Αυτές οι 8 φωτογραφίες θα σας κάνουν να ξανασκεφτείτε τι τσεκάρατε σήμερα στα Social Media

social_media10


Μια σειρά φωτογραφιών που θα σας αναγκάσουν να επαναπροσδιορίσετε τη συχνότητα με την οποία ελέγχετε το κινητό και τα social media.

Μια πρόσφατη έρευνα της Informate Mobile Intelligence , έδειξε ότι τσεκάρουμε τα social media περίπου 17 φορές την ημέρα. Αυτό αντιστοιχεί περίπου σε μία φορά για κάθε ώρα της ημέρας που είμαστε ξύπνιοι. Αρκετά ανησυχητικό, λαμβάνοντας υπόψη του πόσα πράγματα υπάρχουν για να κάνουμε στην πραγματική μας ζωή

Στις παρακάτω φωτογραφίες της  Chelsey Hale , μπορείτε να δείτε πως καθημερινοί άνθρωποι ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους

 

social media1

Η πραγματικότητα αυτής της εικόνας απλά είναι απολύτως αηδιαστική. Η ποσότητα των βίντεο που αναρτούνται κάθε μέρα στο Facebook ή στο YouTube, ανθρώπων σε άσχημη θέση, είναι αποκρουστική. Όταν βλέπεις κάποιον που προσπαθεί να βλάψει σωματικά κάποιον συνάνθρωπό σου κι εσύ δεν κάνεις τίποτα για να το σταματήσεις είναι εντελώς ανήθικο. Και είναι εξαιρετικά τρομακτικό να σκεφτούμε πόσοι άνθρωποι είναι ικανοί για κάτι τέτοιο

social_media2

Πριν από χρόνια, τα παιδιά της σχολικής ηλικίας έπρεπε να πεταχτούν μέχρι το σπίτι του φίλου τους, όταν ήθελαν να κάνουν παρέα. Επίσης αν κάποιος είχε ένα πρόβλημα με κάποιον άλλο έλυναν τις διαφορές τους κατά πρόσωπο κι όχι ανταλλάσσοντας σχόλια στο Facebook. Οι άνθρωποι συναντούσαν τους φίλους τους στο μπακάλικο ή στο καφενείο ή στο δρόμο για να τους ρωτήσουν τι κάνουν, πως τα πάνε. Δεν υπήρχαν τα γραπτά μηνύματα (κι όλα τα σχετικά) που ενημερώνουν αμέσως τον κόσμο για αυτό που ο καθένας κάνει κάθε μέρα. Με όλη αυτή τη νέα εκπληκτική τεχνολογία που κερδίσαμε,  ταυτόχρονα χάσαμε και την ικανότητά μας να συνομιλούμε κατά πρόσωπο με τους άλλους.

social_media3

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κι οι ηλεκτρονικές συσκευές στο σύνολό τους, μας καθηλώνουν περισσότερο απ το οτιδήποτε. Περιορίζουν κυριολεκτικά την ικανότητά μας να ζούμε τις ζωές μας. Σκεφτείτε πόσες καταπληκτικές στιγμές κι εμπειρίες χάσαμε, γιατί το βλέμμα μας ήταν στραμμένο στο κινητό μας. Σταματήστε να είστε απών από την ζωή που βρίσκεται ακριβώς μπροστά σας μόνο και μόνο για να βλέπετε online τις ζωές των άλλων.

Απομόνωση

Απομόνωση

Πόσες φορές δεν έχετε ελέγξει το τηλέφωνό σας όταν είστε έξω για φαγητό με τον “σημαντικό άλλο” σας; Πόσες φορές δεν έχετε ξαπλώσει στο κρεβάτι δίπλα στο άλλο, “σκρολάροντας” στο Facebook αντί να συζητάτε για τη μέρα σας ; Αυτές οι στιγμές σε μια σχέση είναι ζωτικής σημασίας – και χάνουμε τόσα πολλά με το να ασχολούμαστε με τα τηλέφωνα μας.


εθισμός

εθισμός

Οι άνθρωποι ακούνε τη λέξη εθισμός κι αμέσως σκέφτονται «ναρκωτικά». Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο εθισμός εκτός από μία συγκεκριμένη ουσία μπορεί εξίσου ν αφορά ένα πράγμα, ή μια δραστηριότητα.  Ο εθισμός καταβροχθίζει τους ανθρώπους, τους απομακρύνει από τις σχέσεις με τους αγαπημένους τους, κάνοντάς τους να αισθάνονται αδύναμοι και αβοήθητοι. Στη σημερινή κοινωνία, η κοινωνική εξάρτηση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο κοινά είδη εθισμού.

παραμελημένος

παραμελημένος

Κάθε φορά που ένα παιδί φωνάζει με ενθουσιασμό” μαμά “ή” μπαμπά “και κατάφωρα το αγνοείτε, χάνετε ταυτόχρονα κι ένα κομμάτι της εμπιστοσύνης του. Επακόλουθο, το παιδί να “παραιτηθεί” της προσπάθειας να τραβήξει την προσοχή των γονιών του. Τα παιδιά σας χρειάζονται να είστε εκεί, παρόντες, όταν θα παίξουν με την ομάδα τους, ή να τους χαμογελάσετε με υπερηφάνεια την πρώτη φορά που κατάφεραν να κάνουν ποδήλατο χωρίς βοηθητικές. Τα παιδιά χρειάζονται την προσοχή, χρειάζονται την έγκριση, χρειάζονται την επιδοκιμασία ώστε να βελτιώσουν την αυτοεκτίμησή τους. Εμείς, ως γονείς, ως αδέλφια, θείες, θείοι, ξαδέλφια, κτλ, πρέπει να σταματήσουμε να γκρεμίζουμε την εμπιστοσύνη τους, επιλέγοντας να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στις συσκευές που κρατάμε από ότι στα παιδιά που αγαπάμε. 

Αποτυχημένος

Αποτυχημένος

Κάθε μέρα χάνουμε χιλιάδες στιγμές επιλέγοντας να βρισκόμαστε με τις ηλεκτρονικές συσκευές μας, αντί με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Πόσο υποκριτικό ή πόσο ειρωνικό είναι όταν χάνουμε κάποιον που νοιαζόμασταν πολύ μετά μετανιώνουμε που δεν αφιερώσαμε χρόνο. Μην χάσετε την ευκαιρία να περνάτε χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάτε, γιατί μια φορά είναι η ζωή και δεν υπάρχει επιστροφή.

Δυσαρεστημένος

Δυσαρεστημένος

Κατά μία έννοια, όλοι μπορούμε να είμαστε δυσαρεστημένοι γιατί ζητάμε πάντα κάτι περισσότερο. Μπορούμε να είμαστε δυσαρεστημένοι με τον εαυτό μας και τη ζωή μας, γιατί μας απασχολεί υπερβολικά ο άλλος που αναρτά εικόνες από το ταξίδι του στη Χαβάη, εκείνος με το νέο σουπερ αυτοκίνητο ή ο άλλος με το τέλειο πρόσωπο ή το τέλειο σώμα. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλούν αρνητικά συναισθήματα περισσότερο από ότι μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε, καθώς επιμένουμε να τα “ταίζουμε” αφιερώνοντάς τους χρόνο, ενεργητικότητα και σημασία.

Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -