Categories: Φωτογραφία

Οι 6 ομορφότερες λίμνες του κόσμου

  Η λίμνη των πέντε λουλουδιών, Κίνα

Τα παρθένα νερά της Wuhua Hai, ή της λίμνης των πέντε λουλουδιών, είναι η περηφάνια του εθνικού πάρκου Jiuzahaigon στην Κίνα.

Τα ρηχά της νερά αστράφτουν σε διάφορες αποχρώσεις του τιρκουάζ, και στο βυθό κείτονται αρχαίοι κορμοί γιγαντιαίων δέντρων. Η Wuhua Hai είναι μία από τις θρυλικές 108 haizi, ή πολύχρωμες λίμνες του εθνικού πάρκου που σύμφωνα με το μύθο δημιουργήθηκαν όταν η αρχαία Θεά έριξε τον καθρέφτη που της χάρισε ο εραστής της, σπάζοντας σε 108 κομμάτια. Τα εκπληκτικά χρώματα της την κατατάσσουν στις πιο όμορφες λίμνες του πλανήτη.

.

.

.

—–

Λίμνες Plitvice, Κροατία.

Κάθε μέρα, οι λίμνες Plitvice στην Κροατία αναδύουν αποχρώσεις που κυμαίνονται ανάμεσα στο γκρι στο μπλε και το κυανό. Μέταλλα και οργανισμοί  συνυπάρχουν με τις ηλιαχτίδες παρέχοντας εντυπωσιακά ουράνια τόξα πολλές φορές την ημέρα. Επιπροσθέτως  ένας καταρράκτης ενώνει τις λίμνες και το περιβάλλων δάσος κατοικημένο από ελάφια, αρκούδες, λύκους και πουλιά, οι λίμνες Plitvice μοιάζουν να βγήκαν από παραμύθι.

.

.

.

__________

Yucatan η λίμνη στη σπηλιά, Μεξικό

Η Yucatan στην ομώνυμη χερσόνησο είναι περήφανη κατοχή του Μεξικού. Εκτός από την εντυπωσιακή ομορφιά εκπεμπόμενη από την αφανή δίοδο νερού, πιστεύεται πως η  λίμνη είναι δώρο του θεού των Μάγια. Δυστυχώς για τους επισκέπτες απαγορεύεται να μολυνθούν τα νερά της.

.

.

—————–

Η λίμνη στη σπηλιά της φλογέρας, Κίνα

Η σπηλιά της φλογέρας είναι μια φυσική ασβεστολιθική σπηλιά στο Guilin, Guangxi της Κίνας. Το σπήλαιο σχηματίστηκε πριν πάνω από 180 εκατομμύρια χρόνια και είναι καλύπτεται με ιστορικές επιγραφές της δυναστείας των Tang του 792πχ παρόλο που ήταν γνωστή για χιλιάδες χρόνια, ξαναανακαλύφθηκε από μια ομάδα προσφύγων το 1940. Σήμερα η πολύχρωμη λίμνη και η σπηλιά είναι φημισμένες σε ολόλκληρο τον κόσμο.

.

.

———-

Η λίμνη Μελισσάνη σε σπήλαιο, Ελλάδα

Η λίμνη Μελισσάνη , κοντά στην Κεφαλονιά, ήταν κρυμμένη μέχρι να καταρρεύσει η οροφή από σεισμό το 1953. Η μαγευτική αυτή λίμνη περιβάλλεται από πυκνό δάσος. Η καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε είναι Ιούλιος-Αύγουστος όταν το ηλιόφως κατακλύζει την περιοχή μεταβάλλοντας το χρώμα της λίμνης και αντανακλώντας το στα πετρώδη τοιχώματα. Το όνομα της το πήρε από τη νύμφη Μελισσάνθη η οποία σύμφωνα με το μύθο κατοικούσε στη σπηλιά  και πνίγηκε όταν ο θεός Πάνας την απέρριψε.

.

.

—————

Λίμνη Matheson, νέα Ζηλανδία

Κάθε μέρα, από την αυγή μέχρι τη δύση, η λίμνη είναι μια παλέτα χρωμάτων, αντανακλώντας άψογα τα περιβάλλοντα, πανύψηλα βουνά στα καταγάλανα νερά της.

.

.

.

 ~ Νίκος Γιώτης

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

Τα 10 πιο ακριβά βιβλία του κόσμου

Το ομορφότερο πράμα του κόσμου

 

Νίκος Γιώτης

Μαθητής της Β΄ Λυκείου. Θα προτιμούσα ένα άλλο σχολείο, πιο δημιουργικό, πιο φιλικό, που να καλλιεργεί την κριτική σκέψη και την αμφισβήτηση, που να μπορείς να εξωτερικεύσεις τα ταλέντα κι άλλες πτυχές του χαρακτήρα σου. Ένα σχολείο που να μην είναι βαθμοθηρικό και προσανατολισμένο στις εξετάσεις. Κάνω κι εγώ τη δική μου προσπάθειά μέσα σ αυτό κι ενώνω τη φωνή μου μ αυτές που πρεσβεύουν το διαφορετικό. Μου αρέσει το διάβασμα, το διάστημα αλλά κι ο Ραφαηλίδης... Ασχολούμαι με την ξιφασκία, μ αρέσουν οι βόλτες με το ποδήλατο αλλά και το κινητό μου...

Recent Posts

Σύγχρονη επιστήμη και αγνωσιολογία

Ένα από τα μεγαλύτερα παράδοξα της σύγχρονης επιστήμης είναι ότι ενώ συνθέτει μια ηγεμονική κουλτούρα,…

2 weeks ago

Η άγνοια δεν είναι δύναμη: Tι μας λέει το 1984 του Τζορτζ Όργουελ για τις ψεύτικες ειδήσεις

Από όλες τις προφητικές γνώσεις που μπορεί να βρει κανείς στο κλασικό μυθιστόρημα του Όργουελ,…

3 weeks ago

Τόλμα να γνωρίζεις. Τι είναι ο Διαφωτισμός;

Το 1784, σε ένα δοκίμιό του με τίτλο αυτή την ερώτηση: "Was ist Aufidarung?", ο…

3 weeks ago

Τάσος Λιόλιος – Επιστημονική γνώση

Υπάρχουν δύο απαραίτητα στοιχεία για τη γνώση: το υποκείμενο της γνώσης (ο γνωρίζων, ή ο…

3 weeks ago

Ένα μικρό αφιέρωμα στον Daniel Kahneman

Ένα μικρό αφιέρωμα στον συγγραφέα και ψυχολόγο Daniel Kahneman που διακρίθηκε για το έργο του…

1 month ago

Οι κίνδυνοι της εθελοτυφλίας

Για κάποιους είναι τόσο εύκολο να ερωτευτούν με μια ιδέα όσο και έναν άνθρωπο. Οι…

2 months ago