H μπίζνα του BBL: Πώς φτάσαμε να κυριαρχεί αυτό το σώμα.

Η Βρετανική Ένωση Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών (BAAPS) ανακοίνωσε πως μια δεύτερη Βρετανίδα πέθανε φέτος μετά από επέμβαση ανόρθωσης γλουτών, γνωστή και ως Βrazilian butt lift. Μαζί με την ανακοίνωσή τους, οι ειδικοί προειδοποίησαν τώρα χειρουργούς να μην εκτελούν τη διαδικασία και να είναι πολύ προσεχτικοί.

Οι γλουτοί έχουν γίνει πλέον η μεγαλύτερη επιχείρηση στον τομέα για το 2018. Για τη γενιά γυναικών των οποίων οι μητέρες περνούσαν ώρες προσπαθώντας να συρρικνώσουν τους μηρούς τους με τα βίντεο της Τζέιν Φόντα, σήμερα δεν υπάρχουν όρια στα οπίσθια και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί πολύ μεγάλο.

Το πρότυπο για το γυναικείο σώμα ακολουθούσε πάντα τους δικούς του κανόνες στη μόδα, ανάλογα με τις εμμονές της στιγμής και συνήθως κάθε δεκαετία είχε το δικό της πρότυπο, πάντα με επιρροή από το Χόλιγουντ και τις διασημότητες.

Το 2010, οι επεμβάσεις αυξητικής στήθους στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 10% σε 9.418, παραμένοντας η πιο δημοφιλής διαδικασία αισθητικών χειρουργικών επεμβάσεων. Και στη συνέχεια ήρθε η ώρα των γλουτών.

«Τα μεγάλα οπίσθια συνδέονται τώρα με γυναίκες που είναι δυναμικές και που δεν είναι λευκές, κάτι που είναι επιθυμητό», λέει η Susie Orbach, ψυχοθεραπεύτρια που αναλύει τις σχέσεις των γυναικών με το σώμα τους για περισσότερα από 40 χρόνια.

Το 2012, μίλησα σε μια ομάδα εικοσάχρονων κοριτσιών για την πίεση των μέσων ενημέρωσης να αλλάξουν το σώμα τους. Αντί για την υπερβολικά λεπτή σιλουέτα, είπαν ότι η πίεση ήταν να φαίνονται σέξι. «Όλες ήθελαν να μοιάζουν με τον Kim Kardashian, όχι την Kate Moss. Καμπύλες, όχι κόκαλα».


«Ακούγεται σαν μια θετική εξέλιξη, μια απομάκρυνση από τις διαταραγμένες διατροφικές και επικίνδυνες προσπάθειες για αδύνατες σιλουέτες, μέχρι που υπογράμμισαν ότι αυτό απαιτεί επίσης μια μικροσκοπική μέση» – και αυτό έμοιαζε μάλλον ανέφικτο.

Το 2014, oι ενέσεις με fillers και τα εμφυτεύματα των γλουτών ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πλαστική χειρουργική στις ΗΠΑ, αυξημένη κατά 58% από το 2012.

Ο γάλλος κοινωνιολόγος Jean-Claude Kaufmann ανέφερε τους οικονομικούς λόγους. «Σε αβέβαιους καιρούς, οι άνθρωποι αναζητούν ασφάλεια. Οι άντρες προσελκύονται από τους γοφούς των γυναικών και τους γλουτούς. Οι γυναίκες ανταποκρίνονται σε αυτό. Είναι βαθύ ψυχολογικό ζήτημα». Η Jennifer Lopez είχε πει πως όσο μεγαλύτερα είναι τα οπίσθιά σου, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η προσοχή που σου δίνουν. Η μόδα των μεγάλων οπισθίων μόλις είχε καθιερωθεί και οι γυναίκες ήθελαν να αλλάξουν μαζικά τα σώματά τους.

Σήμερα, τα αισθητικά πρότυπα της πορνογραφίας έχουν βρεθεί στη σφαίρα του mainstream. Εάν μια γυναίκα δεν έχει «κατασκευή» με μεγάλα οπίσθια, η άσκηση μπορεί να την αναμορφώσει κάπως, αλλά δεν υπάρχει δίαιτα που να την δημιουργεί, εξ ου και η ανερχόμενη επιχείρηση χειρουργικών διαδικασιών.

Με μέσο κόστος πολύ μικρότερο στο εξωτερικό από τις 8,000 λίρες που κοστίζει η επέμβαση στο Ηνωμένο Βασίλειο, το BBL χρησιμοποιεί λιποαναρρόφηση για να αποβάλει το λίπος από τους μηρούς και με αυτό να γεμίσει στη συνέχεια στους γλουτούς, αλλά οι λιγότερο επεμβατικές θεραπείες πολλαπλασιάζονται.

Σχεδόν 320.000 διαδικασίες αύξησης των γλουτών ή ανορθώσεις γλουτών πραγματοποιήθηκαν παγκοσμίως το 2015, σύμφωνα με την Διεθνή Εταιρεία Αισθητικής και Καλλυντικής Χειρουργικής, αύξηση κατά 30% του αριθμού των διαδικασιών από το 2014.

«Η γενιά μου ενδιαφέρεται 100% περισσότερο για το σχήμα των οπισθίων, παρά για το μεγάλο στήθος», είπε σε μια εφημερίδα η 24χρονη Beth Cobb, εξηγώντας την επένδυσή της σε εβδομαδιαίες διαδικασίες που γίνονται χρησιμοποιώντας έναν κύλινδρο που εκπέμπει μικρορεύματα ηλεκτρικής ενέργειας. «Είναι ίσως επειδή βλέπουμε πολύ περισσότερες σελέμπριτις να δείχνουν τους γλουτούς τους στο Instagram. Τώρα έχουμε την τεχνολογία, μπορούμε να το κάνουμε και εμείς και όχι απλά να αλλάζουμε το στιλ των ρούχων».

Το Ιnstagram, οι belfies, ο φετιχισμός των μαύρων και λατίνων γυναικών, το γυμνό της Kim Kardashian από τον Jean-Paul Goude για το περιοδικό Paper, είναι παράγοντες που οδήγησαν στην εκρηκτική δημοφιλία της τάσης.

Υπάρχει επίσης η άνοδος του body positivity των γυναικών που μοιράζονται εικόνες καμπυλών οι οποίες μέχρι τώρα ήταν απαγορευτικές. Και υπάρχει το Instagram, που ως πλατφόρμα για τους χειρουργούς είναι ένα τεράστιο πεδίο για να διαφημίζουν άμεσα σε γυναίκες την επέμβαση και να δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα.

Όμως οι επιπλοκές από το BBL κυμαίνονταν από σοβαρές βακτηριακές λοιμώξεις έως νεκρούς ιστούς, ουλές και αποστήματα. Τα BBL έχουν το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας (1 στις 3.000 επεμβάσεις) όλων των διαδικασιών αισθητικής χειρουργικής επέμβασης, λόγω του κινδύνου έγχυσης λίπους σε μεγάλες φλέβες που μπορούν να το οδηγήσουν στην καρδιά ή στον εγκέφαλο. Τον Αύγουστο, ένας διάσημος βραζιλιάνος χειρούργος, γνωστός στο Instagram ως Dr Bumbum, κατηγορήθηκε για τη δολοφονία μια ασθενούς του.

«Μια ευάλωτη ομάδα ασθενών γυναικών ενημερώνεται μέσω των social media», δήλωσε ο πρόεδρος του BAAPS Simon Withey και πρόσθεσε πως πολλές ταξιδεύουν στο εξωτερικό για φθηνότερη χειρουργική. Είπε πως αυτή η τάση είναι πιθανό να αυξηθεί καθώς οι κλινικές προσφέρουν στους πελάτες πολλές παροχές για να τους προσελκύσουν, φτάνοντας να δίνουν ακόμη και δωρεάν διαμονή ή αεροπορικά εισιτήρια.

Και στη συνέχεια ήρθαν οι θάνατοι, πολλοί από αυτούς στις ΗΠΑ μετά από επιπλοκές από BBL τα τελευταία πέντε χρόνια.

Στις ΗΠΑ, η Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής καταγράφει ένα άλμα 26% από το 2016 έως το 2017, καθιστώντας το BBL τη χειρουργική επέμβαση με την πιο σημαντική αύξηση κατά την περίοδο αυτή, αλλά 33 άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν πεθάνει μετά τη χειρουργική επέμβαση τα τελευταία 5 χρόνια.

Περίπου ένας στους 3.000 ασθενείς παγκοσμίως έχει πεθάνει από πνευμονική εμβολή λίπους. Δύο φορές περισσότεροι ανέπτυξαν χρόνιες ή σοβαρές επιπλοκές.

Ενώ οι θάνατοι είναι το πιο ανησυχητικό αποτέλεσμα των στοιχείων, οι επιπτώσεις μιας μεταβαλλόμενης εμμονής είναι λιγότερο συγκλονιστικές και πιο θλιβερές καθώς κανείς συνειδητοποιεί πως οι γυναίκες δεν θα είναι ποτέ άνετες με το σώμα τους, επειδή το τι είναι αποδεκτό η μοδάτο συνεχίζει να μεταβάλλεται. Η επιβολή των νέων κανόνων κάθε φορά είναι σχεδόν καταπιεστική για τις γυναίκες.

Η εναλλακτική λύση είναι να μην το κάνεις και να παλέψεις με το γεγονός πως για κάποιους δεν θα είσαι σύγχρονη, αλλά μάλλον «αόρατη».
_______________________

  ~ Με πληροφορίες από Guardian

   Πηγή: lifo.gr

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

 

Αντικλείδι

Οι διαχειριστές του blog

Share
Published by
Αντικλείδι

Recent Posts

Οι κίνδυνοι της εθελοτυφλίας

Για κάποιους είναι τόσο εύκολο να ερωτευτούν με μια ιδέα όσο και έναν άνθρωπο. Οι…

4 weeks ago

Γαλιλαίος Γαλιλέι – Διάλογος γύρω από τα δύο παγκόσμια συστήματα, το πτολεμαïκό και το κοπερνίκειο

Σαν σήμερα, στις 22 Φεβρουαρίου του 1632, τυπώθηκε στη Φλωρεντία το βιβλίο του Γαλιλαίου Γαλιλέι…

1 month ago

Α. Δαρζέντας – Η βιολογία της βίας και επιθετικότητας

Τις προάλλες κουβέντιαζα με μια γυναίκα αστυνομικό. Δεν ξέρω πως ήρθε η κουβέντα για την…

2 months ago

Ολοκλήρωση ή απελπισία…

Απώλεια, Πένθος, πρακτική Φιλοσοφία και Μεταμόρφωση Του Δρ. Μάνου Ζαχαριουδάκη (more…)

2 months ago

Όταν χαμογελάτε, ο κόσμος χαμογελά μαζί σας

Κάτι περίεργο συνέβη στην Τανζανία μια μέρα σαν σήμερα, στις 30 Ιανουάριου του 1962. (more…)

2 months ago

Οι 13 αρετές τις οποίες ορκίστηκε να εφαρμόζει ο Βενιαμίν Φραγκλίνος

Σαν σήμερα, 17 Ιανουαρίου 1706, γεννήθηκε το 16ο από τα 17 παιδιά του Γιοσάια Φραγκλίνου,…

2 months ago