Γιατί ο κόσμος αγαπάει τόσο πολύ τη Ζωή Κωνσταντοπούλου;

kwnstantopoulou-zwi-vouli-proedros


Γιατί λέει στους ψηφοφόρους αυτό ακριβώς που θέλουν να ακούσουν, με τη στομφώδη και επιστημονικοφανή διατύπωση που απαιτείται για να ψαρώσεις κάποιον αμαθή και χειραγωγήσιμο. Οι Έλληνες έχουν ανάγκη να ακούσουν πως δεν φταίνε οι ίδιοι για την κατάστασή τους, άρα όποιος διαμορφώσει τη ρητορική του με άξονα την πλήρη άφεση αμαρτιών, εντάσσοντας μάλιστα σ’ αυτήν γλωσσικά πυροτεχνήματα, εύπλαστες ακαδημαϊκές αοριστίες και δικολαβίστικες τεχνικές, κερδίζει κατευθείαν τη συμπάθειά τους.

Γιατί πουλάει τον εαυτό της ως το απόλυτο εργαλείο κάθαρσης της πολιτικής σκηνής από τη νοσηρή παλαιοκομματική της παράδοση (παρότι οι καταβολές της ίδιας τυγχάνουν άκρως παλαιοκομματικές), επενδύοντας με αποτελεσματικό θράσος στην απέχθεια του κόσμου για τις περασμένες κυβερνήσεις. Εξ αντιδιαστολής, λοιπόν, εισπράττει εύσημα απλώς επειδή, ως νέα πολιτικός, ισχυρίζεται αυθαίρετα ότι διαφέρει από τους αποδεδειγμένα κακούς πολιτικούς του παρελθόντος. Κάνει μπίζνα πάνω σε ένα κακό προηγούμενο και χρησιμοποιεί το λευκό της μητρώο ως παράσημο και εγγύηση, ενώ αυτό συνιστά μια απλή ένδειξη της απειρίας της. Προτάσσει εμμονικά το πρόσωπό της ως το πιο τρανό παράδειγμα φρέσκιας πολιτικής πνοής, και αναδεικνύεται ως θεότητα μέσα από μια άνιση σύγκριση μεταξύ κακής παλαιότητας και καλής νεότητας, την οποία (σύγκριση) στήνει με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται πως η ίδια εκπροσωπεί το καλό και οι εχθροί της το κακό. Δεν παράγει έργο, με λίγα λόγια, απλώς επισημαίνει ότι όλοι οι άλλοι είναι κακοί, πράγμα που καθιστά αυτήν προτιμητέα.

munch

Κατασκευάζει εχθρούς χρησιμοποιώντας ως πρώτες ύλες την λαϊκή αγανάκτηση και τους εύκολους στόχους. Αποποιείται κάθε ευθύνη για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον – ούτως ή άλλως δεν προβαίνει σε καμία ουσιαστική αλλαγή/μεταρρύθμιση ώστε να αναλάβει προσωπικά το όποιο κόστος της -, απαλλάσσει έντεχνα τον λαό από τις δικές του ευθύνες, και αποδίδει όλα τα προβλήματα που καλείται να λύσει ως πολιτικός, σε πρόσωπα, θεσμούς και καταστάσεις με τα οποία ο λαός είναι ήδη θυμωμένος. Πότε είναι οι παλιές κυβερνήσεις, πότε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, πότε οι Ευρωπαίοι εταίροι, – η στρατηγική της πάντα βασίζεται στο να κατακεραυνώνει το προφανές, να διογκώνει προβλήματα συνωμοσιολογώντας, να στοχοποιεί ανθρώπους που κανείς δεν συμπαθεί ούτως ή άλλως, και να κατευθύνει την κοινή γνώμη προς το σημείο όπου έτσι κι αλλιώς την οδηγούν τα κατώτερά ένστικτα της μάζας. Είναι ένας Λάκης Λαζόπουλος της πολιτικής. Σε μια εποχή που ο κόσμος έχει ανάγκη από λύσεις, η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποδαυλίζει την περιρρέουσα υστερία και κάνει ό,τι μπορεί για να απαλλάξει τους ψηφοφόρους της από τη διαδικασία της σκέψης. Αντί για πραγματιστικές λύσεις, προσφέρει ευκαιρίες για εκδίκηση, επιλογή μακράν προτιμότερη για τους περισσότερους καθώς δεν απαιτεί ιδιαίτερο κόπο αλλά εγγυάται μπόλικη εκτόνωση.

Γιατί είναι πανέξυπνη, μορφωμένη, ετοιμόλογη, αγενέστατη και εμπαθής – χαρακτηριστικά που ο Έλληνας βρίσκει πάντα ακαταμάχητα και συναρπαστικά όταν δεν στρέφονται εναντίον του (αλλά τα κατακρίνει όταν σταματούν να δουλεύουν προς όφελός του και να του χαϊδεύουν τ’ αφτιά). Η Ζωή είναι κάτι σαν τον πανούργο κι αδίστακτο φίλο που κάθε Ελληνάρας θέλει να έχει δίπλα του για να τον ξελασπώνει, σε όποιο σφάλμα κι αν έχει υποπέσει. Κατά κάποιο τρόπο, από πλευράς χαρισμάτων είναι το φιλολαϊκό και λαοπρόβλητο ισοδύναμο του Βενιζέλου. Διαφέρουν μόνο ως προς την ιστορία και την ατζέντα τους. Μια κυριλέ και στιλιζαρισμένη τζάμπα μαγκιά που προκαλεί δέος σε όσους δεν πέρασαν την πολιτική τους εφηβεία ακόμη.

Γιατί αντιμετωπίζει τον λαό σαν συνήγορος που υπερασπίζεται τον πελάτη του στο δικαστήριο, δεν έχει αυθεντική πολιτική οντότητα, ο ρόλος της εξαντλείται στο να αντικατοπτρίζει με τους πλέον ευνοϊκούς όρους το λαϊκό αίσθημα. Ο διαρκής και ανενδοίαστος λαϊκισμός της έχει πείσει τον λαό ότι η Ζωή αποτελεί γνήσιο τέκνο του, εκχωρώντας της το δικαίωμα να μιλάει εξ ονόματός του. Συνεπώς, τίποτα απ’ όσα λέει η Ζωή δεν μπορεί να είναι λάθος, κάθε της ισχυρισμός είναι απαραιτήτως σωστός, αφού η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι η καρδιά και η φωνή του λαού. Συνεπαγωγικά, όποιος διαφωνεί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι και εχθρός του λαού.

Γιατί δεν ζητάει τίποτα δυσάρεστο από τον κόσμο στον οποίο απευθύνεται. Δεν του ζητάει να αλλάξει, δεν του ζητάει να ωριμάσει, δεν του ζητάει να σκεφτεί. Η μοναδική απαίτηση που έχει από αυτόν, είναι να συνεχίσει να διαμαρτύρεται και να υστεριάζει κυνηγώντας μάγισσες, γιατί αυτή ακριβώς η νοοτροπία εγγυάται την πολιτική της επιβίωση.

      ~  Άρης Αλεξανδρής

    Πηγή: thecurlysue.com

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

Η πολιτική ουσία του λαϊκισμού

Χρεοκοπούμε όπως πλουτίσαμε

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

10 CommentsΣχολιάστε

  • Με ποιο κριτήριο αναδημοσιεύετε ένα τόσο εμπαθές όσο και ψευδές κι αρνητικό παραλήρημα για την ΠτΒ?
    Πιο εμπαθής, πιο κεκαλυμμένα ειρωνική κι αρνητική κριτική για την ΠτΒ δύσκολα κάποις θα μπορούσε να γράψει…Εύγε, άξιος ο μισθός σου Άρη Τάδε! Το πιο ακαταμάχητο ψεύδος είναι αυτό το “Δεν παράγει έργο,”! Ποιος άλλος ΠτΒ έκανε τόσες επιτροπές μέσα σε τόσο λίγο χρόνο -πράγμα που ακόμα και πολέμιοί της το παραδέχονται.
    Λυπάμαι αλλά μετά απ’ αυτό θα πάψω να σας παρακολουθώ.

    • Αναρωτιέμαι πως γίνεται να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που την υπερασπίζονται !
      Κατά την προσωπική μου γνώμη, το άρθρο είναι πολύ εύστοχο (όπως και τα περισσότερα που διαβάζω στον συγκεκριμένο ιστότοπο).

    • Αλήθεια, ποια είναι η πρόταση της κας. Κωνσταντοπούλου ?
      Μας έχει αναλύσει επανειλημένα για τους κακούς ξένους, την κακή συμφωνία, τις κακές κυβερνήσεις μας κλπ, αλλά αρνείται να μας πει την πρόταση της …
      Αν δεν είναι αυτό λαικισμός του χείριστου είδους, πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί ?
      Μεγάλες ευθύνες έχει και ο πρωθυπουργός που την διατηρεί στη συγκεκριμένη θέση.

  • Έχω υπερασπιστεί δημοσίως τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στο παρελθόν απέναντι σε σεξιστικές επιθέσεις που δεχόταν. Σήμερα θέλω να γράψω ότι η θητεία της στο υψηλό αξίωμα της Προέδρου της Βουλής αποτελεί αρνητικό πρότυπο για τις γυναίκες και δυσφημεί τον αγώνα τους για ισότιμη συμμετοχή και σεβασμό στη δημόσια ζωή.

    Η κ. Κωνσταντοπούλου κακοποιεί τον θεσμικό ρόλο που της έχει ανατεθεί και καταχράται τη θέση την οποία έχει. Προσβάλλει ευθέως, χωρίς να παραιτείται, το σώμα του οποίου προΐσταται (εφόσον λέει ότι νομοθετεί υπό το κράτος εκβιασμού και καθ΄υπαγόρευσιν ξένων κυβερνήσεων) , τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση, τους συναδέλφους της βουλευτές και το δημοκρατικό πολίτευμα το οποίο έχει ορκιστεί να διαφυλάττει.

    Η παρουσία της στην έδρα όταν συνεδριάζει η Βουλή δημιουργεί ένα αίσθημα ασφυξίας ακόμη και στους πολίτες που παρακολουθούν από μακριά. Στον χώρο όπου κατ’ εξοχήν πρέπει να αναπτύσσεται ελεύθερα ο διάλογος, καιροφυλακτεί ώστε ανά πάσα στιγμή, με έπαρση, αυταρέσκεια και αυταρχισμό, να παρεμβληθεί, να σχολιάσει, να ειρωνευθεί, να κατακεραυνώσει, να πιάσει τους ομιλητές από τον λαιμό. (Η διαφορά φαίνεται όταν προεδρεύει οποιοσδήποτε άλλος). Υποτίθεται ότι τηρεί απαρεγκλίτως τους νόμους και τον κανονισμό της Βουλής αλλά τους μεταχειρίζεται αυθαίρετα, με ιδιοτροπίες,, προς δικό της προσωπικό και(παλαιότερα) κομματικό όφελος. Τους υποτάσσει σε δικές της σκοπιμότητες ενώ χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η ίδια επιτρέπει στον εαυτό της να καταστρατηγεί τον κανονισμό, ενώ τον κραδαίνει προς οποιονδήποτε άλλον. Εγκαλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σεξισμό αλλά επικροτεί βουλευτίνα από το κόμμα της που ζητάει τον λόγο από άλλον βουλευτή επειδή νόμιζε ότι «φοράει πανταλόνια». Επιτιμά και ειρωνεύεται πολιτικούς της αντιπάλους για υπέρβαση στον χρόνο ομιλίας τους, αλλά καταχράται η ίδια τον χρόνο, χωρίς ενδοιασμούς , όταν πρόκειται για τον εαυτό της. Καθυστερεί συστηματικά, με δική της ευθύνη, την έναρξη πλήθους συνεδριάσεων εξ αιτίας δικών της προτεραιοτήτων ενώ μέμφεται όσους δεν είναι συνεπείς. Περιφρονεί αποφάσεις οργάνων του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης και αδιαφορεί για το κρίσιμο συμφέρον της χώρας προκειμένου να εξυπηρετήσει δικούς της προσωπικούς σχεδιασμούς.

    Προσβάλλει, εκφοβίζει και απειλεί, καταχρώμενη τη θέση της, εργαζομένους (δημοσιογράφους και αστυνομικούς) που κάνουν απλώς, και καλά, τη δουλειά τους ενώ έχει μετατρέψει, με αδιαφανείς διαδικασίες, το κανάλι της Βουλής σε μέσο προσωπικής προβολής της και προβολής των απόψεων που ενστερνίζεται με αποκλεισμό όλων των υπολοίπων.

    Τα πτυχία που διαθέτει πιστοποιούν ότι έχει μόρφωση η οποία, ωστόσο, δεν της επιτρέπει να κρίνει πότε μία επιτροπή είναι έγκυρη και πότε τα μέλη της στοιχειωδώς επαρκή για να φέρουν σε πέρας οποιοδήποτε σοβαρό έργο όπως αρμόζει στο έργο ενός κοινοβουλίου. Ούτε την αποτρέπουν από το να επαναλαμβάνει, σε κάθε ευκαιρία που δημιουργεί, κοινοτοπίες εκθέσεων ιδεών, κενολογίες και συνθήματα (π.χ., επονείδιστο, παράνομο, απεχθές, αθέμιτο χρέος, εκβιαστές εταίροι, κλπ) τα οποία έχουν ως στόχο, ως τέτοια που είναι, όχι να ενημερώσουν, να τεκμηριώσουν ή να διαφωτίσουν αλλά να επιβάλουν, με τη συνεχή επανάληψη, με πλύση εγκεφάλου, μία συγκεκριμένη οπτική η οποία μάλιστα συγκρούεται ευθέως με αυτή που το κόμμα της και η Βουλή έχει επιλέξει.

    Παρότι την έχουν «αδειάσει», κατά την άσκηση των καθηκόντων της, ο πρωθυπουργός, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματός της, ο πρώτος τη τάξει υπουργός, όχι μία φορά αλλά επανειλημμένα, δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί ή να καταγγείλει αθέμιτη προς το πρόσωπό της μεταχείριση. Αντίθετα, παρά τις προσβολές, εξακολουθεί αμέριμνα να συνεχίζει την ίδια συμπεριφορά επικροτώντας και χειροκροτώντας μάλιστα αυτούς που καταγγέλλει.

    Η κ. Κωνσταντοπούλου έχει παραδώσει τον εαυτό της και την υψηλή θέση που κατέχει στη χλεύη των Ελλήνων πολιτών κι αυτό αποτελεί ένα πολύ κακό προηγούμενο που πρέπει ειδικά οι γυναίκες να παρακάμψουν.

    Βάσω Κιντή

  • Είναι ο ίδιος κόσμος που λάτρεψε τον Βαρυφάκη, και αγόραζε το Πάσχα λαμπάδες Βαρουφάκη !

    • yo bitches…oloi oi politikoi einai halia…idiaitera oi aristeroi, aristeros k politikos se mia europaiki enosi m ola auta ta terata pseudous k ekmetaleusis? opos p.h. na rotisoume to lao nai i ohi epidi eimaste k poli aristeroi k dimokrates kai telika na kanoume to antitheto yati den ginetai allios?ti noima ehei…

  • Αγαπητοί φίλοι,

    Όλοι μας, εδώ και 6 μήνες, βλέπουμε ένα σκοινί να τραβιέται από εδώ και από εκεί με φανατισμό αλλά και με αποφασιστικό τρόπο. Όταν όμως ένα σκοινί τραβιέται τόσο πολύ’ τότε αποκρύβεται η αλήθεια και δημιουργούνται ακράδαντες απόψεις οι οποίες δύσκολα μεταβάλλονται προς το σωστό καταμερισμό των ευθυνών, πιθανώς και ισόρροπο.

    Υπάρχει κάποιος από τους εδώ αναγνώστες που ισχυρίζεται ότι το κοινοβουλευτικό μας σύστημα και η λειτουργία του είναι σωστή ; Νομίζω κανείς και ορθά ! Και η πλειοψηφία των βουλευτών δεν έχουν την ποιότητα που τους αρμόζει αλλά και τα προγράμματα και ο σχεδιασμός των κομμάτων δεν έχουν ένα δημοκρατικό χαρακτήρα. Παραμένουν δεμένα στις μεθόδους σκοπιμότητας και υστεροβουλίας χάριν της εξουσίας.

    Η κυρία Κωνσταντοπούλου, κατά τη γνώμη μου, έχασε το παιχνίδι όχι γιατί πάντοτε ήταν άδικη ή εγωκεντρική, όπως την κατηγορούν, παρά το δυναμισμό του χαρακτήρα της. Αλλά γιατί δεν διείδε αυτή την κατάσταση με τη σωστή ματιά του επιστήμονα της επικοινωνίας και δεν προσπάθησε με πολιτισμένο, έξυπνο και ψυχολογικό τρόπο να αναδιαμορφώσει το κατά δεκάδες χρόνια ετσιθελικά και σαθρά καμωμένο σύστημα του κοινοβουλίου, των κομμάτων αλλά και των ίδιων των βουλευτών… που για αρκετούς ντρεπόμαστε εμείς οι πολίτες !

    Ήρθε, λοιπόν, με την ρομφαία του αρχάγγελου να κατακεραυνώσει τα κακώς κείμενα. Ο χαρακτήρας της όμως, είτε ως εικόνα, είτε ως λόγος, ήταν τελείως αρνητικός γι΄αυτό το ρόλο. Ήταν μοιραίο, λοιπόν, το ανδροκρατούμενο καθεστώς – και του ιδίου κόμματος προς αυτήν – να μην αντέξει. Έτσι, γρήγορα, της πέταξαν την μπανανόφλουδα και αυτή την πάτησε αμέσως. Τώρα, είναι πλέον αργά. Πολύ αργά γι΄αυτήν αλλά και για εμάς που θα ξαναγυρίσουμε (χωρίς καμιά ελπίδα… όπως χρόνια τώρα) σε έναν θεσμό ΜΗ απηλλαγμένο από πολιτικές σκοπιμότητες, δηλαδή σ΄ ένα πολιτικό επίπεδο που ψάχνουμε εναγωνίως ώστε, ως ποιοτικότερο από εμάς, να μας παρασύρει σε μια αλλαγή της νοοτροπίας μας και σε ένα πρότυπο αξίας !

    Φαίνεται, τελικά, ότι η πτώση μας χρειάζεται να είναι οριστική, αμετάκλητη και αιματηρή για να αναγκαστούμε δούμε τα πράγματα με κριτική ισόρροπη ματιά εαυτού ! Δυστυχώς…

    Με εκτίμηση προς όλους.
    Αρης

  • Δυστυχως ,εχουμε συνηθισει σε πολιτικαντιδεςςςς τοσα χρονια .Να μας χαιδευουν απλως γλυκα το αυτακι , και ενω θελουμε να ειναι νομοταγεις , να ειναι εκει για το καθε ρουσφετι που θα εχουμε κατα νου !Ελεος . Φτανει τοσα χρονια εχουμε χορτασει , απο επαγγελματιες πολιτικους ! Πρεπει επιτελους να δουμε τα πραγματα οπως ακριβως ειναι .Εκει ακριβως που εχουμε φτασει ………….Στο τελμα .Delete ,λοιπον ,Delete !!!!!!! Kαι δεν μας φταιει ,καμμια Ζωη .Μια χαρα τα λεει .Μας ξενιζει , που δεν χειριζεται ,τον ξυλινο πολιτικο λογο .Ας περιμενουμε ,μια φορα , χωρις να βιαστουμε να επικρινουμε συμπεριφορες .

  • “Γιατί ο κόσμος αγαπάει τόσο πολύ τη Ζωή Κωνσταντοπούλου;”

    Κατά τη γνώμη μου το ερώτημα είναι σωστότερα και πιο χρήσιμα διατυπωμένο ως εξής:
    “Ποιός / τί είδους κόσμος αγαπάει πολύ …….;”
    και κατόπιν το όνομα είτε της ΠτΒ είτε του Ηλία Κασιδιάρη είτε του Νίκου Μιχαλολιάκου κλπ είτε ομάδων όπως “Χρυσαυγίτες”, “Πυρήνες της Φωτιάς” κοκ.

    Νομίζω πως είναι δύο ειδών και εντελώς ακραίων τόσο που η αφετηρία τους είναι κοινή.
    Είναι είτε άτομα αυταρχικά, σαδιστικά, αδιάλλακτα, υπερεγωπαθή που βλέπουν σ΄ αυτούς ΄αδελφή ψυχή΄ είτε άτομα δειλά, τρομοκρατημένα, απεγνωσμένα που με ηδονή βρίσκουν σ΄ αυτούς τον ΄προστάτη΄ που έλλειπε από τη ρημαγμένη (σύμφωνα με την ψυχολογία τους) ζωή τους,
    Και είναι πολλές φορές κοινή αφετηρία και των δύο αυτών φαινομενικά αντίθετων ψυχικών διαταραχών Ο ΦΟΒΟΣ.

    Γιατί λοιπόν είναι ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ.

  • Η Ζωή ενοχλεί πολύ το κατεστημένο. Δέχεται επιθέσεις από όλα τα ξεπουλημένα ΜΜΕ που ξέρουν να διαχειρίζονται την κοινή γνώμη. Αυτό δεν σας υποψιάζει όταν ξέρετε ότι οι πιο πολλοί παρουσιαστές διαμορφωτές της κοινής γνώμης έχουν χρηματιστεί από το ΔΝΤ; Η Ζωή με το που έγινε πρόεδρος της Βουλής έστησε επιτροπές που ενοχλούν το κατεστημένο και που στοχεύουν απ΄ευθείας στην κάθαρση (siemens, πως μπήκαμε στα μνημόνια, διερεύνηση της νομιμότητας του χρέους). Τα έβαλε απ΄ευθείας με το θηρίο και την διαπλοκή χωρίς συμβιβασμούς και παραχωρήσεις. Η μόνη που εργάζεται ουσιαστηκα για το δημόσιο συμφέρον. Προφανώς ενοχλεί και ενοχλεί πολύ όλη την εγχώρια αλλά και εισαγόμενη διαπλοκή. Μην πέφτετε θύματα της ξεπουλημένης και αδρά αμοιβόμενης από τους εταίρους μας προπαγάνδας. Να είστε πάντα υποψιασμένοι. Ο συγγραφέας αυτού του άρθρου είναι σίγουρα κάποιος βολεμένος του συστήματος όπως δυστυχώς το μεγαλύτερο μέρος της σύγχρονης Ελληνικής δήθεν διανόησης. Η Ζωή παράγει έργο προς το συμφέρον μας. Μην γίνεστε φερέφωνα της διαπλοκής. Στηρίξτε την Ζωή….. Την Ζωή και τα μάτια σας. Την Ζωή και τα μάτια μας……. .