Τα καλύτερα εγχειρήματα του Kickstarter το 2013

kickst


Περίπου 50% αύξηση στις επιτυχημένες χρηματοδοτήσεις είχαν το 2013 τα projects του Kickstarter. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα χρήματα που κατέληξαν στους δημιουργούς ήταν συνολικά $480 εκατ., έναντι 320 εκατ. το 2012. Αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνει τα χρήματα που «υποσχέθηκαν» οι επενδυτές, αλλά δεν δόθηκαν τελικά, επειδή το project δεν έπιασε το στόχο χρηματοδότησης.

Σχεδόν 20.000 projects πήραν τα χρήματα που ζητούσαν, από συνολικά 3 εκατ. επενδυτές. 11 από αυτά ξεπέρασαν το 1 εκατ. δολάρια συνθέτοντας μια dream team επιτυχιών που θα δει τα όνειρα της να γίνονται πράξη μέσα στο 2014.

Transporter 

transporter

Στόχος: $100.000
Ποσό που συγκέντρωσε: $260.453
www.filetransporter.com

Η καταπληκτική και πανέμορφη αυτή συσκευή είναι σαν ένα ιδιωτικό dropbox πάνω στο γραφείο σας. Συνδέεται στο τοπικό δίκτυο με ethernet ή Wi-Fi και αποθηκεύει τα αρχεία που θέλετε χωρίς να χρειάζεστε online υπηρεσίες cloud, το «σύννεφο» είναι η ίδια η συσκευή.

Είναι απολύτως ιδιωτική αποθήκευση, ένας σκληρός δίσκος προσβάσιμος μόνο από εσάς, αλλά με δυνατότητα και απομακρυσμένης πρόσβασης μέσω web εφαρμογής. Οι συσκευές σας (υπολογιστές, smartphones, ταμπλέτες κ.λπ.) συγχρονίζουν αυτόματα μόλις βρεθούν στο ίδιο δίκτυο ή μέσω Internet και τα αρχεία είναι διαθέσιμα σε όλες. Κυκλοφορεί ήδη στο εμπόριο και κοστίζει από 99 έως 349 δολάρια ανάλογα με τη χωρητικότητα

Δείτε το βίντεο:

FlyKly Smart Wheel

flykly

Στόχος: $100.000
Ποσό που συγκέντρωσε: $701.000
www.flykly.com 

Ο ευκολότερος τρόπος να μετατρέψεις ένα οποιοδήποτε ποδήλατο σε ηλεκτρικό. Ο τροχός φιλοξενεί στο κέντρο του το ηλεκτρικό μοτέρ και δεν χρειάζεται την παραμικρή εγκατάσταση ή καλωδίωση· απλώς αντικαθιστά την πίσω ρόδα. Έχει εμβέλεια 50 χλμ και φορτίζει στις κατηφόρες ή στην πρίζα. Συνδέεται με το κινητό μέσω bluetooth και την αντίστοιχη εφαρμογή για απόλυτο έλεγχο.

Δείτε το video:

MyType

Mytype

Στόχος: $10.000
Ποσό που συγκέντρωσε: $149.000

www.mytypekeyboard.com

Το εύκαμπτο, αδιάβροχο bluetooth πληκτρολόγιο κάνει πανεύκολη την εισαγωγή κειμένου σε τηλέφωνο και ταμπλέτα και χωράει διπλωμένο σε οποιαδήποτε θήκη ή τσέπη, καθώς είναι εύκαμπτο και μαλακό. Ανεπτυγμένο έχει μέγεθος γύρω στα 30 εκατοστά και μπορεί το ίδιο να φορτίσει το κινητό μας μέσω USB. Ζυγίζει 122 γραμμάρια, η μπαταρία του διαρκεί εβδομάδες, είναι άτρωτο στο… πιτσίλισμα (splash resistant) και αν πέσει στο πάτωμα δεν θα πάθει απολύτως τίποτα.


WigWag

WigWag

Στόχος: $50.000
Ποσό που συγκέντρωσε: $454.000
www.wigwag.com

Μια συσκευή που, σε συνεργασία με το smartphone σας, σας δίνει τον απόλυτο έλεγχο του σπιτιού. Το concept είναι «αν συμβεί το Α, τότε πράξε το Β». Για παράδειγμα, αν ανεβεί η θερμοκρασία άναψε τον ανεμιστήρα. Αν ανοίξει η πόρτα στείλε μου ένα tweet. Μόλις μπω στο δωμάτιο άναψε τα φώτα. Αν μπω τρέχοντας, άναψε όλα τα φώτα.

Όλα αυτά επιτυγχάνονται τοποθετώντας πολλούς αισθητήρες (κίνησης, θερμοκρασίας, δονήσεων κ.λπ) σε διάφορα σημεία του σπιτιού καθώς και συσκευές που συνεργάζονται με το WigWag και ανταποκρίνονται στις εντολές του. Ένας κλασικός παραδοσιακός διακόπτης δεν θα μπορέσει, φυσικά, να συνεργαστεί, χρειάζονται ηλεκτρονικοί.

Οι εφαρμογές δεν σταματούν εδώ. Ένας αισθητήρας υγρασίας στο χώμα του φυτού δίνει σήμα στο αυτόματο πότισμα να ξεκινήσει. Ένας αισθητήρας κίνησης δίνει εντολή στην τηλεόραση να ανάψει και να κάνει θόρυβο εάν ανιχνεύσει ύποπτες κινήσεις στην αυλή. Οι δημιουργοί του υποστηρίζουν πως οι εφαρμογές δεν έχουν τέλος.

Δείτε το βίντεο:

Fuse

Fuse

Στόχος: $60.000
Ποσό που συγκέντρωσε: $79.000
http://joinfuse.com 

Κάθε φορά που ένα σύγχρονο αυτοκίνητο πάει στο συνεργείο, ο μηχανικός συνδέει το διαγνωστικό μηχάνημα στο data port του οχήματος και από εκεί παίρνει πλήρη αναφορά και εικόνα της κατάστασής του. Το Fuse συνδέεται στο data port, και στέλνει όλα τα στοιχεία (βλάβες, κατανάλωση, οδόμετρο κ.λπ) μαζί με δικά του (τοποθεσία, οδηγικές συνήθειες κ.ά.) στην εφαρμογή του smartphone σας και υπολογίζει αποστάσεις, κόστος καυσίμων, χρόνο μέχρι το σέρβις, πώς φέρθηκε στο αμάξι σας το παιδί σας ή ο φίλος που το δανείστηκε, και πολλά άλλα. Στις ΗΠΑ θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο με τιμή από 40 έως 199 δολάρια.

Δείτε πώς λειτουργεί:

3Doodler

3Doodler

Στόχος: $30.000
Ποσό που συγκέντρωσε: $2.344.000
www.the3doodler.com

Ένα από τα μεγαλύτερα success stories στην ιστορία του Kickstarter είναι αυτό το 3D στυλό. Χωρίς υπερβολή, όπως ένα στυλό γράφει στο χαρτί, έτσι και το 3Doodler «γράφει» στον αέρα. Με 100 δολάρια μπορεί ο καθένας να αποκτήσει έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή χειρός και να δημιουργήσει άμεσα ό,τι σχέδιο βάλει ο νους του.

Τα λόγια δεν μπορούν να δώσουν αυτό που μπορεί η εικόνα, για αυτό δείτε το βίντεο:

Baboomi

Baboomi

Στόχος: $20.000
Ποσό που συγκέντρωσε: $46.000
http://baboomi.com/a

Ο ήχος του ξυπνητηριού δεν αρέσει σε κανέναν. Ακόμα και αν έχουμε βάλει να μας ξυπνά ένα γλυκό κελάηδημα πάνω από ένα ποταμάκι που κυλάει, το πρόβλημά μας δεν είναι το κελάηδημα, αλλά το ότι πρέπει να σηκωθούμε αξημέρωτα. Και εκείνος που κοιμάται δίπλα μας ξυπνάει με τον ήχο του ξυπνητηριού μας.

Το Baboomi προσπαθεί να κάνει την αναπόφευκτη διαδικασία λίγο πιο ευχάριστη, και μάλιστα χωρίς ο άνθρωπός μας να ενοχληθεί στο παραμικρό. Τοποθετείται κάτω από το μαξιλάρι μας και το πρωί δεν βγάζει ήχο, αλλά εκπέμπει υποηχητικά κύματα -ουσιαστικά, ήχο εκτός της ανθρώπινης ακουστικής ικανότητας- τα οποία όμως είναι ικανά να μας ξυπνήσουν. Εντάξει, πάλι 6 το πρωί θα είναι, αλλά χωρίς τα μπιπ και τη δόνηση.

Δείτε πώς λειτουργεί:

Michron

Michron

Στόχος: $40.000
Ποσό που συγκέντρωσε: $234.000
www.vivolaboratories.com 

H ευφυής και πρωτοποριακή συσκευή με την οποία φτιάχνετε time-lapse σαν επαγγελματίας συγκέντρωσε σχεδόν τα εξαπλάσια χρήματα από όσα ζητούσε και τώρα πάει φουλ για παραγωγή.

Οι δημιουργοί του δηλώνουν πως ο χρήστης δεν χρειάζεται να έχει την παραμικρή ιδέα από φωτογραφία για να δημιουργήσει εξαιρετικά time-lapses. Συνεργάζεται και παίρνει εντολές από την εφαρμογή στο κινητό σας (iPhone ή Android) και μπορεί να αλλάζει τις παραμέτρους χωρίς εσείς να ασχοληθείτε με πολύπλοκες ρυθμίσεις. Τοποθετείται πάνω στην φωτογραφική μηχανή και την ελέγχει σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.

Δείτε τη συσκευή σε λειτουργία:

_______

   Του Κώστα Φαρμάκη

  Πηγή: .fortunegreece.com

Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

Ανασκόπηση του 2013, μέσα από τα ‘μάτια’ της Google

Τα σημαντικότερα επιστημονικά επιτεύγματα του 2013

Οι δέκα καλύτερες επιχειρηματικές ευκαιρίες για το 2013

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -