10 τεχνολογίες που θα σημαδέψουν το 2014

google-glass


Οι εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας μέσα στο 2013 ήταν αναμφίβολα μεγάλες. Οι ειδήμονες θεωρούν ότι ο κλάδος θα σημειώσει ραγδαία ανάπτυξη και το 2014.

– – – – –

‘Έξυπνες’ τηλεοράσεις

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές θα ξεκινήσουν να αγοράζουν Smart TV. Οι πωλήσεις του προϊόντος το 2013 ήταν 84 εκ συσκευές, ενώ το 2014 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 123 εκ.

έξυπνη τηλεόραση

Έξυπνα ρολόγια

Τα έξυπνα ρολόγια θα γίνουν ακόμα και πιο έξυπνα και απαραίτητα για τους χρήστες τεχνολογίας. Οι φήμες θέλουν την Google να λανσάρει τη συσκευή της μέσα στο 2014, η οποία θα είναι συμβατή με τα κινητά Android.
έξυπνα ρολόγια

Google Glass

Τα έξυπνα γυαλιά θα είναι διαθέσιμα στην αγορά τους πρώτους μήνες του έτους. Το 2013 πουλήθηκαν μόλις 60.000 συσκευές σε premium κοινό, ενώ το 2014 οι πωλήσεις αναμένεται να εκτοξευτούν.

300 (2)

TouchID

Το χαρακτηριστικό αποτύπωμα στην οθόνη του iPhone 5S που αναγνωρίζει το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη και ιδιοκτήτη του ήταν η αρχή για τη χρήση της τεχνολογίας σε δεκάδες άλλα προϊόντα αναγνώρισης χρήστη.
300 (3)

Xbox One & PS4

Οι δύο κονσόλες πρόκειται να σβήσουν τη γραμμή που χώριζε τα βιντεοπαιχνίδια και τα κοινωνικά δίκτυα. Οι νέες εκδόσεις τους δίνουν τη εξελιγμένες δυνατότητες σύνδεσης με κοινωνικά δίκτυα επιτρέποντας στους χρήστες να παίζουν με φίλους μέσα από το διαδίκτυο.

300 (4)

 

3D Printing

Αυτή θα είναι η χρονιά εγκαινίασης της μεθόδου του 3D printing σε πολλούς τομείς της οικονομίας, αφού η παραγωγή πρόκειται να αυξηθεί και οι τιμές εξασφάλισης των μηχανών θα σημειώσουν αισθητή μείωση.

300 (5)

Ενεργές εφαρμογές

Το 2014 περιμένουμε να κάνουν την εμφάνισή τους οι ενεργές εφαρμογές οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις παθητικές και στην ουσία θα αρχίσουν να δουλεύουν μόνες τους με βάση της συνήθειες του χρήστη, χωρίς να χρειάζεται να τις προγραμματίζει κάθε φορά.


Θέσεις εργασίας

Στον τομέα της εργασίας τώρα θα δούμε πολλές νέες υπηρεσίες οι οποίες θα μπορούν να εντοπίζουν  τους καλύτερους εργαζόμενους για μία θέση εργασίας χωρίς αυτοί να χρειάζεται να κάνουν αίτηση ή  να στείλουν βιογραφικό.

Σπίτια που «μιλούν»

Μετά τα έξυπνα σπίτια που αρχίσαμε να βλέπουμε τα περασμένα χρόνια θα δούμε τα σπίτια που “μιλάνε”. Αυτό σημαίνει οτι ειδικές εφαρμογές θα τροφοδοτούν τους χρήστες με δεδομένα και πληροφορίες ξεπερνώντας έτσι το απλό σβήσιμο των φώτων ή τη ρύθμιση του συναγερμού ή του θερμοστάτη..

έξυπνο σπίτι

Συστήματα πληρωμών Peer

Οι πληρωμές των καταναλωτών θα παρακάμψουν τις τράπεζες και υπηρεσίες όπως το PayPal εντελώς. Οι πληρωμές peer to peer με βάση τις πιστώσεις νομισμάτων/ ανταλλαγής. Το Bitcoin είναι μέρος αυτού, αλλά όχι μόνο. Το Bitcoin είναι περισσότερο σαν το πρόγραμμα περιήγησης NetManage Chameleon ή τον διαδικτυακό οδηγό GNN… αρχικά, αλλά δεν είναι ο τελικός νικητής.

bitcoin

_____

  www.forbes.com

  sigmalive.com , newsit.gr

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

Εφιάλτης ή θρίαμβος της σύγχρονης τεχνολογίας τα Google Glass;

Η τεχνολογία ενδέχεται να φέρει νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Τα σημαντικότερα επιστημονικά επιτεύγματα του 2013

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -