Categories: Διάφορα

Θα φορούσατε το ρολόι θανάτου (…ή ζωής) ?

Αρχικά δημιουργήθηκε μία ιστοσελίδα που προέβλεπε πότε θα πεθάνουν οι γονείς μας. Πλέον, υπάρχει ένα ρολόι που όχι μόνο προβλέπει πότε θα πεθάνουμε αλλά δείχνει και πόσος χρόνος ζωής μας απομένει.

Το ρολόι του θανάτου, που φέρει την ονομασία Τikker, αποτελεί δημιούργημα του Σουηδού εφευρέτη Fredrik Colting και παρόλο που στους περισσοτέρους δίνεται η εντύπωση ότι πρόκειται για ένα μακάβριο ρολόι, ο ίδιος ο δημιουργός του το αποκαλεί «ρολόι της ευτυχίας», επειδή σχεδιάστηκε για να θυμίζει στους ανθρώπους ότι η ζωή είναι μικρή και θα πρέπει να χαίρονται την κάθε στιγμή της σαν να είναι η τελευταία. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να μάθουμε πώς να αγαπάμε το χρόνο και τη ζωή που μας έχει δοθεί, να τα τιμούμε, να ζούμε την κάθε ημέρα και να ακολουθούμε την καρδιά μας. Και ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι τα δευτερόλεπτα, οι ημέρες και τα χρόνια περνούν, και δεν θα ξανάρθουν ποτέ. Και για να κάνουμε τις σωστές επιλογές.

Να θυμώνουμε ή να συγχωρούμε; Τικ-τοκ

Να είμαστε συνοφρυωμένοι ή να χαμογελούμε; Τικ-τοκ

Ευτυχισμένοι ή αναστατωμένοι; Τικ-τοκ

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail που δημοσίευσε την ιστορία, για να ξεκινήσει να λειτουργεί το ρολόι, ο χρήστης συμπληρώνει ένα ερωτηματολόγιο για το ιατρικό και οικογενειακό ιστορικό του, τις συνήθειες (αλκοόλ, κάπνισμα, άσκηση) και το βάρος του. Κατόπιν αφαιρεί την ηλικία του από τα συνολικά αποτελέσματα και προκύπτει -με το κατάλληλο λογισμικό- μια πρόβλεψη για την ημερομηνία του θανάτου του. Η ημερομηνία αυτή εισάγεται στο ρολόι, το οποίο αμέσως αρχίζει να μετρά αντίστροφα σε χρόνια, μέρες, ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα.

«Φανταστείτε πως κάποιος σας λέει ότι σας απομένει ένας χρόνος ζωής. Πόσο θα άλλαζε τη ζωή σας; Για όλους μας η ζωή έχει ημερομηνία λήξης,» δήλωσε ο Colting.

«Το συμβάν του θανάτου δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν, αλλά στη σύγχρονη κοινωνία μας σπάνια μιλάμε γι’ αυτό. Αν είχαμε περισσότερη επίγνωση για το θάνατό μας, είμαι σίγουρος ότι θα κάναμε καλύτερες επιλογές όσο ζούμε» πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος είχε την ιδέα για το ασυνήθιστο ρολόι μετά τον θάνατο του παππού του.

Η ομάδα του Colting προσπαθεί μέσα από την ιστοσελίδα Kickstarter να συγκεντρώσει 25.000 δολάρια για τη χρηματοδότηση του ρολογιού, το οποίο κοστίζει 59 δολάρια και αναμένεται να βγει στο εμπόριο τον Απρίλιο του 2014.

 kickstarter.com

  dailymail.co.uk

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

Ο χρόνος ζωής που μας έμεινε (σε καραμέλες)

Πολύτιμος ο χρόνος μετά την νιότη …

Πώς να κερδίζετε ή να χάνετε 30 λεπτά ζωής κάθε μέρα

Χρόνος

Τρέχει ο χρόνος γρηγορότερα όσο μεγαλώνουμε;

Μαρσέλ Προυστ – “Αναζητώντας το Χαμένο Χρόνο”

Ξεχνιόμαστε γλείφοντας σταγόνες μέλι

Συμβουλές διαχείριση χρόνου της καθημερινότητας μας

Αντικλείδι

Οι διαχειριστές του blog

Recent Posts

Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι – οι άλλοι όμως, όχι εμείς!

Πολλές φορές οι ηλίθιοι είμαστε εμείς - επειδή αφήνουμε τις δικές μας σκέψεις να μας…

3 weeks ago

Η ανάπτυξη και αποτελεσματικότητα της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ο Yann André LeCun (Γαλλοαμερικανός επιστήμων της πληροφορικής, καθηγητής στο New York University), και πρώην…

3 weeks ago

Η διατριβή του Jason Arday στο μικροσκόπιο: Η σύγκριση με την Paula Zwozdiak–Myers

Η λογοκλοπή δεν είναι απλά μια παραβίαση των κανόνων, αλλά πλήττει την αξιοπιστία της επιστημονικής…

4 weeks ago

Η Τιμωρία των Επίκυκλων

Η Τιμωρία των Επίκυκλων, αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο καθημερινού Ορθολογισμού, που μας προστατεύει όταν αναγκαζόμαστε…

1 month ago

Χέρμπερτ Σπένσερ – Η ιδεολογική ρίζα του Κοινωνικού Δαρβινισμού

O Herbert Spencer (1820 – 1903) γεννήθηκε στο Derby της Αγγλίας και δεν έλαβε επίσημη…

6 months ago

Αλλάζει ο άνθρωπος;

Ένας διάλογος μεταξύ τριών ατόμων που διερευνούν το διαχρονικό ερώτημα κατά πόσο οι άνθρωποι μπορούν…

8 months ago