Categories: Φωτογραφία

Οι 13 καλύτερες φωτογραφίες της εβδομάδας (νo.139)

Επιλογή από τις καλύτερες φωτογραφίες της εβδομάδας.

Σπάνια φωτογραφία του περιοδικού LIFE το 1896, μόνο λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας. Έλληνες μαραθωνοδρόμοι προπονούνται. Στη μέση της φωτογραφίας απεικονιζεται ο Χαρίλαος Βασιλάκος, σημαντικότερος αντίπαλος του Σπύρου Λούη και κατά ορισμένες θεωρίες (όχι αβάσιμες πάντως) πραγματικός νικητής του Μαραθωνίου των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας του 1896. Ούτε φυσικά και τότε είμασταν σίγουροι για πολλά πράγματα, αφού οι δολοπλοκίες, οι ίντριγκες έδιναν και έπαιρναν!

Δύο Ιαπωνικά «waxwings», πτηνά που ανήκουν στα στρουθιόμορφα, κάθονται πάνω σε ένα κλαδί με κόκκινα μούρα, σε λίμνη της επαρχίας Γκανγκγουον, στη Νότια Κορέα.

Ξημερώματα Παρασκευής, έπειτα από έναν μαραθώνιο συζητήσεων τόσο στη Σύνοδο Κορυφής, όσο και στη μίνι Σύνοδο των 7+1 που ακολούθησε, ο Ελληνας πρωθυπουργός ακούει με αγωνία τη Γερμανίδα καγκελάριο και ετοιμάζει τις δικές του δηλώσεις.

Ο “βράχος του ελέφαντα (Elephant Rock) όπως αποκαλείται, είναι ένα φυσικό πέτρωμα στο νησί Heimaey στο Vestmannaeyjar, αρχιπέλαγος της Ισλανδίας. Στο νησί υπάρχει το Eldfell (Βουνό της φωτιάς) με 660 πόδια ύψος και ενδεχομένως αυτό το ηφαίστειο να είναι η αιτία της δημιουργίας του Elephant Rock αλλά και πολλών ακόμα σχηματισμών στις γύρο περιοχές του νησιού.

Εργάτες μαζεύουν τα σκουπίδια από ποταμό στις Φιλιππίνες, δύο ημέρες πριν τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού για το 2015.

Μια κλωτσιά στον ήλιο. Ψεύτικα παιχνίδια με τον ήλιο κάνει η σιλουέτα της μικρής στην Γερμανία.

Ο παράτολμος φωτογράφος Τιάγκο Κορία βγάζει με τη βοήθεια ειδικού «μπράτσου» μια εντυπωσιακή selfie έχοντας φτάσει μέχρι την κορυφή του διάσημου αγάλματος του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο της Βραζιλίας.

Στρατιώτης περπατά μπροστά από ένα γκράφιτι της Colette Miller που απεικονίζει έναν άγγελο, στην Σιουδάδ Χουάρες του Μεξικού.

Το βανδαλισμένο άγαλμα του ποιητή Κωστή Παλαμά από αγνώστους που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, μετά τη λύση της κατάληψης της Νομικής σχολής, Αθήνα, περίβολος του Πνευματικού κέντρου, Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015.

Μια διαφορετική διαμαρτυρία στις Βρυξέλλες. Διαδηλωτές που φορούν κόκκινα (Σοσιαλιστές) μπλε (Φιλελεύθεροι) και πράσινα (Χριστιανοδημοκράτες) ρούχα διαμαρτύρονται για τα μέτρα λιτότητας που προωθεί η βελγική κυβέρνηση.

Η ηλιακή έκλειψη όπως φάνηκε στη Βουδαπέστη.

Πεταλούδες τύπου Monarch !

_________

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

Οι 13 καλύτερες φωτογραφίες της εβδομάδας (νo.138)

Αντικλείδι

Οι διαχειριστές του blog

Recent Posts

John Locke – Δοκίμιο για την ανθρώπινη νόηση : Το βέβαιο και το πιθανό.

Αντιμετωπίζοντας τους θρησκευτικούς και πολιτικούς φανατισμούς, ο John Locke θέλει να δείξει ότι οι βεβαιότητες…

3 weeks ago

Η Τέχνη της Ευτυχίας: Ένα ταξίδι με οδηγό την αρχαία φιλοσοφία

Θα ξεκινήσω με εκείνη τη διάσημη, ειλικρινά ενοχλητική, σωκρατική μέθοδο: με μια ερώτηση. Ποιος από…

4 weeks ago

Φωτεινά Εργαλεία με σκοτεινές χρήσεις: Τα κοινά γνωσιακά υλικά της Επιστημονικής και της Συνωμοσιολογικής Σκέψης και το παράδειγμα της Νομπελίτιδας

Μετά από χιλιάδες χρόνια διανοητικού μόχθου, φαίνεται ότι ξαναγυρίζουμε ταπεινά στον Σωκράτη. Αφού κυνηγήσαμε τις…

1 month ago

Aρχαίος Σκεπτικισμός: Όταν τίποτε δεν ενοχλεί

Τι είναι αλήθεια και πώς μπορούμε να τη γνωρίσουμε; (more…)

2 months ago

Π. Ιακωβής – Ένα Πράσινο Αυτοκίνητο: Η Ασυμμετρία της Άρνησης και η Οντολογία του Όχι

Ας υποθέσουμε μια Πρόταση Α: (Αυτό το αυτοκίνητο είναι Πράσινο) και την Άρνησή της, Πρόταση…

2 months ago

Επίκουρος και ασυνείδητο: Από την αρχαία φιλοσοφία στη σύγχρονη νευροεπιστήμη και ψυχοθεραπεία.

Αφορμή για αυτή την εργασία υπήρξαν δύο λόγοι: 1. To ενδιαφέρον μου για την Επικούρεια…

3 months ago