12 πράγματα που δεν άλλαξαν επειδή έγινα μητέρα

MOM-AND-DAUGHTER


Είναι εκπληκτικό το πώς αλλάζουν οι αντιλήψεις των άλλων για εσένα, από τη στιγμή που θα γίνεις μαμά. Αν και πολλές πτυχές της ζωής μου πράγματι άλλαξαν, εντούτοις δεν άλλαξε αυτό που ήμουν κατά βάθος.

  • To όνομά μου δεν άλλαξε σε… μανούλα

Τα παιδιά μου μπορεί να με αποκαλούν μαμά, μαμάκα ή μανούλα  γιατί είμαι η μητέρα τους, αλλά αυτό δεν είναι το όνομα που εμφανίζεται στο δίπλωμα οδήγησης. Μπορείτε να με φωνάζετε ακόμα με το μικρό μου όνομα.

  • Δεν βρήκα μαγικά όλες τις απαντήσεις για τα πάντα

Όταν ήμουν παιδί, νόμιζα ότι όλοι οι γονείς είχαν ένα εγχειρίδιο στο οποίο υπήρχαν οι απαντήσεις για κάθε είδους πιθανή ερώτηση. Τώρα αισθάνομαι… εξαπατημένη.

  • Δεν έγινα καλύτερη από τους άλλους

Το ότι έγινε μητέρα δεν με έκανε καλύτερο άνθρωπο από οποιονδήποτε άλλο στη γη. Απλώς μ’ έκανε μητέρα.

  • Ο χρόνος μου δεν έγινε πολυτιμότερος από οποιουδήποτε άλλου

Αν μη τι άλλω, έχω πλέον επίγνωση ότι πρέπει να χρησιμοποιώ ποιοτικά τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που έχω, και εκτιμώ περισσότερο όταν άλλοι επιλέγουν να περάσουν μαζί μου τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους.

mom kisses baby

  • Δεν εγκατέλειψα τις προσωπικές μου φιλοδοξίες και τα όνειρά μου

Παρότι έγινα μητέρα, παραμένω ένα άτομο που θέλει να κάνει πράγματα και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Το να αποκτήσω παιδιά ήταν μόνο ένα από τα όνειρά μου και νομίζω ότι είναι πολύ καλό το γεγονός ότι εξακολουθώ να έχω φιλοδοξίες.

  • Δεν έχω σταματήσει να έχω ενδιαφέροντα

Μερικά από τα ενδιαφέροντα που είχα πριν γίνω μητέρα έχουν εξελιχθεί και κάποια τα έχω παρατήσει. Αλλά θα εξακολουθήσω να ψάχνω ενδιαφέροντα πέρα από τα παιδιά μου. Σκεφτείτε το και έτσι: Είμαι καλύτερος άνθρωπος και καλύτερη μητέρα επειδή έχω χόμπι, πάθη και στόχους.


  • Δεν έχω σταματήσει να θέλω να βγαίνω έξω με τους φίλους μου

Σίγουρα  είναι πιο δύσκολο πλέον. Ολοι έχουμε χιλιάδες υποχρεώσεις και πράγματα να κάνουμε, αλλά ο χρόνος που διαθέτω να περνάω με τους φίλους μου είναι πραγματικά πολύτιμος και ανεκτίμητος.

  • Δεν έχω χάσει το ενδιαφέρον μου για το σεξ

Είμαι μαμά, αλλά είμαι επίσης και γυναίκα με ότιυ αυτό συνεπάγεται. Μου αρέσει να φαίνομαι όμορφη και να δείχνω σέξι. Θα ήθελα να μοιάζω όπως ακριβώς στα 20 μου, αλλά αποδέχομαι το πέρασμα του χρόνου…

  • Ξαφνικά δεν άρχισα να πιστεύω ότι τα παιδιά είναι το κλειδί για την κατάκτηση της πραγματικής ευτυχίας

Δεν πιστεύω ότι τα παιδιά είναι ο μόνος τρόπος για να βρει κανείς την αληθινή ευτυχία, ή να βιώσει την αληθινή αγάπη. Αυτό που κάνει εμένα ευτυχισμένη, μπορεί να  μην κάνει κάποιον άλλον χαρούμενο. Τα παιδιά δεν είναι για όλους. Μερικοί από τους καλύτερους ανθρώπους που γνωρίζω δεν είναι γονείς.

  • Η ζωή μου δεν έχει γίνει τέλεια

Νομίζω ότι αυτό είναι αρκετά προφανές. Εξωτερικά, η ζωή κάποιου μπορεί να δείχνει ωραία, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τις μάχες που δίνει με τον εαυτό του. Εχω την οικογένεια που πάντα ήθελα, αλλά όχι με τον τρόπο που την ήθελα. Κανενός η ζωή δεν είναι τέλεια.

  • Δεν τα προλαβαίνω όλα

Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη πίεση για να τα κάνω όλα τέλεια ως γονιός, αλλά εγώ δεν τα καταφέρνω. Εχω επιλέξει να επικεντρώνομαι σε αυτά που είμαι καλή και να μην στεναχωριέμαι για τις αδυναμίες μου.

  • Δεν έχω σταματήσει να εκτιμώ τον εαυτό μου

Ούτε κατ ελάχιστο.

HEATHER-SPOHR-large

  ~ Heather Spohr, Συγγραφέας, φιλάνθρωπος και blogger

 

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

Η τέλεια μαμά και άλλες ιστορίες τρόμου

Οι τέλειες μαμάδες, και όλες οι υπόλοιπες

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -