Παιγνίδια τέλος – Κυβέρνηση τώρα…

Mετά από δυο μήνες αβεβαιότητας και ουσιαστικής ακυβερνησίας , τα παιγνίδια για άγρα ψήφων τελείωσαν.Μπορεί το εκλογικό σώμα να παραμένει διχασμένο, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της κάλπης ,αλλά η χώρα δεν έχει κανένα περιθώριο να περιμένει να τελειώσουν οι πολιτικές πιρουέτες για να αποκτήσει κυβέρνηση.


Προφανώς την πρωτοβουλία των κινήσεων την έχει ο κ.Σαμαράς. που οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προτείνει ένα κυβερνητικό σχήμα που αφενός θα συσπειρώνει όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις ,αλλά θα αξιοποιεί ταυτόχρονα και στελέχη που έχουν αποδείξει ότι μπορεί διαχειριστούν τα προβλήματα πολύ καλύτερα από τις παρέες των κομματικών μαγειρείων. Γιατί είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η ΝΔ δεν κέρδισε επειδή έπεισε για το πρόγραμμα της ή για την ικανότητα των στελεχών της,αλλά γιατί ένα σημαντικό μέρος των πολιτών επέλεξε το μη χείρον ως βέλτιστον, για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες.Είναι ιστορική ευθύνη του κ.Σαμαρά να αντιληφθεί το νόημα της ψήφου και να προχωρήσει στις κινήσεις εκείνες,που θα επιτρέψουν να διαμορφωθεί μια κυβέρνηση ικανή και κυρίως αποτελεσματική, τόσο ως προς τη διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους μας, όσο και ως προς τη διαχείριση των εσωτερικών προβλημάτων.

Οφείλουν όμως και τα κόμματα που επενδύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας να αναλάβουν τις ευθύνες τους .Να αφήσουν στην άκρη κομματικές ισορροπίες και ίντριγκες ,νά εγκαταλείψουν κομματικούς πατριωτισμούς και να συστρατευθούν ώστε η κυβέρνηση που θα προκύψει να έχει όσο το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση. Δεν είναι ώρα, μετά από δυο εκλογικές αναμετρήσεις,με τη χώρα στην εντατική , να εξακολουθούν να σκέφτονται το όποιο πολιτικό κόστος. Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους όλοι, ότι αν δεν επιβιώσει η χώρα δεν θα επιβιώσουν κι αυτοί.Οπως πρέπει να συνειδητοποιήσουν και όσοι έκαναν σημαία τους τον αντιμνημονιακό αγώνα, ότι καλώς ή κακώς ο λαός αποφάσισε να εμπιστευθεί περισσότερο αυτούς οι οποίοι εγγυώνται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και δεν θα ρισκάρουν να βάλουν τη χώρα τροχιά σύγκρουσης με την Ευρώπη.Φυσικά έχουν υποχρέωση να κρίνουν και να ασκούν κριτική, αλλά έχουν εξίσου υποχρέωση να δώσουν ένα ελάχιστο, τουλάχιστον περιθώριο ανοχής στην κυβέρνηση που θα προκύψει και να μη δυναμιτίσουν εξαρχής το έργο της.

Ούτως ή άλλως είναι ώρα ευθύνης για όλους Και για αυτούς που επέλεξε ο λαός να τον κυβερνήσουν και γι αυτούς που ανύψωσε μέσα σε ελάχιστο χρόνο σε αξιωματική αντιπολίτευση…

Πηγή: http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=462871

by Αντικλείδι , http://antikleidi.wordpress.com

Συναφές:

Είμαστε πολύ κουρασμένοι για να σκεφτόμαστε ορθολογικά;

Το λυκόφως της «κουλτούρας της θολούρας»…

Μας τυφλώνουν οι διαμορφωμένες πολιτικές πεποιθήσεις μας

Ο εγκέφαλος καθορίζει τις πολιτικές μας αντιλήψεις

Ο φαρισαϊσμός των «ανήξερων»

Τελικά τι θέλεις ρε Έλληνα;

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

2 CommentsΣχολιάστε

  • Για τους πολιτικούς μας και τα κόμματά είναι η τελευταία ευκαιρία να αποδείξουν τι πραγματικά θέλουν για τη χώρα μας, όσο για το λαό πιστεύω ότι εάν και τώρα δεν γίνει κάτι ριζοσπαστικά σωστό σε πολιτικό επίπεδο, το επόμενο βήμα μας, μάλλον πρέπει να είναι ο αγώνας για την αποξήλωση του σάπιου πολιτικού συστήματος με όποιο κόστος υπάρξει.