Πώς σκέφτονται οι πλούσιοι άνθρωποι

Οι πλούσιοι άνθρωποι τείνουν να σκέφτονται διαφορετικά από ό,τι ο μέσος άνθρωπος – έχουν μια διαφορετική νοοτροπία δράσης, σκέφτονται τα χρήματα με τη λογική και βλέπουν τα χρήματα ως φίλους τους.

Αυτό είναι το συμπέρασμα του βιβλίου του Steve Siebold, ο οποίος είναι αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος και συγγραφέας του βιβλίου «Πώς σκέφτονται οι πλούσιοι άνθρωποι». Ο Siebold μελέτησε πάνω από 1.200 από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου τα τελευταία 30 χρόνια.

Δεν αναπολούν το παρελθόν

Ο Siebold παρατήρησε, επίσης, ότι οι πλούσιοι αποφεύγουν ένα συναίσθημα, επειδή είναι κακός σύμβουλος για το μέλλον τους: τη νοσταλγία.

Ενώ οι μέσοι άνθρωποι έχουν την τάση να αναπολούν τις παλιές καλές μέρες, οι πλούσιοι απλά ονειρεύονται το μέλλον και είναι αισιόδοξοι για αυτό που έρχεται.

«Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι οι καλύτερες ημέρες τους έχουν περάσει, σπάνια γίνονται πλούσιοι, και συχνά παλεύουν με τη δυστυχία και την κατάθλιψη» γράφει ο Siebold στο βιβλίο του.

«Οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι έγιναν πλούσιοι επειδή ήταν πρόθυμοι να στοιχηματίσουν στον εαυτό τους και να οραματιστούν τα όνειρα, τους στόχους και τις ιδέες τους σε ένα άγνωστο μέλλον».

Δεν χάνουν την πίστη τους

Αυτός ο τρόπος σκέψης που είναι προσανατολισμένος στο μέλλον δεν σημαίνει ότι παραμελούν εντελώς το παρελθόν, τονίζει ο Siebold: «Θα εκτιμήσουν και θα διδαχθούν από το παρελθόν, αλλά ζουν στο παρόν και κάνουν όνειρα για το μέλλον».

Δεν ονειρεύονται απλά, αλλά ξοδεύουν χρόνια ολόκληρα χωρίς να χάνουν την πίστη τους κάνοντας ότι πρέπει ώστε να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.

Δεν τους τρομάζει η αβεβαιότητα

Μέρος αυτής της ικανότητάς τους να αποφεύγουν τη νοσταλγία για το παρελθόν και να κοιτάζουν με θάρρος προς το άγνωστο μέλλον, προέρχεται από το γεγονός ότι δεν τους τρομάζει η αβεβαιότητα. Δεν ειναι απλά πρόθυμοι να βγούν έξω από τη ζώνη άνεσης τους, το περιμένουν πώς και πώς.

«Ολοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει τίμημα για να γίνει κανείς πλούσιος, αλλά όποιος έχει την ψυχική αντοχή για να αντέξει τον παροδικό πόνο, είναι πιθανό να καταφέρει να απολαύσει άφθονο πλούτο για το υπόλοιπο της ζωής του» τονίζει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος.

Πηγήoptikesgonies

Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

5 λόγοι που οι άνθρωποι αποτυγχάνουν (και τι να κάνετε)

Δείξε μου το φίλο σου, ή και το γονιό του

8 πράγματα που κάνουν διαφορετικά οι πετυχημένοι

Αντικλείδι

Οι διαχειριστές του blog

Share
Published by
Αντικλείδι

Recent Posts

Σύγχρονη επιστήμη και αγνωσιολογία

Ένα από τα μεγαλύτερα παράδοξα της σύγχρονης επιστήμης είναι ότι ενώ συνθέτει μια ηγεμονική κουλτούρα,…

1 week ago

Η άγνοια δεν είναι δύναμη: Tι μας λέει το 1984 του Τζορτζ Όργουελ για τις ψεύτικες ειδήσεις

Από όλες τις προφητικές γνώσεις που μπορεί να βρει κανείς στο κλασικό μυθιστόρημα του Όργουελ,…

3 weeks ago

Τόλμα να γνωρίζεις. Τι είναι ο Διαφωτισμός;

Το 1784, σε ένα δοκίμιό του με τίτλο αυτή την ερώτηση: "Was ist Aufidarung?", ο…

3 weeks ago

Τάσος Λιόλιος – Επιστημονική γνώση

Υπάρχουν δύο απαραίτητα στοιχεία για τη γνώση: το υποκείμενο της γνώσης (ο γνωρίζων, ή ο…

3 weeks ago

Ένα μικρό αφιέρωμα στον Daniel Kahneman

Ένα μικρό αφιέρωμα στον συγγραφέα και ψυχολόγο Daniel Kahneman που διακρίθηκε για το έργο του…

1 month ago

Οι κίνδυνοι της εθελοτυφλίας

Για κάποιους είναι τόσο εύκολο να ερωτευτούν με μια ιδέα όσο και έναν άνθρωπο. Οι…

2 months ago