Γιατί οι κασσάνδρες προβλέπουν άμεση χρεωκοπία της Ελλάδας.


Πολλοί είναι αυτοί που συζητούν για το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας ακόμα και τις επόμενες ημέρες, ενώ η Γερμανία εμφανίζεται έτοιμη να διασώσει τις τραπεζές της εφόσον συμβεί αυτό.

Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους πολλοί εικάζουν μια άμεση Ελληνική χρεωκοπία.

Πρώτον, η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο σχέδιο διάσωσης στο οποίο οι ομολογιούχοι θα πρέπει να αποδεχθουν εθελοντικό κούρεμα 21%   δεν φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση.

Οι Ελληνες διευθυντές τραπεζών αναμένουν ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην ανταλλαγή ομολόγων θα φθάσει περίπου το 80%. Αυτό απέχει από το 90% που ζήτησε η Ελλάδα τον περασμένο μήνα. Αν η Ελλάδα αποφασίσει να ακολουθήσει σκληρή γραμμή πάνω σ αυτό το θέμα, θα υποσκάψει το κομμάτι της συμφωνίας διάσωσης που αφορά 185 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το ‘κούρεμα’ τεχνικά σηματοδοτούσε ούτως ή άλλως χρεοκοπία. Η αποτυχία να περάσει ακόμα και με αυτό τον διαχειρίσιμο τρόπο, σημαίνει ότι θα οδηγηθούμε σε σκληρότερη χρεοκοπία από αυτή που περιγράφεται στην ανακοίνωση της 21ης  Ιουλίου .

Η προθεσμία για την ομολογιούχους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το σχέδιο λήγει σήμερα.

Δεύτερον, η Ελλάδα δεν αποκλείεται να πληροφορηθεί ότι δεν θα λάβει περαιτέρω χρηματοδότηση της ενίσχυσης από την τρόικα ΕΚΤ / ΕΕ / ΔΝΤ .

Εκ πρώτης όψεως, αυτό δεν φαντάζει μεγάλο πρόβλημα.  Το ύψος της ενίσχυσης που διακυβεύεται είναι 11 δισ δολάρια, μικρό πραγματικά ποσό σε σύγκριση με το μέγεθος του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, η αποτυχία να λάβει αυτή τη χρηματοδότηση  θα σηματοδοτήσει ότι η Ελλάδα δεν είναι ικανή να πετύχει τους στόχους για το  χρέος και τις ιδιωτικοποιήσεις,  κάτι που εκθέτει σε κίνδυνο την συμφωνία διάσωσης της 21ης  Ιουλίου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το μήνα  τα κοινοβούλια σε όλη την Ευρωζώνη θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν με την συμφωνία.

Για τη χάραξη πολιτικής προβλέπεται να συναντηθούν και πάλι οι ηγέτες μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου.  Εν τω μεταξύ, εφόσον η Ελλάδα διαπιστώσει ότι οι αριθμοί δεν βγαίνουν, θα μπορούσε να προχωρήσει σε πτώχευση ανά πάσα στιγμή.

Μoney Game/ Β.Ι.

 by Αντικλείδι , http://antikleidi.wordpress.com

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Προσθήκη σχολίουΣχολιάστε

  • κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια. Εχουμε βαρεθεί να τους ακούμε.
    Το κακό είναι ότι “φτιάχνουν κλίμα” κι επιδεινώνουν την οικονομία πανικοβάλοντας τους δυνητικούς καταναλωτές , οι οποίοι δεν αγοράζουν και ξεκινά η αλυσίδα…
    Το καλύτερο θα ήταν να μην αναμεταδίδατε καν τέτοιες ειδήσεις
    Δώστε την ψυχολογία πίσω στον έλληνα !

    • Ψυχολογία! δεν έχεις άδικο. Η προσδοκία γεννά αποτέλεσμα
      Ας βγει ένας παπάς να πει ότι είδε στ ονειρό του πχ τον Αγιο Χαράλαμπο ο οποίος του εκμυστηρεύτηκε ότι η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει ,ταυτόχρονα σχηματίστηκε και στη φασολάδα του μυστηριακά το σήμα του ευρώ το οποίο κι αποθανάτισε, να το κάνει απο μια εκπομπή ο Χαρδαβέλας με τον Λιακοπουλο κι αυτό ήταν! θα βγουν τα χρήματα απο τα σεντούκια! Προβλέπω ότι τ αποθέματα των σπιτιών θα πουληθούν σε μια βδομάδα, πολυτελή αυτοκίνητα θα γίνουν ανάρπαστα (μ αυτές τις πεσμένες τιμές που έχουν) και το κλίμα ευφορίας θα εκτιναχθεί!

  • Η ελλάδα έχει ήδη πτωχεύσει, ότι και να λέμε. Το ότι δεν το μαρτυράμε είναι “άλλου παπά ευαγγέλιο” (για να πιασω τη συνέχεια του προηγούμενου)
    Μου θυμίζει τη Γερμανία που την επανένωση με την ανατολική δεν την είπαν λέει ακριβώς επανένωση αλλά κάτι άλλο για να μην πληρώσουν τα κατοχικά δάνεια ! Λες και δεν ξέρουμε
    ότι ενώθηκαν!

  • Τα λεφτά θα μας τα δώσουν ότι και να γίνει. Αλλά δεν πρέπει να μας εκφοβίζουν και λίγο? πως νομίζετε ότι θα περάσουν τόσα και τέτοια μέτρα?

  • To χειρότερο από όλα είναι ότι δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα,
    Δεν έχεις από κάπου να πιαστείς έτσι ώστε να δεις με λίγο αισιοδοξία το μέλλον.
    Αυτό πιστεύω τσακίζει τον κόσμο ψυχολογικά.

  • εμένα πάλι γιατί μου ανεβάζει την ψυχολογία αυτό το ενδεχόμενο? εσάς την ανεβάζουν τα ψώνια?
    άντε καλές αγορές.

  • οι Τροικανοί και σία δεν ξέρουν το μεγάλο μας όπλο γι αυτό δεν καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι.
    Αναφέρομαι στο ΜΚΟ (μη κερδ.σωμ) “Αγιος Μάξιμος ο Γραικός”. Αυτοί θα μας σώσουν , εξάλλου ποιά άλλη μπορεί να είναι η αποστολή τους! Τόση επιχορηγηση τους δίνουμε, μια μεσολάβηση στα θεία , σιγά το πράμα… Οχι???