10 ψέματα που ξεγελαστήκαμε να πιστεύουμε


9-lies-tricked


Δέκα ψέματα που θεωρούμε ότι είναι αλήθεια.

– – –

1. Μόνος σημαίνει μοναξιά

«Μόνος» δεν σημαίνει πάντα μοναξιά, και «σχέση» δεν σημαίνει πάντα ευτυχία. Το να είσαι μόνος  δεν προκαλεί τόσο πολύ μοναξιά όσο μια λάθος σχέση. Αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, κάντε ένα διάλειμμα και περάστε λίγο χρόνο με τον πιο σημαντικό άνθρωπο – τον εαυτό σας. Ψάξτε πρώτα μέσα σας. Εκτιμήστε πόσο μεγάλη αξία έχει ο εαυτός σας. Και την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε μια σχέση που βουλιάζει, θα είστε έτοιμοι να κολυμπήσετε με ασφάλεια.

2. Η ευτυχία έρχεται όταν έχετε ό, τι επιθυμείτε

Το να είναι κάποιος ευτυχισμένος, δεν σημαίνει ότι δεν επιθυμεί περισσότερα, αλλά μπορεί να σημαίνει ότι είναι ευγνώμον για αυτά που έχει και επιπλέον αναμένει τα καλά που θα έρθουν. Κάποιες φορές είμαστε τόσο απασχολημένοι στην προσπάθεια να πετύχουμε κάτι μεγάλο, που αδυνατούμε να παρατηρήσουμε τα μικρά πράγματα που δίνουν την μαγεία της ζωής. Εκτιμήστε την αξία όλων αυτών που έχετε. Αυτές είναι ‘οι παλιές καλές μέρες’ που θα αναπολείτε τα επόμενα χρόνια !

3. Ο πόνος είναι κάτι που μπορείτε να δείτε

Ποτέ μην υποτιμάτε τον πόνο που κρύβει ο κάθε συνάνθρωπος σας. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, όλοι έχουν προβλήματα και όλοι δίνουν τον προσωπικό τους αγώνα. Απλώς μερικοί άνθρωποι είναι καλύτεροι στο να κρύβουν τα προβλήματα τους. Δεν μπορείτε να ξέρετε τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες. Οι εύκολες κρίσεις είναι μια περιττή σπατάλη χρόνου και ενέργειας. Αν έχετε χρόνο να κατακρίνετε τους άλλους ανθρώπους, τότε έχετε πολύ διαθέσιμο χρόνο. Αξιοποιήστε τον κάνοντας κάτι πιο ουσιαστικό.

dragon-fly-happiness

4. Η ζωή μπορεί να είναι όπως επιθυμούμε 

Τελικά είναι οι δικές μας σκέψεις που μας πληγώνουν. Απλά συναισθανόμενοι ειλικρινά τα συναισθήματα μας, μπορεί να αποδειχτεί πολύ θεραπευτικό. Έχουμε πάντα την ελευθερία να επιλέξουμε πώς θα ανταποκριθούμε σ’ αυτά που μας φέρνει η ζωή. Ξεχάστε πως  φαντάζεστε ότι θα έπρεπε να είναι η ζωής σας, και αποδεχτείτε την πραγματική ζωή. Αλλάξτε ότι μπορείτε να αλλάξετε, αλλάξετε τις σκέψεις σας σχετικά με το τι δεν μπορείτε να αλλάξετε, και προχωρήστε μπροστά.

5. Υποτίθεται ότι πρέπει να είμαστε και να λειτουργούμε με συγκεκριμένο τρόπο

Όταν σταματήσουμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλες εκδοχές του εαυτού μας, πραγματικές ή φανταστικές, και όταν σταματήσουμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους ανθρώπους, πραγματικούς ή φανταστικούς, τότε θα βρούμε πραγματική εσωτερική γαλήνη.

6. Μόνο λίγοι προνομιούχοι έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μια υπέροχη ζωή

Αν κάθε πρωί λέτε όταν ξυπνάτε “Ναι, σήμερα πρόκειται να είναι μια σπουδαία μέρα.”

Και κάθε απόγευμα, μπορείτε να βρείτε ένα λόγο για να πείτε “Ναι, σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα.”.

Και κάθε βράδυ έχετε ένα λόγο να πείτε “Ναι, σήμερα ήταν μια σπουδαία μέρα.”.

Τότε μια μέρα, μετά από πολλά φεγγάρια, όταν θα κάνετε ανασκόπηση της ζωής  σας θα χαμογελάστε και θα πείτε «Ναι, έχω ζήσει μια υπέροχη ζωή.”


Happiness

7. Οι δύσκολες μέρες είναι περιττές

Κάποιες φορές τα πράγματα μπορεί να πάνε άσχημα, πριν αρχίσουν να πηγαίνουν καλά. Κάποιες φορές θα πρέπει να απομακρύνουμε τους λάθος ανθρώπους, πριν έρθουν κοντά μας οι άνθρωποι που θέλουμε. Κάποιες φορές θα πρέπει να αισθανθούμε αδύναμοι, ώστε να αντιληφθούμε πως είναι να είμαστε πραγματικά ισχυροί. Κάποιες φορές θα πρέπει να αισθανθούμε το έδαφος να υποχωρεί από τα πόδια μας, για να διαπιστώσουμε τελικά ότι δεν πρόκειται να συντριβούμε. Κάποιες φορές θα πρέπει να συναντήσουμε πολλούς ανθρώπους που μας αρέσουν, πριν να βρούμε αυτόν που θα αγαπήσουμε.

Θα πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τα άσχημα, αναγνωρίζοντας ότι τελικά αποτελούν μια χρήσιμη διδακτική εμπειρία.

8. Αν είσαι ‘δυνατός’, δεν αισθάνεσαι πόνο

Στην πραγματικότητα, οι΄δυνατότεροι’ άνθρωποι είναι αυτοί που αισθάνονται τον πόνο, τον αποδέχονται, μαθαίνουν από αυτό, και καταφέρνουν να τον ξεπεράσουν. Έχει να κάνει με το θάρρος να ζητήσετε ένα time-out, να αφήσετε να κυλήσει ένα δάκρυ, να ανασυγκροτηθείτε, και στη συνέχεια να επιστρέψτε στο ρινγκ για να αγωνιστείτε όπως ποτέ δεν έχετε αγωνιστεί στο παρελθόν.

9. Το λέω χωρίς να το πιστεύω

Νιώστε την αγάπη πριν πείτε”Σ ‘αγαπώ”. Νιώσε την ευγνωμοσύνη πριν πείτε “Ευχαριστώ”. Νιώσε την ταπεινότητα πριν πείτε “Λυπάμαι”.  Νιώστε την απελευθέρωση πριν πείτε “Σε συγχωρώ”. Αν νιώθετε πραγματικά κάτι πριν το πείτε, χρειάζονται λιγότερα λόγια για να το εκφράσετε και στοχεύετε κατ ‘ευθείαν στην καρδιά του άλλου.

10. Το να ονειρεύεσαι είναι χάσιμο χρόνου

Τα μεγαλύτερα δώρα είναι αόρατα για τα μάτια, αλλά τα αισθάνεται βαθιά η καρδιά. Αυτό που μπορούμε να δούμε δεν είναι πάντα η πλήρης εικόνα. Η φαντασία μας επιτρέπει να δούμε τι βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια – να μορφοποιήσουμε την πλήρη εικόνα με δεδομένα που δεν είναι ορατά στο μάτι. Κάπου, κάτι πολύ όμορφο σας περιμένει να το βρείτε, απλώς πρέπει να ονειρευτείτε αρκετά ώστε να το ανακαλύψετε.

40-follow-passion

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

8 απλές αλήθειες που ξεχνάμε

Πως και γιατί λέμε ψέματα στον εαυτό μας.

Γιατί οι άνθρωποι αποφεύγουν την αλήθεια για τον εαυτό τους.

Πως μπορούμε να ανιχνεύσουμε το ψέμα;

7 μαθήματα που διδάχτηκα τον τελευταίο χρόνο

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -