Αξίζει να ασχολείται κανείς με το σάπιο Ελληνικό ποδόσφαιρο ?


Πριν από μία εβδομάδα ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος μιλώντας στα μέλη της γενικής συνέλευσης της ομοσπονδίας εισηγήθηκε την αναστολή της λειτουργίας της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα καλώ όλους να διαλέξουν τι ποδόσφαιρο επιθυμούν. Αυτό των μπράβων, των πλαστογράφων, των ψευτών, των χουλιγκάνων, των παρωχημένων αντιλήψεων, των συναλλαγών κάτω από το τραπέζι, της εξάρτησής από τους πολιτικούς που το εκμεταλλεύονται, των στημένων αγώνων, της βίας και των απειλών; Ή αυτό που προτείνουμε εμείς; Ενα ποδόσφαιρο στηριγμένο σε θεσμούς και κανόνες, σε αξιοπιστία, ηθική, και αξιοκρατία;».


Μια δήλωση που σοκάρει, αλλά δυστυχώς αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Θα περιμένουμε μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος την αντίδραση της πολιτείας και των θεσμοθετημένων οργάνων, και θα επανέλθουμε.

Πιστεύει όμως  κανείς πραγματικά ότι θα αλλάξει κάτι ?

Αντικλείδι

antikleidi.wordpress.com

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

9 CommentsΣχολιάστε

  • Αν ολοι προσπαθησουμε σιγουρα μπορει να αλλαξει το ποδοσφαιρο.Αρκει να παρθουν μετρα και να φτασει το μαχαιρι στο κοκκαλο……..

  • Δυστυχώς όμως κωφεύουν αυτοί που μπορούν και πρέπει να πάρουν τα αναγκαία μέτρα.

  • Καποτε ειχε ακουστει η απαγορευση στην μετακινηση οπαδων…Συγκεκριμενα…Στην περσινή Superleuage,μετα τα επεισόδια στο Καβαλα-Ολυμπιακος και στο Ατρομητος-Αρης αν θυμάμαι καλα…

    Ομως αυτο δεν εγινε ποτε για το λογο οτι κανενας δεν το πήρε στα σοβαρα…Δεν επεβαλαν προστιμα στα Club των ομαδων που διεπραταν κατι τετοιο…

    Επισης θα πρεπει να σταματησουν να υπαρχουν τα “πουλημενα παιχνιδια”. Ο κοσμος εχει αγανακτήσει και εχει σταματησει ποια να πηγαινει στο γηπεδο…

    Ετσι πιστευω πως η βια και τα “πουλημενα παιχνιδια” κανουν ενα πολιτη να απομακρύνεται απο το ποδοσφαιρο…

    • Δύσκολο να βρεις θετικά στοιχεία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ασχολούμαστε περισσότερο από συνήθεια, και όχι γιατί πραγματικά πιστεύουμε ότι έχει κάτι να μας προσφέρει.
      Ευτυχώς υπάρχουν και οι Ευρωπαικοί αγώνες, και θυμόμαστε την ομορφιά του αθλήματος.

    • Ποιος ξεχνάει την παράγκα του Κόκκαλη ?
      Μήπως το χάρτινο πρωτάθλημα του οσφπ πριν 3 χρόνια, με την ‘υπόθεση’ Βάλνερ ?
      Φέτος πάλι έγιναν πολλές ασχήμιες. Επεισόδια και απαράδεκτες διαιτησίες (π.χ. οσφπ-παο ή αρης-παο).

  • Φυσικά και οχι ! Οι παράγκες ζουν και βασιλευουν. Ούτε καν την Καβάλα του Ψωμιαδη και τον Βολο του Μπεου, δεν βρηκαν την δύναμη να τιμωρήσουν ! Τι μπορεί να προσφέρει στον υγιή φιλαθλο το κωμικό Ελληνικό ποδόσφαιρο ?

    • Χάθηκε άλλη μια ευκαιρία για κάθαρση. Πολύς κόσμος αποχαιρετάει οριστικά το Ελληνικό ποδόσφαιρο, αηδιασμενος με οτι συμβαίνει γύρω απο αυτό.

  • Και σην Σκωτία νομίζω υποβίβασαν την μονιμη πρωταθλήτρια Glasgow Rangers στην ΤΡΙΤΗ κατηγορία…
    Εδώ την μόνιμη πρωταθλήτρια που παιρνει αγώνες με 10 και 9 αντιπάλους παίζοντας με 12 παίκτες + 2 επόπτες γραμμών και με γκολ αντιπάλων που ακυρώνονται και πάει σύννεφο η παράγκα ου έστησε ο Μητρόπουλος εδώ και τόσα χρόνια την καταχειροκροτούν οι οπαδοί και δεν βλέπουν τα χάλια στα οποία οδηγούν το Ελληνικό παδόσφαιρο που μερικοί-μερικοί έχουν βγάλει εκατομμύρια μαύρα με τις αγοραπωλησίες παικτών, και τις αλλαγές προπονητών αμέσως μετά την κατάκτηση ενός Νταμπλ…