6 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη σχέση του Έρνεστ Χέμινγουεϊ με το αλκοόλ

ernest_hemingway_01
1. Ο Χέμινγουεϊ ήταν εμφανώς λάτρης της κατανάλωσης, όμως απέφευγε να πίνει ενώ έγγραφε


Όταν ρωτήθηκε σε μια συνέντευξη, αν οι φήμες για το ότι πίνει μια κανάτα μαρτίνι κάθε πρωί πριν γράψει ήταν αλήθεια, απάντησε, «Χριστέ μου! Έχετε ακούσει ποτέ κανέναν να πίνει ενώ εργάζεται; Σκέφτεστε τον Faulkner έτσι; (συγγραφέας της εποχής του). Το κάνει μερικές φορές – και όταν διαβάζω κάποιο έργο του μπορώ να καταλάβω ακριβώς σε ποιο σημείο της σελίδας ξεκίνησε να πίνει.

ernest_hemingway_042. Το mojito δεν ήταν το αγαπημένο ποτό του Χέμινγουεϊ

Ο Χέμινγουεϊ ζούσε στην Αβάνα οπότε μπορεί να είχε πιει mojito, αλλά η σύνδεσή του με το συγγραφέα μπορεί πιθανώς να αποδοθεί στις προσπάθειες μάρκετινγκ της La Bodeguita del Medio. Μια χειρόγραφη επιγραφή που φέρεται ότι έγραψε o Χέμινγουεϊ στον τοίχο του πλέον διάσημου μπαρ, δηλώνοντας την αγάπη του για το mojito είναι πιθανός πλαστή. Ως διαβητικός, ο Hemingway διάλεγε να πίνει ποτά χωρίς ζάχαρη. Έτσι, το γλυκό mojito σίγουρα δεν ήταν στις επιλογές του.

ernest_hemingway_063. Το αγαπημένο του cocktail ήταν το Dry Martini

Οι χαρακτήρες των βιβλίων του έπιναν διάφορα ποτά και συχνά ότι έπινε ο ίδιος στις πόλεις που ταξίδευε και τύχαινε να γράψει. Το μαρτίνι όμως ήταν κάτι σταθερό, και κάθε φορά έμοιαζε πιο στεγνό από την τελευταία. Στο “Πέρα από το ποτάμι και ανάμεσα στα δέντρα” o συνταγματάρχης Richard Cantwell παραγγέλνει ένα Μοντγκόμερι Μαρτίνι: 15 μέρη τζιν και ένα βερμούτ. Στο “ Αποχαιρετισμός στα όπλα”, o Frederic Henry αναφέρει πίνοντας μαρτίνι: «Ποτέ δεν είχα δοκιμάσει κάτι τόσο δροσερό και καθαρό. Με έκαναν να αισθάνομαι πολιτισμένος. ”

4. Έπινε τα ποτά του παγωμένα

Σε μια επιστολή που έγραψε προς τον εκδότη του, περιέγραψε πώς κατάφερε χρησιμοποιώντας άδεια δοχεία από μπαλάκια του τένις ως παγοθήκες, να φτιάξει μεγάλα παγάκια για το μαρτίνι του. Επίσης ο ίδιος υπερηφανευόταν ότι με τις περίεργες μεθόδους του μπορούσε να φτιάξει “το πιο κρύο μαρτίνι στον κόσμο”, και τo περιέγραφε ως “τόσο κρύο που δεν μπορείτε να το κρατήσετε στο χέρι σας. Κολλάει στα δάχτυλα. ”

ernest_hemingway_055. Δεν εφηύρε το Bloody Mary

Υπάρχουν πολλές ιστορίες για την προέλευση του Bloody Mary. Μία τέτοια ιστορία λοιπόν λέει ότι το ποτό το ήπιε για πρώτη φορά ο Χέμινγουεϊ στο Παρίσι. Όπως αναφέρει η ιστορία, οι γιατροί του είχαν απαγορεύσει το αλκοόλ και η σύζυγός του Μαρία, τον επέβλεπε. Ένας μπάρμαν στο Ritz ανέμιξε το ποτό βότκα με χυμό ντομάτα, και κάποια άλλα έντονα σε γεύση συστατικά ώστε να μην καταλάβουν ότι περιέχει αλκοόλ. Η σύζυγός του όμως τον κατάλαβε και αυτός ξεφώνισε “Bloody  Mary”. Μια σειρά από πηγές όμως έχουν πλέον καταρρίψει αυτό το μύθο.

hemingway_026. Ο Χέμινγουεϊ ταξίδευε εκτενώς, όμως τον περισσότερο καιρό τον πέρναγε σε ένα σκαμπό μπαρ

Η ζωή του Χέμινγουεϊ ήταν γεμάτη περιπέτειες. Από τις εμπειρίες του στο Παγκόσμιο Πόλεμο, τα σαφάρι στην Αφρική μέχρι την κάλυψη του Ισπανικού Εμφύλιου Πολέμου και του Δεύτερου Παγκόσμιου.  Κάποτε είπε “Μην ασχοληθείτε με τις εκκλησίες, με τα κυβερνητικά κτίρια ή τις πλατείες της πόλης, Αν θέλετε να μάθετε για τον πολιτισμό μιας χώρας περάστε μια νύχτα σε ένα από τα μπαρ της.”

ernest_hemingway_03O Έρνεστ Μίλλερ Χέμινγουεϊ (21 Ιουλίου 1899 – 2 Ιουλίου 1961) ήταν ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς συγγραφείς του 20ού αιώνα, γνωστός ακόμα και για το δημοσιογραφικό του έργο, με ζωή περιπετειώδη και πολυτάραχη όσο αποτυπώνεται στα βιβλία του. Αποτέλεσε μέλος της αποκαλούμενης “Χαμένης Γενιάς” (Lost Generation) των Αμερικανών λογοτεχνών στο Παρίσι, στις δεκαετίες 1920 και 1930. Ανάμεσα στα πιο γνωστά έργα του συγκαταλέγονται Ο Γέρος και η Θάλασσα, Για ποιον χτυπά η καμπάνα και ο Αποχαιρετισμός στα όπλα. Το 1953 τιμήθηκε με το Βραβείο Πούλιτζερ, ενώ τον επόμενο χρόνο βραβεύτηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Αγάπησε με πάθος τις ταυρομαχίες, το κυνήγι, τα ταξίδια (εργάστηκε ως πολεμικός ανταποκριτής) και τις γυναίκες (έκανε τέσσερις γάμους). (Wiki)

Πηγήpartaro

Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

Ποιο είναι το συντομότερο διήγημα του κόσμου;

Ο αποτυχημένος που δεν τα παράτησε ποτέ!

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -