Κείμενο…μάθημα από έναν μοτοσικλετιστή

14882115_1786200008315193_5127482202521879089


Ήταν ένα όμορφο μεσημέρι λοιπόν πριν από 8 χρόνια. Ήλιος, καλή παρέα και όλα πήγαιναν όπως τα είχα σχεδιάσει. Ακόμα ένα οργανωμένο ταξίδι που ήθελε προσοχή και συνεχή συγκέντρωση. Όλα άλλαξαν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

 Βλέπω το ALTO στα 200 μέτρα ήδη διπλωμένο απέναντι μου εντελώς εκτός ελέγχου. Ανοίγω το γκάζι σχεδόν τέρμα και σε κλάσματα δευτερολέπτου μου χτυπάει την αριστερή βαλίτσα του GS. Δεν έπεσα. Το αυτοκίνητο όμως χτυπάει με δύναμη το Group μου. Κοπανάει μετωπικά τον δεύτερο και του ακρωτηριάζει το πόδι. Κάνει 2 περιστροφές και χτυπάει τον τέταρτο κολλώντας τον στην κολόνα. Διαλύεται η λεκάνη του.

Παρατάω το GS στην μέση του δρόμου με αλαρμ, τραβάω τον ιμάντα, δένω το κομμένο μέλος, βάζω το χέρι μέσα στον τετρακέφαλο και σφίγγω δυνατά την μηριαία αρτηρία για να σωθεί ο άνθρωπος. Φέρνω του δύο χτυπημένους κοντά και δίπλα μου ακίνητοι μου ουρλιάζουν. Το αίμα έβραζε στο χέρι. Ο πανικός και οι φωνές των θεατών με έκαναν να φωνάξω σε όλους σκάστε και να χτυπήσω έναν που δεν άντεχε το θέαμα. Σιγή γιατί κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω ούτε μια ζωή εκείνη την μέρα και θα έκανα τα πάντα γι αυτό. Χτύπησα τον θεατή γιατί έτρεχε αλλόφρων μέσα στην εθνική ζητώντας βοήθεια και σίγουρα θα τον χτυπούσε κάποιο αυτοκίνητο… Ένα πολεμικό σκηνικό μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ακούστε με λοιπόν αν θέλετε.

Ο Εξοπλισμός θα σας χρειαστεί κάθε φορά που καβαλάτε αλλά μια φορά θα σας σώσει. Οι γνώσεις θα σας χρειαστούν πολλές φορές. Οι γνώσεις θα δώσουν χώρο στην ενέργεια και θα μειώσουν τον πανικό. Η πειθαρχία σε αυτό που κάνετε πρέπει να αποτελεί μόνιμο σύντροφο σας και θα αποτελέσει την μόνη οδό προστασίας και πρόληψης. Αφήστε τους να σας αποκαλούν όπως θέλουν. Αυστηρούς, υπερβολικούς, παράξενους ή ότι άλλο. Να ξέρετε οι βλάκες μαθαίνουν με σκληρό τρόπο από τα επαναλαμβανόμενα λάθη τους, οι έξυπνοι μαθαίνουν από τα λάθη και τα παθήματα των άλλων και αντίστοιχα προσαρμόζονται.

Δεν είναι μαγκιά η έλλειψη προστασίας. Δεν είστε εκτός του ποσοστού εκείνου που μια μέρα, μια στιγμή, θα κινδυνέψει ή θα εμπλακεί σε περιστατικό. Μην κάνετε οικονομία στην ίδια σας την ζωή. Κάντε οικονομία όπου θέλετε αλλά όχι στο υψηλότερο αγαθό που σας χαρίστηκε απλόχερα. Στα 15 επαγγελματικά μου χρόνια στους δρόμους έχω ζήσει και δει πολλά και το συμπέρασμα μου είναι ένα: Η μοτοσικλέτα δεν είναι επικίνδυνη. Οι αμέλειες, οι παραλείψεις και το “έλα μωρέ, δεν βαριέσαι” είναι αυτά που κάνουν κάθε δραστηριότητα (ακόμα και το τάβλι) επικίνδυνα. Ντυθείτε σωστά, εκπαιδευτείτε όσο αντέχετε. Για να χαίρεστε με ασφάλεια αυτό που επιλέξατε να κάνετε. Για να είστε έτοιμοι να σωθείτε ή να σώσετε τον συνάνθρωπο σας εκείνη την μια στιγμή….Ν.Σ.

Υ.Γ: Οι αναβάτες σώθηκαν.

Υ.Γ: Ας μαλλιάσει η γλώσσα μου. Ας μαλλιάσει και η δικιά σας. Μια ζωή αξίζει πολύ περισσότερο από μια επανάληψη. Πείσε ιδιαίτερα εκείνους που θεωρούν ότι είναι υπεράνω όλων. Μην τους αφήνετε, δεν το αξίζουν

___________________

   ~ Νικόλας Σπανός

Πηγή: bmwriders

Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

“Έκρηξη” Ιαβέρη: Ο Έλληνας τρίβλακας οδηγός με κινητό, τσιγάρο και καφέ!

Μηνύματα στο κινητό και τροχαία ατυχήματα

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -