Πόσο δυνατός πρέπει να είναι ένας Φωτογράφος για να έχει 1 εκατ. followers;


O Jason από το μακρινό Σικάγο προφανώς και ξέρει την απάντηση.

Έλα, παραδέξου το, δεν είναι ντροπή. Το έχεις κάνει κι εσύ, το έχουμε κι εμείς κάθε φορά που τραβήξαμε μια φωτογραφία και ντραπήκαμε να την ανεβάσουμε στο ίνστα με το χάλι που είχε. Τι κάναμε; Υιοθετούσαμε την εύκολη λύση: πηγαίνουμε στα φίλτρα, βάζουμε ασπρόμαυρο, χτυπάμε τα χέρια μας ξεμπερδεύοντας, την ανεβάζουμε.

Χιλιάδες έτη φωτός μακριά από αυτήν την λογική, κινείται ο Jason M. Peterson. Λάτρης κι αυτός της ασπρόμαυρης φωτογραφίας, όχι όμως κατ’ ανάγκη ή για να καλύψει τις αδυναμίες στα κάδρα του, χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη τεχνοτροπία με τόση μαεστρία που του έχει αποφέρει ούτε λίγο ούτε πολύ περισσότερους από ενα εκατομμύριο ακόλουθους στο Instagram.

Όπως λέει και ο ίδιος:

«οι φωτογραφίες μου δεν είναι απλά ασπρόμαυρες. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να καταγράψω μέσα από αυτές το ανθρώπινο συναίσθημα, να προκαλέσω ένα συναίσθημα σε εκείνον που θα τις δει. Το ασπρόμαυρο βοηθάει να επικεντρωθείς σε αυτό το συναίσθημα καθώς δεν υπάρχουν χρώματα που θα σου αποσπάσουν την προσοχή.»

Κουβαλώντας στις πλάτες του συσσωρευμένη εμπειρία 25 χρόνων, έχει καταφέρει να μας μεταφέρει συγκλονιστικές εικόνες που παιχνιδίζουν με το φως, τις σκιές, τις γωνίες, τις γραμμές.

Σου μαζέψαμε τις πιο χαρακτηριστικές από αυτές και στις παρουσιάζουμε στο φωτογραφικό άλμπουμ που ακολουθεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_______________________

   Πηγή:  ratpack.gr

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

 

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

4 CommentsΣχολιάστε

  • Δίπλα στο άρθρο του Ραφαηλίδη για τη δημοκρατία έρχεται το άρθρο για τον Mr. Instagram. Γιουσουρούμ το κάνατε με διαφημίσεις για Ρωσίδες που ψάχνουν γκόμενο. Και όλα για αύξηση πελατείας …αυτός φυσικά είναι και ο λόγος που θα την χάσετε στο τέλος ΟΛΗ!

    • αγαπητέ/ή
      1ον : η google εμφανίζει διαφορετικές διαφημίσεις στον καθένα, που τις προσωποποιεί με βάση αυτά που έψαχναν ή έβλεπαν γιατί θεωρεί ότι τους ενδιαφέρουν περισσότερο. Επομένως μην εκτίθεστε
      2ον : αν έχετε την απαίτηση για όλη αυτή τη δουλειά που κάνουμε (που σας πληροφορώ είναι αρκετές ώρες ημερησίως) να την παρέχουμε όχι απλά δωρεάν, αλλά να βάζουμε και χρήματα από την τσέπη μας για να στηρίξουμε τα έξοδα του ιστολογίου, νομίζω ότι κάνετε κάπου λάθος στη λογική σας. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα κάποιος να μας καλύπτει τα έξοδα και να μην χρειάζονται αυτές οι “κακές” διαφημίσεις να σας ενοχλούν (στα δεξιά του ιστολογίου θα βρείτε ένα κουμπί που γράφει donation)

  • Αντί να πείτε ότι θα σας στηρίξω, πατώντας κλικ σε κάποια από τις διαφημίσεις…
    Αγοράζετε ένα βιβλίο, μια εφημερίδα τζάμπα; (ακόμη και οι free-press έχουν διαφημίσεις)
    Πηγαίνετε σ ένα θέατρο, στον κουρέα, φωνάζετε τον ηλεκτρολόγο σπίτι σας και δεν πληρώνετε;
    Ακούτε ραδιόφωνο και βλέπετε τηλεόραση χωρίς διαφημίσεις;
    Εσείς παρέχετε δωρεάν τον κόπο σας;
    Εμείς είμαστε στην χειρότερη θέση απ όλους τους παραπάνω μιας και σας παρουσιάζουμε ένα αποτέλεσμα του κόπου μας -σε μια ιστοσελίδα η οποία παρέχει σε όλους ελεύθερα την πληροφορία – με αντάλλαγμα διαφημίσεις που μπορείτε να προσπεράσετε, χωρίς pop up παράθυρα να πετάγονται, χωρίς να περιμένετε κτλ (στις οποίες ευελπιστούμε ότι θα πατήσουν ένας ή δύο στους εκατό)
    Τέλος αν δεν σας αρέσουν τα άρθρα μας δεν χρειάζεται να μας επισκέπτεστε. Ένα κλικ μακρυά και δεν υπάρχουμε. Τόσο απλά

  • Είσαστε (ή θέλετε να γίνεται) επαγγελματίες λοιπόν για να βγάλετε κέρδος από αυτό το ιστολόγιο και αφήστε τα δήθεν τεράστια έξοδα για το hosting που είναι ίσο με το χαρτζιλίκι που δίνει μόνο τα Χριστούγεννα ο παππούς στο εγγόνι γιατί ούτε τα χρυσόψαρα δεν τα πιστεύουν αυτά. Να μιλάτε καθαρά και ανοιχτά επομένως. Γιατί δεν μπορείτε να μου γράφετε ότι ο κόπος σας πρέπει να έχει και την κατάλληλη ανταπόδοση αλλά ταυτόχρονα δεν είσαστε δα και επιχείρηση! Ρίξτε μια ματιά στον καθρέπτη και θα δείτε να εμφανίζεται ξεκάθαρα η μορφή της υποκρισίας. Και ναι αυτό ήταν όντως το τελευταίο κλικ και θα ακολουθήσουν και άλλα να είστε σίγουροι.