Γιατί Αξίζει να Ρισκάρουμε;

ropeess


Οι περισσότεροι από εμάς διαλέγουμε την εύκολη δίοδο και τον πιο πολυταξιδεμένο δρόμο για να πορευτούμε στη ζωή μας, αποφεύγοντας να εκτεθούμε σε τρίτα πρόσωπα και κυρίως στον εαυτό μας.

Η Δύναμη της Μάζας και της ασφαλούς -επισφαλώς οριοθετημένη- κουλτούρας γύρω από την αντίληψη που έχουμε διαμορφώσει και αποφασίσει να εφαρμόσουμε σε καθημερινή βάση, τείνει να υπερκαλύψει τη μοναδικότητα του ατόμου.

Ακολουθούμε μια ρουτίνα σκέψεων, εκφράσεων, ενεργειών και συναισθημάτων, η οποία δε ξεφεύγει από τη νόρμα της τάξεως των πραγμάτων.

Αρνούμαστε πεισματικά να επισκεφθούμε άγνωστα μέρη του εγκεφάλου μας και να τον προκαλέσουμε να τεθεί σε λειτουργία για κάτι καινούριο, μη αποθηκευμένο στο προεπιλεγμένο εγχειρίδιο χρήσης.

Έχουμε αρκεστεί και επαναπαυθεί κομφορμιστικά σε ένα τρόπο ζωής, ο οποίος θα φάνταζε πληκτικά κοινός, αν τον βλέπαμε από μια εξωτερική οπτική γωνία.

Ο μόνος τρόπος για να αντιληφθούμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε από τη ζωή μας είναι να βρούμε το θάρρος και να πάρουμε το ρίσκο να το αποκαλύψουμε ή ακόμα καλύτερα να φτάσουμε στο σημείο αυτό, όπου θα αποκαλυφθεί σε εμάς αβίαστα, έπειτα από μια συλλογικά και παραγωγικά προσωπική προσπάθεια.

Αρκετοί συγχέουν το ρίσκο με την απερισκεψία, όμως ο χαρακτηρισμός αυτός φαίνεται να είναι μια καλοστολισμένη δικαιολογία, στην αδυναμία τους να συλλάβουν τη σημασία της έννοιας που τους μοιάζει -τουλάχιστον- τρομακτική


photo-manipulations-karezoid-michal-karcz-12-600x554Όταν παίρνεις το ρίσκο να κάνεις κάτι διαφορετικό σημαίνει πως έχεις την ικανότητα να επιλέξεις τη προσωπική ικανοποίηση κάτω από περιστάσεις όπου άλλοι διαλέγουν την τρέλα.

Πολύ απλά…

Επιλέγεις την αλλαγή και όχι τη στασιμότητα. Η αδρεναλίνη που εκκρίνει ο οργανισμός σου την ώρα που επιχειρείς να πετύχεις με όλο σου το είναι, κάτι καινούριο, σε αποζημιώνει στο έπακρο, ανεξαρτήτως εκβάσεως.

Δημιουργείς τα δικά σου θεμέλια για μια πραγματικότητα στα μέτρα σου. Έτσι, οι αποφάσεις για κάθε ενέργειά σου θα είναι όλο και περισσότερο προσωπικά σου αποκτήματα.

Κατανοείς περισσότερο τον εαυτό σου μέσα από τις επικείμενες δυσκολίες, οι οποίες θα σε μετατρέψουν σε μια πιο δυνατή και σταθερή προσωπικότητα.

Δε συμβιβάζεσαι με τη μετριότητα και αναζητάς τη συνεχή εξέλιξη. Τα αποτελέσματα που φέρει ένα νέο εγχείρημα, είτε είναι θετικά είτε αρνητικά, σε ωθούν σε μια διαρκή διερεύνηση και εξέταση των ορίων και των δυνατοτήτων σου.

Η εκμηδένιση φανταστικών παραμέτρων που μας κρατούν μακριά από όμορφες και καινούργιες εμπειρίες, είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίζουμε καθημερινά, προκειμένου να ακολουθήσουμε τη προσωπική μας κατεύθυνση και να ζήσουμε μια όσο το δυνατόν γεμάτη και παραγωγική ζωή, απαλλαγμένη από υποθετικά τροχοπέδια.

 ~ Ελευθερία Καρακατσίνα – freedomsays

Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

Η Παρεξηγημένη Έννοια Του Εγωισμού

Τι συμβαίνει όταν δεν μπορείς να περιορίσεις τη σκέψη σου;

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -