Οι ιστορίες πίσω από τα εξώφυλλα περιοδικών που συζητήθηκαν το 2015

rihanna-708_3


Πολλά εξώφυλλα περιοδικών έγιναν πρώτη είδηση μέσα στο 2015 και προκάλεσαν συζητήσεις. «Φέτος περισσότερο από ποτέ, ζήσαμε την κυριαρχία του Εξωφύλλου. Για να φτιάξουμε το Top 10 μας, είδαμε χιλιάδες, από ειδησεογραφικά και σελέμπριτι, μέχρι μόδας και αθλητισμού» γράφει το περιοδικό ΤΙΜΕ και δίνει στη δημοσιότητα τα 10 εξώφυλλα περιοδικών που τράβηξαν, για διαφορετικό λόγο το κάθε ένα, τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους.

ΤΙΜΕ, Μάιος 2015 

time_0_923959_71esk8iv-kl
φωτογράφος Devin Allen «To ότι έκανα το εξώφυλλο του TIME άλλαξε τη ζωή μου, ακόμα μου μοιάζει με όνειρο. Αλλά ήταν καλό και για την πόλη μου, δείχνοντας πώς μερικές φορές οι καθημερινοί άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και να επηρεάσουν την ατζέντα. Όταν τράβηξα τη φωτογραφία δεν φανταζόμουν ότι θα γινόταν τόσο εμβληματική».

New York Times Magazine, Απρίλιος 2015 

time_923955_jr-cover-of-the-new-york-times-magazine
διευθύντρια του φωτογραφικού τμήματος Kathy Ryan «Το έργο στο εξώφυλλο το δημιούργησε ειδικά για μας ο Γάλλος εικαστικός JR. Είναι γνωστός για το πώς «κολλάει» τα τεράστια έργα τέχνης του σε διάφορα μέρη του κόσμου. Έφτιαξε μια γιγάντια εκδοχή της φωτογραφίας του (απεικονίζει έναν 20χρονο μετανάστη στις ΗΠΑ που ήρθε απ’ το Αζερμπαϊτζάν) και την τοποθέτησε στο έδαφος του Flatiron Plaza».

Vanity Fair, Ιούλιος 2015 

time_1_923951_vanity_fair
φωτογράφος Annie Leibovitz «H Caitlyn – Μπρους – δεν είχε κυκλοφορήσει καθόλου για εβδομάδες πριν τη φωτογράφηση μας. Ζει σε ένα απομονωμένο σπίτι στους λόφους του Μαλιμπού και εκεί πήγαμε για να την τραβήξουμε. Δεν ήξερα τι ακριβώς να περιμένω, αλλά το όλο σκηνικό με ενέπνευσε και με «οδήγησε» πολύ.

New York Magazine, Ιούλιος 2015 

time_2_923952_new_york
γράφει το New York «Αυτές οι γυναίκες έχουν κάτι κοινό. Τον Μπιλ Κόσμπι. Ένας άντρας, όλες αυτές οι γυναίκες και η υποψία πως υπάρχουν και αμέτρητες ακόμα, εξ ου και η άδεια καρέκλα». Condé Nast’s Traveler, Νοέμβριος 2015 φωτογράφος Pari Dukovic:  Είναι μεγάλη πρόκληση το να φτιάξεις μία αξιομνημόνευτη εικόνα μιας τόσο πολυφωτογραφημένης πόλης. Ειδικά το skyline της Νέας Υόρκης έχει αναδειχθεί με χιλιάδες διαφορετικούς τρόπους.

Rolling Stone, Νοέμβριος 2015 

time_4_923954_1035x1407-r1248_cover
φωτογράφος Theo Wenner «Πριν φωτογραφήσω την Adele, έψαξα και είδα κάθε μία απ’ τις φωτογραφίες που έχει βγει. Είναι εμφανές ότι είναι όμορφη. Πάντα είναι φτιαγμένη, μακιγιαρισμένη και έχει ένα «έτοιμο» λουκ. Όταν όμως μπήκε στο στούντιο με τη φόρμα της και με τα μαλλιά της ανακατεμένα, έδειχνε ακόμα πιο όμορφη και κουλ. Ήθελα να την φωτογραφίσω έτσι».


Harper’s Bazaar’s, Μάρτιος 2015 

time_6_923956_gallery_nrm_1423068096-hbz-rihanna-subcover-fb
Laura Brown, υπεύθυνη ειδικών πρότζεκτ του περιοδικού «Μας αρέσει να ζητάμε απ’ τους σελέμπριτι να κάνουν τρελά πράγματα. Επίσης μου αρέσουν οι φωτογραφίες απ’ τα παρασκήνια της ταινίας τα Σαγόνια του Καρχαρία. Φέτος είχαμε τα 40 χρόνια απ’ την κυκλοφορία της ταινίας, οπότε φτιάξαμε έναν καρχαρία από υαλοβάμβακα κι η Ριάνα ξετρελάθηκε».

California Sunday Magazine, Aπρίλιος 2015 

time_7923957_0405_cv_death
Leo Young και Jacqueline Bates, υπεύθυνοι του περιοδικού «Το εξώφυλλο μας δείχνει πώς η θρυλική εταιρία ντιζάιν Ideo επανεφεύρει και φαντάζεται τον τρόπο που πεθαίνουμε. Η καλλιτέχνις Amy Friend χρησιμοποίησε μια ήδη υπάρχουσα φωτογραφία και επενέβη πάνω της ώστε να δημιουργήσει το τελικό αποτέλεσμα».

New York Times Magazine, Οκτώβριος 2015 

time_8_923958_nicki-minaj-768
φωτογράφος Erik Madigan Heck «Πάντα με ενδιέφερε η μίξη της φωτογραφίας με την εικονογράφηση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μετέτρεψα τη Νίκι Μινάζ σε κάτι σαν αντικείμενο του Warhol».

ESPN (Body Issue), 2015 

time_10_923960_final-espn-coverpromo2a
φωτογράφος Carlos Serrao «Η Chantae McMillan είναι επταθλήτρια, οπότε ήθελα να βρω ένα μέρος που θα μπορούσε να μας κάνει όσα κάνει στα αθλήματα της. Πήγαμε στην έρημο».

__________________

  Πηγή: iefimerida.gr

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

Η ιστορία πίσω από την “καλύτερη φωτογραφία του κόσμου”

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -