Βρείτε το iq σας. Κάντε ένα τεστ νοημοσύνης από τη Mensa Φιλανδίας τώρα!


Το παρακάτω τεστ νοημοσύνης προέρχεται από τη Mensa Φιλανδίας και αποτελείται από 20 ερωτήσεις. Η διάρκεια του iq τεστ είναι 8 λεπτά και το μέγιστο σκορ που μπορεί να επιτευχθεί είναι 135 iq στην κλίμακα Weschler (sd15), αποτέλεσμα που αντιστοιχεί περίπου στο 1% του πληθυσμού (98.962%, ένας στους 99).

Καλείστε να επιλέξετε ποιο σχήμα (A, B, C, D, E) συμπληρώνει λογικά το τετράγωνο με το ερωτηματικό. Οι ερωτήσεις γίνονται προοδευτικά πιο δύσκολες. Αν για κάποιο λόγο σας δυσκολέψει κάποια ερώτηση παραπάνω, προχωρήστε στην επόμενη και την κοιτάζετε προς το τέλος. Στην πιο πάνω εικόνα βλέπετε το πρώτο ερώτημα του τεστ. Σωστή απάντηση στην ερώτηση ποιο σχήμα πρέπει να τοποθετηθεί στο κενό, είναι το C, γιατί κάθε σχήμα της κάθε σειράς επαναλαμβάνεται στο ίδιο μέγεθος.

Προσοχή: Αυτό το online τεστ iq δεν μετρά τη νοημοσύνη με ακρίβεια. Το αποτέλεσμα της εξέτασης δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ενδεικτική εκτίμηση του δείκτη νοημοσύνης. Για πιο ακριβές αποτέλεσμα, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Ελληνική Μένσα ή σε κάποιον ειδικό ψυχολόγο. Το αποτέλεσμα του iq test της mensa είναι κατά προσέγγιση και βασίζεται σε ένα περιορισμένο δείγμα του πληθυσμού. Αυτό το online τεστ δεν είναι επιστημονικά έγκυρο ούτε αποτελεί από εγγύηση στο πραγματικό iq τεστ της Μένσα.

Προχωρήστε στο τεστ iq

Καθένας έχει τη προσωπική του βαθμολογία. Κερδίζεται έναν πόντο για κάθε σωστή απάντηση σε κάποιο τεστ νοημοσύνης ή τεστ λογικής. Οι πόντοι σας που αντιστοιχούν στις σωστές απαντήσεις που θα δώσετε καταμετριούνται μόνο την πρώτη φορά εκτέλεσης του τεστ. Μπορείτε να επαναλάβετε το τεστ μετά απο 48 ώρες. 

2**********

3***********

4***********

5***********

6***********

7***********

8***********

9***********

10***********

11**********

12***********

13***********

14***********

15***********

16***********

17***********

18***********

19***********

20***********

Για να δείτε τα σωστά αποτελέσματα πατήστε ΕΔΩ

Η Μένσα (Mensa) είναι ένας διεθνής οργανισμός, μια παγκόσμια κοινωνία ανθρώπων στην οποία για να γίνει κάποιος μέλος, πρέπει να έχει Δείκτη Νοημοσύνης (I.Q.) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού. Ήτοι μεγαλύτερο ή ίσο του 148 στην Κλίμακα Cattel (που ισοδυναμεί με το 132 της κλίμακας Stanford-Binet και το 131 της κλίμακας Wechshler). Ιδρύθηκε το 1946 στην Οξφόρδη της Αγγλίας, από τον δικηγόρο Roland Berrill και τον Lancelot Ware, επίσης δικηγόρο και επιστήμονα. Σήμερα υπάρχουν εθνικές οργανώσεις Μένσα σε 45 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και μέλη σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου. Ο αριθμός των ενεργών μελών υπερβαίνει τις 110.000.

Η Ελληνική Μένσα ξεκίνησε σαν ιδέα το 1979 από δύο Έλληνες μέλη της Αγγλικής Μένσα, τον Μάρκο Δραγούμη και τον Ανδρέα Ριζόπουλο και απέκτησε νομική υπόσταση και το πρώτο της καταστατικό το 1986, με πρώτο πρόεδρο τον Θεόδωρο Νάτσινα. Σήμερα αριθμεί 550 ενεργά μέλη και τα γραφεία της βρίσκονται στην οδό Λέκκα 12, κοντά στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Πρόεδρος της ελληνικής Μένσα από το 2009 είναι ο πολιτικός μηχανικός Χρήστος Αποστολίδης. Η ελληνική Μένσα δραστηριοποιείται στην οργάνωση Ομάδων Ειδικού Ενδιαφέροντος (S.I.G.) περί Χαρισματικών Παιδιών, Μαθηματικών και Φυσικής, Ιατρικής/Γενετικής, Επικαιρότητας, Κοινωνικής Παρέμβασης, Φωτογραφίας, Σκακιού, Ποδηλάτου, Κλασικής Μουσικής, αποτελεί τον επίσημο εκπρόσωπο της Ελλάδας στην παγκόσμια ομοσπονδία γρίφων λογικής(puzzle-sudoku) την World Puzzle Federation, διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια, δίνει διαλέξεις, διεξάγει τεστ ευφυΐας σε όλη την Ελλάδα, εκδίδει το δικό της περιοδικό, επισκέπτεται χώρους πολιτισμού και φυσικού κάλους, ενώ παίρνει μέρος σε διεθνείς δράσεις και συνέδρια. [από wikipedia]

Το τεστ μας το παραχώρησε η καλή ιστοσελίδα braining.gr , στην οποία μπορείτε να βρείτε πολλά ακόμη

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

Κάντε το τεστ του ΣΠΠ (Σύνδρομο Πίτερ Παν)

O κύβος – Ψυχολογικό τεστ

Ανακαλύψτε τις βαθύτερες παρορμήσεις σας – τέστ Szondi

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -