10 Ελληνικές παραλίες ιδανικές για ζευγάρια


10 : Πόρτο

Λίγοι το τόλμησαν, αλλά κανείς δεν το μετάνιωσε. Η Ερείκουσα είναι ένα από τα τρία Διαπόντια νησιά, τα οποία βρίσκονται βορειοδυτικά της Κέρκυρας. Το Πόρτο είναι το λιμάνι και πιθανότατα το πιο καθαρό σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Τα νερά είναι αβαθή και δροσερά και η αμμουδιά πιο απαλή και από αμμόλοφο της Σαχάρα! Οι τρεις ώρες από την πόλη της Κέρκυρας ή η μια ώρα από το Σιδάρι (με τον ¨Νέαρχο¨ κάθε Τρίτη, Σάββατο, Κυριακή) είναι πολύ μικρό τίμημα να πληρώσεις για να έχεις μια παραλία 500 μέτρων όλη δική σου.

9 : Παραδείσια

Όχι μόνο το ταίρι σου, αλλά και ολόκληρη η Αμοργός και τα Κουφονήσια θα σού βγάλουν το καπέλο αν καταφέρεις να ξετρυπώσεις αυτό το μικρό διαμάντι! Τα Παραδείσια είναι μια μικρή παραλία, την οποία θα βρεις κάτω από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, κοντά στην Αρκεσίνη. Πρόσεξε μόνο που θα απλώσεις την κορμάρα σου, γιατί πάνω στην αμμουδιά σώζονται τα αρχαία ερείπια μιας βασιλικής. Μην τα ισοπεδώσεις εσύ…. Απόσταση από Κατάπολα περίπου 40 λεπτά.

8 : Μαύρα βόλια 

Αν θες να της δείξεις ότι είσαι ένα ηφαίστειο που βράζει, πήγαινε την στα Μαύρα Βόλια της Χίου. Στο χάρτη αναφέρεται συχνά και με το όνομα Εμπορειός και θεωρείται η κορυφαία παραλία του νησιού. Τα μαύρα βότσαλα προέκυψαν από μια κυριολεκτική έκρηξη ηφαιστείου πριν μερικά εκατομμύρια χρόνια και κοσμούν επάξια τρεις ολόκληρες παραλίες. Τον Αύγουστο και τα Σαββατοκύριακα μαζεύεται αρκετός κόσμος, οπότε φρόντισε να πιάσεις θέση από νωρίς. Απόσταση από πόλη Χίου περίπου 40 λεπτά.

7 : Άγιος Γεώργιος

Άγιοι Γεώργιοι υπάρχουν πολλοί. Παραλία Αγίου Γεωργίου με κάθετο βράχο που ξεπερνάει τα 300μ., μόνο μια. Και αυτή βρίσκεται στη Σύμη. Δυστυχώς όμως και αυτή η πρόταση προϋποθέτει την ύπαρξη κάποιου σκάφους ή ένα βάρβαρο ξύπνημα για να προλάβεις το καΐκι που κάνει το γύρο του νησιού. Να είσαι βέβαιος όμως ότι θα βγεις ασπροπρόσωπος για την επιλογή σου και η συνοδός θα σού απονείμει τα εύσημα κολυμπώντας γυμνόστηθη στα γαλαζοπράσινα νερά. Απόσταση από λιμάνι Σύμης περίπου 20 λεπτά.

6 : Ασπρονήσια 

Αν ήσουν ναυαγός θα ευχόσουν να είχες ξεβραστεί εδώ. Αυτή η μικρή βραχονησίδα στα ανοιχτά της Λέρου, και στο δρόμο προς Λειψούς, αποτελεί μια ακόμη ευχάριστη χορηγία του Αιγαίου Πελάγους. Λίγα τετραγωνικά μέτρα ακτής με σχιστολιθικούς βράχους, κατάλευκα βότσαλα και μια θάλασσα να την πιείς στο ποτήρι. Αν πράγματι όμως είσαι ναυαγός κάνε την καλή και πιάσε και ένα ζευγάρι παντόφλες πριν βυθιστεί το καράβι, γιατί τα βότσαλα ζεματάνε. Και αν μπορείς πιάσε και λίγο νερό για να αντέξεις, ώσπου να ρθει το πειρατικό καράβι της Λέρου (εκδρομικό καΐκι)! Απόσταση από Λέρο περίπου μια ώρα

5 : Μπέλα Βράκα (Σύβοτα)

Είναι κοινό μυστικό ότι τα Σύβοτα Θεσπρωτίας διαθέτουν εξαιρετικές παραλίες. Αν όμως θες να εντυπωσιάσεις επέλεξε τη Μπέλα Βράκα. Ουσιαστικά δημιουργήθηκε ύστερα από τη φυσική συνένωση της στεριάς με το νησί Μουρτεμένο. Οι ξένοι που καταλύουν στην περιοχή είναι καλά πληροφορημένοι για την ύπαρξη της οπότε αν θες λίγα τετραγωνικά βότσαλου καλό θα ήταν να έρθεις από νωρίς. Στην παραλία λειτουργεί και σχολή windsurf, σε περίπτωση που αποφασίσεις ότι το έτερον ήμισυ δεν είναι αρκετό. Απόσταση από Ηγουμενίτσα περίπου 25 λεπτά και 20 λεπτά από Πάργα.


4 : Τσιγκράδο 

Όποιος ισχυρίζεται ότι μια παραλία μήκους 50 μέτρων δεν αξίζει την επίσκεψη μάλλον δεν έχει έρθει στο Τσιγκράδο (στην Μήλο). Και πώς να έρθει όταν για να απλώσει την πετσέτα του στην αμμουδιά θα πρέπει προηγουμένως να κατέβει με σκοινί μια πλαγιά ύψους 25 μέτρων; Μην πτοείσαι! Πάρε το ταίρι σου, φόρτωσε το στην πλάτη και τράβα τον κατήφορο. Εδώ δε θα σε ενοχλήσει κανείς, χώρια που το ανέβασμα είναι πολύ πιο εύκολο! Δυστυχώς ο νερουλάς δε θα σου κάνει τη χάρη να κατέβει ως την παραλία, οπότε μη ξεχάσεις να φορτώσεις στην ταλαίπωρη πλάτη και τα απαραίτητα εφόδια. Απόσταση από Αδάμαντα περίπου 20 λεπτά.

3 : Ελαφονήσι

Αν αυτό που ζητάτε με το κορίτσι σου είναι απομόνωση τότε μάλλον ήρθατε σε λάθος μέρος. Τον Αύγουστο το Ελαφονήσι δέχεται 2500 επισκέπτες ημερησίως εξαιτίας της ροζ άμμου, που οφείλεται στα εκατομμύρια σπασμένα κοχύλια που περιέχει. Για να περάσεις απέναντι στο νησί δε θα χρειαστείς σκάφος, παρά μόνο ένα ζευγάρι πόδια. Τα νερά είναι αβαθή και ζεστά, όπως συμβαίνει σε όλα τα δυτικά παράλια του νομού Χανίων, και το μόνο που θα θυμάσαι είναι να κρατάς ψηλά τα προσωπικά σου είδη. Απόσταση από Χανιά 1,5 ώρα.

2 : Βουτούμι 

Αν υπάρχει θεός να είσαι σίγουρος ότι κάνει μπάνιο στο Βουτούμι των Αντίπαξων. Το κακό είναι ότι την παραλία πήραν χαμπάρι οι σεΐχηδες και αρχηγοί κρατών. Ωστόσο για εκείνα τα τιρκουάζ νερά και τη λευκή άμμο θα την κάνεις τη θυσία, έστω και αν αυτό σημαίνει ελιγμούς ανάμεσα στις θαλαμηγούς. Από τους Παξούς καθημερινά αναχωρούν δεκάδες εκδρομικά καΐκια προς τους Αντιπαξούς. Επέλεξε εκείνα με το γυάλινο πάτωμα για να χαζεύεις το βυθό και τους δύτες. Απόσταση από Παξούς περίπου 20 λεπτά.

1 : Δρένια 

Οι ψαγμένοι Θεσσαλονικείς θα κάνουν τον κόπο να φτάσουν στην Ουρανούπολη και με προσποίηση, αντί να επιβιβαστούν στο εκδρομικό καΐκι για Άγιο Όρος, να νοικιάσουν ένα μικρό σκαφάκι (δε χρειάζεται δίπλωμα) και να περάσουν απέναντι στα Δρένια. Αναφερόμαστε σ᾽ένα σύμπλεγμα 6 μικρών ακατοίκητων νησιών, απλωμένα πλάι στην Αμμουλιανή. Τους θερινούς μήνες λειτουργεί εξωτικό ταβερνάκι με ψαρομεζέδες και ουζάκι πάνω στην άμμο, ενώ οι ξαπλώστρες προσφέρονται δωρεάν. Μη τσιγκουνευτείς όμως και ψώνισε έστω και ένα νεράκι. Το αξίζουν τα παιδιά του καταστήματος που κρατάνε την αμμουδιά “ατσαλάκωτη”. Απόσταση από Ουρανούπολη περίπου 5 λεπτά.

___________

 ~ menslounge.gr

by Αντικλείδι , http://antikleidi.wordpress.com

Συναφές: 

Οι πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας

Κορυφαίες παραλίες του κόσμου

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

4 CommentsΣχολιάστε

  • Στην Μπέλα Βράκα ψάξτε για μονοπάτι που θα σας οδηγήσει στην απο πίσω μεριά, σε μαγευτική παραλία.

  • ολες πολυσυχναστες ! δεν κανουν για ζευγαρια εκτος αν στις διακοπες σας θελετε να ειστε με τα μιλιουνια του Αυγουστου ! αυτες για να τις χαρεις πρεπει να πας Ιουνιο κ Σεπτεμβριο !

    • Πράγματι οι περισσότερες δεν είναι ερημικές, αλλά σίγουρα δεν συνίστανται για οικογένειες με παιδιά.