6 ερωτήσεις που πρέπει να θέσετε στον πιθανό εργοδότη σας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης

AnHRInnovator


Στο τέλος μιας συνέντευξης εργασίας, ο εξεταστής συνήθως ρωτάει εάν θέλετε να κάνετε κάποια ερώτηση. Είναι καλό λοιπόν να είστε προετοιμασμένοι και να έχετε έτοιμες κάποιες ερωτήσεις. Να θυμάστε ότι η συνέντευξη δεν είναι απλώς μια ευκαιρία για να μάθει ο εξεταστής για εσάς, αλλά και μια ευκαιρία για να πάρετε εσείς πληροφορίες για το νέο σας εργασιακό περιβάλλον.

1. Ποια προτερήματα καθιστούν τα άτομα στην ομάδα σας επιτυχημένα;

Μάθετε τι πραγματικά αναζητά αυτός που σας παίρνει τη συνέντευξη. Τα επίθετα που χρησιμοποιεί ο εργοδότης για να περιγράψει την ομάδα του αντικατοπτρίζουν τις αξίες που θεωρεί πολυτιμότερες για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας. Αναρωτηθείτε εάν οι αξίες αυτές αντιστοιχούν με τα προτερήματα που προσπαθείτε να αναδείξετε.

2. Υπάρχουν τυχόν αλλαγές στην επιχείρηση ή την ομάδα οι οποίες οδήγησαν στην αναζήτηση προσωπικού;

Με την ερώτηση αυτή θα είστε σε θέση να διαπιστώσετε εάν υπήρξε κάποια δυσλειτουργία στην επιχείρηση το προηγούμενο διάστημα. Από την απάντηση που θα πάρετε μπορείτε να αντλήσετε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τις πτυχές της εργασίας στις οποίες θα χρειαστεί να εστιάσετε.

3. Πόσο συχνά κάνετε σχόλια και παρατηρήσεις στους εργαζόμενους και με ποιον τρόπο;

Η ερώτηση αυτή δείχνει το ενδιαφέρον σας και την προορατική σας στάση, καθώς και το ότι είστε πρόθυμοι να δεχτείτε εποικοδομητική κριτική από συναδέλφους. Ακούστε με προσοχή αυτά που έχει να πει ο εργοδότης. «Εάν αρκεστεί να αναφερθεί στη διαδικασία ετήσιας ανασκόπησης των επιδόσεων, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες για ειλικρινή και εποικοδομητική κριτική», εξηγεί η Lauren Garrett στο Idealist.com.

4. Πώς είναι τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας;

Θα πάρετε μια ιδέα για το εργασιακό περιβάλλον της εταιρείας. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να παρατηρήσετε τον τρόπο με τον οποίο ο υπεύθυνος μιλά για τους πιθανούς συναδέλφους σας. Μιλάει με περηφάνια και σεβασμό; Εάν ναι, αυτό είναι σημάδι ότι πρόκειται για εργοδότη με ειλικρινές ενδιαφέρον για το αντικείμενό του, ο οποίος φροντίζει τους εργαζόμενους διασφαλίζοντας ότι εργάζονται σωστά προκειμένου να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

mindreader

5. Γιατί επιλέξατε να εργαστείτε στη συγκεκριμένη εταιρεία και τι είναι αυτό που σας κράτησε σε αυτήν;

Η ερώτηση αυτή θα δείξει στον εργοδότη ότι προσπαθείτε να κατανοήσετε καλύτερα την εταιρεία και να πάρετε μια ιδέα για τα βασικά πλεονεκτήματα της εταιρείας. Είναι μια ευκαιρία για να πάρετε εσείς πληροφορίες για τα στοιχεία που παρακινούν τον εργοδότη σας. Ένας εργοδότης με κίνητρο και ενδιαφέρον για το αντικείμενό του είναι πιο πιθανό να είναι καλύτερος εργοδότης.


Αφού ολοκληρωθεί η συνέντευξη, πρέπει να θέσετε και στον εαυτό σας μερικές ερωτήσεις: Σας κέντρισε το ενδιαφέρον η συζήτηση για τη συγκεκριμένη θέση; Πιστεύετε ότι μπορείτε να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας στο συγκεκριμένο περιβάλλον εργασίας; Η υποβολή ερωτήσεων σχετικά με το πιθανό εργασιακό περιβάλλον σας μπορεί να μην είναι το βασικό ζητούμενο σε μια συνέντευξη, είναι όμως ένας καλός τρόπος για να μάθετε εκ των προτέρων για τις συνθήκες που πρόκειται να συναντήσετε. Αν μη τι άλλο, είναι ένας καλός τρόπος να δείξετε στον εργοδότη το ειλικρινές σας ενδιαφέρον για τη θέση.

6. Τι ενέργειες κάνετε για τη βιωσιμότητα της επιχείρισης?

Η ερώτηση αυτή θα σας οδηγήσει στο συμπέρασμα να δείτε κατά πόσο η εταιρεία έχει όραμα. Έτσι θα καταλάβετε ποια χαρακτηριστικά ενδεχομένως να αναζητούν από τους υποψήφιους υπαλλήλους τους.

_____

 ~ Παπαχριστοδούλου Θοδωρής

  Χημικός Μηχανικός Ε.Μ.Π – ΤΗΛ: 210-5983670 – ΚΙΝ: 6982-511377 – site: http://tpchem.wix.com/engn

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

24 μυστικά επιτυχίας που θα σας οδηγήσουν στην οικονομική ανεξαρτησία ταχύτερα και ευκολότερα!

Πως να απαντήσετε στις 21 πιθανότερες ερωτήσεις μιας συνέντευξης

Τι δεν πρέπει να πείτε στο αφεντικό σας ποτέ

 

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -