4 γρίφοι που θα τεστάρουν την νοημοσύνη σας


Για να εξασκήσετε τον εγκέφαλό σας δεν είναι πάντα απαραίτητο να πολλαπλασιάζετε 10ψήφιους αριθμούς στο μυαλό σας. Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται είναι μια εικόνα με μια όχι τόσο προφανή εξήγηση από πίσω της. Δείτε παρακάτω 4 γρίφους που θα εξασκήσουν τον εγκέφαλό σας. Διαβάστε τις απαντήσεις το τέλος του άρθρου.

Ζεστή καλοκαιρινή μέρα

Ήταν μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, όταν ένας αστυνομικός αποφάσισε να χαλαρώσει λίγο στην όχθη ενός ποταμού. Ξαφνικά, άκουσε μια γυναίκα να κλαίει.

«Τι συμβαίνει», ρώτησε την γυναίκα. «Ηρέμησε και πες τα μου όλα σιγά σιγά.»

«Εύκολο να το λες εσύ. Δεν μπορείς καν να φανταστείς πόσο σημαντικό ήταν αυτό το βραχιόλι για μένα. Έρχομαι εδώ κάθε μέρα. Σήμερα, έβγαλα το βραχιόλι μου, ενώ έκανα ηλιοθεραπεία, το έβαλα πάνω στο βιβλίο μου και μετά με πήρε ο ύπνος. Όταν ξύπνησα, το βραχιόλι μου δεν ήταν πια εκεί.»

Ο αστυνομικός άρχισε να σκέφτεται. Γύρω από την κοπέλα δεν υπήρχαν άλλα ίχνη στην άμμο εκτός από τα δικά της. Δεν υπήρχαν άλλοι άνθρωποι στην περιοχή. Άρα, μόνο ένας από τους τακτικούς επισκέπτες θα μπορούσε να πάρει το βραχιόλι. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν σχηματίσει ένα τείχος γύρω από τον αστυνομικό. Τους κοίταξε και μέσα σε δευτερόλεπτα κατάλαβε ποιος θα μπορούσε να είχε πάρει το βραχιόλι.

Ποιος έκλεψε το βραχιόλι;

Στο ποτάμι

Ήταν μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, αλλά ο αστυνόμος Βαρνίκ δούλευε. Ο αστυνομικός μαζί με τον βοηθό του κυνηγούσαν έναν εγκληματία. Ακολουθώντας τα βήματά του, βρέθηκαν στην όχθη ενός μικρού, αλλά πολύ ορμητικού και βαθιού ποταμιού.

Ο αστυνομικός και ο βοηθός του είδαν κάποιους κολυμβητές, τους πλησίασαν και τους ρώτησαν: «Ψάχνουμε για έναν άντρα στην ηλικία σας. Πρέπει να είναι κάπου εδώ κοντά. Μήπως τον έχετε δει;»


«Πέρασε από μπροστά μας πριν από μερικά λεπτά. Έπεσε μέσα στο ποτάμι. Μπορείτε να τον βρείτε στην άλλη μεριά του ποταμιού. Βιαστείτε!»

Ο ευγενικός νεαρός προσφέρθηκε να δώσει στον αστυνόμο Βαρνίκ την βάρκα του, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

«Άστον να ξεφύγει», είπε ο αστυνομικός. «Τώρα, θέλω να μάθω για εσάς.»

Γιατί ο αστυνομικός αποφάσισε να ασχοληθεί με τον νεαρό και άφησε τον φυγά να ξεφύγει;

Χριστουγεννιάτικο μυστήριο

Ο αστυνόμος Βαρνίκ δούλευε κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων. Το πρωί της 25ης Δεκεμβρίου χτύπησε ένα κουδούνι ενός διαμερίσματος. Ένα λεπτό αργότερα άνοιξε αγουροξυπνημένος ο ιδιοκτήτης. Ο αστυνόμος συστήθηκε και είπε «Πρέπει να εξετάσω προσεχτικά το διαμέρισμά σας. Ο γείτονάς σας είπε ότι χθες που ήρθε στο σπίτι σας για ένα πάρτι και τραγουδούσατε δίπλα σε ένα πολύ λαμπερό και πολύχρωμο δέντρο εσείς μπήκατε στο σπίτι του και κλέψατε πολλά πολύτιμα αντικείμενα.»

Ο ιδιοκτήτης απάντησε: «Αυτό δεν είναι αλήθεια! Η οικογένειά μας γιόρτασε την Παραμονή των Χριστουγέννων στο σπίτι ενός φίλου. Πήγαμε στο σπίτι του το απόγευμα. Ίσα που πρόλαβα να διακοσμήσω το χριστουγεννιάτικο δέντρο πριν φύγουμε. Γυρίσαμε σπίτι μετά τα μεσάνυχτα και πήγαμε κατευθείαν για ύπνο. Αν θέλετε, μπορώ να ξυπνήσω την γυναίκα και τον γιο μου για να επιβεβαιώσουν όλα όσα λέω.»

«Δεν χρειάζεται. Καταλαβαίνω, ότι ο γείτονας σας είναι ψεύτης», απάντησε ο αστυνόμος.

Πως κατάφερε ο αστυνόμος Βαρνίκ να καταλάβει τόσο γρήγορα ότι ο γείτονας έλεγε ψέματα.

Συγκρότημα διαμερισμάτων στην Νέα Υόρκη

Σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στην Νέα Υόρκη ζουν 100 παντρεμένα ζευγάρια. Όταν ένας από τους συζύγους απατά τη σύζυγό του με μία από τις άλλες συζύγους, η σύζυγός του δεν καταλαβαίνει τίποτα. Με τα πολλά κουτσομπολιά που κυκλοφορούν στο συγκρότημα όλες οι άλλες σύζυγοι ξέρουν ότι αυτός απατά. Αν μια σύζυγος μάθει ότι ο σύζυγός της την απατά, τον σκοτώνει την επόμενη μέρα. Κάποιος στέλνει ανώνυμα ένα e-mail σε όλες τις συζύγους λέγοντάς του ότι τουλάχιστον ένας από τους συζύγους απατά την σύζυγό του.

Πόσοι σύζυγοι θα πεθάνουν και πόση ώρα θα χρειαστεί;

.

.

Απαντήσεις

.

.

Ποιος έκλεψε το βραχιόλι;

Ο μόνος που θα μπορούσε να κλέψει το βραχιόλι χωρίς να αφήσει ίχνη στην άμμο εκείνος με το καλάμι ψαρέματος. Αυτός είναι ο κύριος ύποπτος.

Ποιος είναι ο εγκληματίας;

Το ποτάμι ήταν βαθύ και ορμητικό. Αν κάποιος αποφάσιζε να το διασχίζει, θα πνιγόταν αμέσως. Δεν υπήρχε περίπτωση ο εγκληματίας να καταφέρει να περάσει στην άλλη μεριά. Οπότε, ο εγκληματίας είναι αυτός που βρίσκεται στην όχθη.

Γιατί ο αστυνόμος είπε τον γείτονα ψεύτη;

Από την γιρλάντα του δέντρου έλειπε ένα φωτάκι που δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς αυτό. Ο ιδιοκτήτης διακόσμησε πραγματικά το δέντρο βιαστικά και δεν πρόσεξε αν τα φωτάκια λειτουργούσαν ή όχι. Ο γείτονας δεν θα μπορούσε να το γνωρίζει αυτό, όταν είπε ότι τραγουδούσαν δίπλα σε ένα πολύχρωμο και λαμπερό δέντρο.

Πόσοι σύζυγοι θα πεθάνουν και πόση ώρα θα χρειαστεί;

Όλοι οι άντρες που απατούν τις συζύγους τους θα πεθάνουν και θα χρειαστεί λιγότερο από μια νύχτα για να το ανακαλύψουν οι σύζυγοί τους.

Αν ένας άντρας απατάει και αυτή η γυναίκα δεν ακούσει για άλλες απιστίες, θα ξέρει ότι ο σύζυγός της ήταν αυτός που απατούσε. Αν υπήρχαν 2 άντρες που απατούσαν, οι γυναίκες και των 2 θα πίστευαν ότι εφόσον υπάρχει μόνο ένας άντρας που απατάει θα πεθάνει το επόμενο πρωί. Αν δεν πεθάνει, η γυναίκα ξέρει ότι και ο δικός της άντρας την απατάει και γι’ αυτό δεν πέθανε ο άλλος σύζυγος. Ακολουθώντας αυτή τη λογική, όλοι οι άντρες θα πεθάνουν σε λιγότερο από ένα βράδυ.

_______________________

   Πηγή: tilestwra.com

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

 

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -