά σου πράγματα στη ζωή. Σαφέστα στα 20 σου κάνεις τα σημαντικότερα βήματα και θέτεις τις βάσεις όμως η ζωή δεν τελειώνει εκεί…

_________________

   Πηγές: iefimerida.gr , businessinsider.com

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

20 πράγματα που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το αργότερο μέχρι τα 25

13 πράγματα που θα ήθελα να γνώριζα στα 25

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -