11 Πράγματα που πρέπει πάντα να θυμόμαστε

23-shadow


Μια σκιά διαγράφεται πίσω σου. Μπορεί να ναι ένας παλιός φίλος. Μπορεί κάποιος γείτονας. Μπορεί απλά ένας ξένος, σαν εμένα.  Ορίστε 11 πράγματα που θα έπρεπε όλοι να τα έχουμε στο μυαλό μας…

  1. Πότε δεν ξέρεις ποιοι από τους ανθρώπους δίπλα σου πονάνε

Θα μπορούσες να στέκεσαι δίπλα σε κάποιον που είναι βαθιά πληγωμένος και να μην έχεις την παραμικρή ιδέα. Επομένως ποτέ να μη στερείς από κάποιον την ελπίδα, μπορεί να είναι το μόνο που του έχει απομείνει. Και να θυμάσαι υπάρχουν δύο μόνο τρόποι να φωτίσεις τον κόσμο: μπορείς να είσαι μια φλόγα ελπίδας ή ένας καθρέφτης που την αντανακλά. Να είσαι ένα από τα δύο σε κάθε ευκαιρία.

self-portraits-by-laura-williams

  1. Στο ταξίδι της ζωής σου θα συναντήσεις κι άλλους στα μέσα του δρόμου.

Θα καταφέρεις πιο πολλά με τη συνεργασία, παρά χωρίς αυτή.  Δίνοντας μία συμβουλή ή δείχνοντας πως οι δικές τους έχουν αξία, δημιουργείς ένα μακράς διάρκειας θετικό αντίκτυπο και στους δύο σας.

  1. Οι σχέσεις δεν δημιουργούν χαρά, την αντανακλούν.

Η χαρά είναι εσωτερική διεργασία. Οι σχέσεις είναι απλώς οι καθρέφτες της χαράς σου, την αντανακλούν και σε βοηθούν να τη ζήσεις. Είναι καθρέφτες επειδή δημιουργούν την κατάλληλη αντανάκλαση των σκέψεων και των συναισθημάτων σου. Αντανακλούν σημαίνει να σε ενθαρρύνουν όταν νιώθεις αδύναμος και να σε προκαλούν όταν νιώθεις δυνατός, συνεπώς σε επιστρέφουν στο κέντρο. Και το να ζεις τη χαρά είναι να μοιράζεσαι τη φυσική ηρεμία και η ευχαρίστηση του να ζεις στο κέντρο, του να ζεις το τώρα με καθαρότητα

girl-and-a-mirror

  1. Η συμπόνια κάνει κύκλο.

Από τον γιο που στέκεται δίπλα στη χρόνια άρρωστη μητέρα του, αγνοώντας την δικιά του εξάντληση, στο γείτονα που τείνει μια χείρα βοηθείας, ακόμα και εάν οι δικές του ανάγκες μένουν απραγματοποίητες, σε αυτόν που δίνει μερικά ευρώ σε κάποιον που τα έχει ανάγκη, ακόμα και αν χρειαστεί να μην πληρώσει τους λογαριασμούς του. Μάλλον δε θα ακούσεις τα ονόματα αυτών των άγνωστων ηρώων στις ειδήσεις, αλλά σίγουρα το σύμπαν τα ακούει και τους μεταχειρίζεται ανάλογα.

in_the_shadow_of_the_old_tree_by_paralleldeviant-d351e3f

  1. Υπάρχει μια στιγμή για τα πάντα

Μια στιγμή σιγής, μια στιγμή για να επιτρέψεις στους φίλους σου να αναζητήσουν το πεπρωμένο τους, και μια στιγμή να γιορτάσεις τις επιτυχίες τους ή να μαζέψεις ότι τους απόμεινε, όταν όλα τελειώσουν.


  1. Οι πράξεις είναι ο δυνατότερος τρόπος επικοινωνίας.

Αυτό που κάνεις, μιλά τόσο δυνατά, που οι άλλοι θα κουφαθούν ακούγοντας το. Οπότε θα κάνεις πράξη αυτό που λες ή δε θα λες τίποτα, κάνε απλά τα λόγια σου πράξη. Και να θυμάσαι, υπάρχει ένα τεράστιο κενό ανάμεσα σε αυτά που λέει κάποιος και σε αυτά που κάνει στην πραγματικότητα. Κρίνε τους ανθρώπους από τις πράξεις τους και μη ξεγελιέσαι από τα λόγια τους.

990xNxfriends.jpg.pagespeed.ic_.dGe7Wupb6N

  1. Μια υγιής φιλία κρατά πόρτες και παράθυρα ανοικτά.

Αν κυκλοφορεί αέρας κανείς δε νιώθει αποπνικτικά. Οι σχέσεις ευδοκιμούν σε τέτοιο περιβάλλον. Κράτα τις πόρτες και τα παράθυρα ανοικτά. Αν ένα άτομο είναι γραφτό να μείνει στη ζωή σου, καμιά ανοικτή πόρτα ή παράθυρο δε θα τον αφήσουν να φύγει.

  1. Οι άνθρωποι είναι πιο πολύ αυτό που δε λένε παρά αυτό που λένε.

Πρόσεχε τα βουβά μηνύματα τους. Εάν δε κατανοείς τη σιωπή κάποιου, θα δυσκολευτείς να καταλάβεις τα λόγια του.

shadow

  1. Αυτά που οι άλλοι λένε και κάνουν βασίζονται εξ ολοκλήρου στην αντανάκλαση του εαυτού τους

Όταν έχεις ανθρώπους να σου μιλούν άγρια και νευριασμένα, και εσύ παρ’ όλ΄ αυτά συνεχίζεις να τους συμπεριφέρεσαι με καλοσύνη και σεβασμό, τοποθετείς τον εαυτό σου σε σχέση ισχύος. Γίνεσαι το μέσο ώστε η κατάσταση να διοχετευτεί και να επουλωθεί. Ένας δάσκαλος Ζεν είχε πει «όταν κάποιος υποχωρεί σε μια γωνία, κοίταξε από την άλλη ωσότου να βγει, και μετά κάνε σαν να μη συνέβη τίποτα». Το να επιτρέπεις στους ανθρώπους να σώζονται έτσι, και να μην τους υπενθυμίζεις αυτό που ξέρουν, ότι δηλαδή αυτό που έκαναν δεν ήταν έξυπνη συμπεριφορά, είναι μια πράξη ανωτερότητας. Αυτό είναι πιθανό όταν συνειδητοποιούμε πως οι άλλοι συμπεριφέρονται έτσι επειδή, είναι σε μία κατάσταση απελπισίας. Αντιδρούν στις ίδιες τους τις σκέψεις και συναισθήματα και η συμπεριφορά τους συνήθως δεν έχει να κάνει με εσένα.

10. Η ειλικρίνεια δίνεται χωρίς αντίτιμο.

Ο καλός χαρακτήρας και η πραγματική φιλία στρέφονται γύρω από το πώς ένα άτομο στηρίζει ένα άλλο που είναι ευάλωτο και δεν έχει πώς να το ανταποδώσει. Οπότε όταν εσύ περνάς δυσκολίες, κοίτα γύρω σου. Οι άνθρωποι που στέκονται δίπλα σου είναι οι πραγματικοί σου φίλοι.

11. Δεν είναι γραφτό όλες οι σχέσεις να κρατήσουν για πάντα.

Κάποιοι άνθρωποι είναι γραφτό να μη μείνουν στη ζωή σου. Κάποιοι περνάνε απλώς για να σου δώσουν κάτι, ίσως κάτι να μάθεις ή μια ανάμνηση που θα σε κάνει να χαμογελάς αργότερα. Όταν έρθει η ώρα, σωστό να τους αφήσεις και να συνεχίσεις τη ζωή σου.

____

  Μετάφραση/επιμέλεια :  Νίκος Γιώτης

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Συναφές: 

15 πράγματα που δεν κάνουν οι ψυχικά ώριμοι άνθρωποι