16 πράγματα που ΔΕΝ κάνει ο συναισθηματικά ισχυρός άνθρωπος

CLOONEY


Πόσο εύκολα θα μπορούσε να περιγράψει κανείς ένα άνθρωπο, που είναι συναισθηματικά ισχυρός; Είναι διαφορετικός από τους άλλους στην όψη, στην περπατησιά, στην ομιλία;… Δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί τόσο εύκολα. Σίγουρα όμως δεν κυκλοφορεί με ταμπελίτσα στο μέτωπο, ούτε έχει πράσινο δέρμα…Δεν μπορούμε να σας πούμε τι ακριβώς κάνει, μπορούμε όμως να σας πούμε τι δεν κάνει!!!

1. Δεν αφήνει το δράμα, να τον κατευθύνει

Ο εγκέφαλός του λειτουργεί σαν το ραδιόφωνο. Επικεντρώνεται σ’ αυτά, που του δίνουν χαρά και χαμόγελο, όπως το ραδιόφωνο συντονίζεται στο σταθμό της επιλογής μας, αφήνοντας στην άκρη κάθε τι που τους φορτίζει αρνητικά. Ας πορευτούμε μακριά από την ανοησία των γύρω μας, προσπαθώντας να επικεντρωθούμε στα θετικά και δεν θα αργήσει η στιγμή, που θα βλέπουμε δυσκολότερα τα αρνητικά.

2. Δεν σπαταλά το χρόνο του στην αυτολύπηση

Ο ισχυρός συναισθηματικά άνθρωπος δεν κάθεται να στεναχωρηθεί για τον άσχημο τρόπο, που του φέρθηκαν οι άλλοι. Αντιθέτως αναλαμβάνει την ευθύνη της ζωής του, της δουλειάς του, προσπαθεί να διορθώσει ό,τι διορθώνεται, έχοντας πάντα στο μυαλό του πως η ζωή δεν είναι πάντα ούτε εύκολη, ούτε δίκαιη. Γιατί ευτυχία δεν είναι η απουσία προβλημάτων, αλλά η ικανότητά να τα κανείς. Γι’ αυτό, καλό είναι να κοιτάμε τι έχουμε και όχι τι χάσαμε, αφού αυτό που μετράει δεν είναι αυτό που χάνουμε, αλλά τι κάνουμε με ό,τι μας μένει.

3. Δεν χρειάζεται πολλά για να είναι ευτυχισμένος

Ο συναισθηματικά ισχυρός άνθρωπος ξέρει πολύ καλά πως η ευτυχία είναι στάση ζωής. Με άλλα λόγια η ευτυχία του δεν εξαρτάται από την επίλυση του ενός ή του άλλου θέματος. Δεν συνδέεται με την απόκτηση πραγμάτων, ανθρώπων, κοινωνικού status. Ευτυχία είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα και πώς μπορεί κανείς να το εκτιμήσει.

Strong business man concept

4. Δεν συγκρίνει την πορεία του με των άλλων.

Η κοινωνική σύγκριση είναι ο κλέφτης της ευτυχίας. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε χωρίς να μπαίνουμε σε σύγκριση με τους άλλους, τη στιγμή που ο καθένας χρειάζεται το δικό του χρόνο εξέλιξης και έχει να διανύσει τη δική του πορεία εξέλιξης. Ο συναισθηματικά ισχυρός άνθρωπος, το γνωρίζει καλά αυτό.

5. Δεν ζηλεύει την ευτυχία και την επιτυχία των άλλων.

Ο συναισθηματικά ισχυρός άνθρωπος μπορεί πραγματικά να εκτιμήσει και να χαρεί για την επιτυχία των άλλων, ούτε ζηλεύει αν κάποιος πετύχει αυτό που προσπαθεί να πετύχει εκείνος, αφού γνωρίζει πως η επιτυχία εξαρτάται από σκληρή δουλειά και μεθοδευμένη προσπάθεια. Δεν φοβάται να δουλέψει σκληρά και έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητές του.  Αυτή η εμπιστοσύνη άλλωστε είναι που δεν του αφήνει κανένα χώρο για φθόνο. Όταν υπάρχει αυτοεκτίμηση δεν υπάρχει κανένας λόγος για ζήλια.


6. Δεν περιμένει τα πάντα να είναι εύκολα

Ο συναισθηματικά ισχυρός άνθρωπος δεν βλέπει τις αποτυχίες ή τις καθυστερήσεις σαν λόγους για να παραιτηθεί από την προσπάθειά του. Αντιθέτως τις χρησιμοποιεί σαν μέσο για να γίνει καλύτερος. Είτε προσπαθεί για τη βελτίωση της υγείας του, είτε της δουλειάς του, έχει κατανοήσει καλά πως κάθε βήμα απαιτεί χρόνο και το ίδιο και οι αλλαγές.

7. Δεν λέει “δεν μπορώ”.

Ο συναισθηματικά ισχυρός άνθρωπος, γνωρίζει πολύ καλά, πως όποιος θέλει να κάνει κάτι, θα βρει και τον τρόπο να το κάνει. Αν πάλι δεν θέλει, θα βρει κι ένα μακρύ κατάλογο δικαιολογιών για να το αποφύγει. Καλό είναι να σταματήσουμε να λέμε “θα ήθελα…” ή “ας μπορούσα” και να το αντικαταστήσουμε με το “θέλω” ή το “μπορώ”. Ας βάλουμε σε κουτί τα “δεν μπορώ” και τα όνειρά μας σε σχέδια.

8. Δεν αφήνει τους πειρασμούς να τον αποσπάσουν.

Επικεντρώνεται στα όνειρά του και δεν τα θυσιάζει για κάτι εφήμερο.

Stand-Strong

9. Δεν είναι ανυπόμονος

Τα καλά πράγματα δεν έρχονται σ’ αυτούς που περιμένουν. Τα καλά έρχονται σε κείνους που προσπαθούν και εργάζονται για να πετύχουν με υπομονή και σύνεση. Αν ξέρουμε τι θέλουμε ας προχωρήσουμε με ένα βήμα τη μέρα, προς την κατεύθυνση αυτή.

10. Δεν κάνει τα ίδια λάθη ξανά και ξανά.

Ο συναισθηματικά ισχυρός άνθρωπος δεν επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Τα παραδέχεται και μαθαίνει από αυτά, αποκτώντας πείρα και ικανότητα να παίρνει σωστότερες αποφάσεις.

11. Δεν αντιστέκεται στην αλλαγή

Ούτε και την αποφεύγει, γνωρίζοντας πως πολλές φορές, αυτό είναι αδύνατο. Έτσι, είναι πρόθυμος να δοκιμάσει αλλαγές πιστεύοντας στην ικανότητά του να προσαρμόζεται και να απαντά στις προκλήσεις.

12. Δεν σπαταλά χρόνο και ενέργεια για πράγματα, που δεν μπορεί να ελέγξει

Ξέρει πολύ καλά, πως μερικές φορές το μόνο που μπορεί να ελέγξει κανείς είναι η στάση του. Άλλωστε η εσωτερική γαλήνη ξεκινά από τη στιγμή, που θα επιλέξουμε να μην επιτρέψουμε σε ένα τυχαίο γεγονός ή και πρόσωπο, να ελέγξει τα συναισθήματά μας.

13. Δεν κολλά σε κάθε λέξη που λένε οι άλλοι γι’ αυτόν.

Ακούει τη δική του καρδιά και τη δική του διαίσθηση.  Καλό είναι να προσπαθούμε να μην παίρνουμε τα πράγματα, που λένε οι άλλοι για μας, προσωπικά. Στην πραγματικότητα τα λόγια τους αντανακλούν τη δική τους εικόνα, όχι τη δική μας. Έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να ελέγξουμε τη συμπεριφορά των άλλων απέναντί μας. Μπορούμε όμως να ελέγξουμε τον τρόπο που αντιδρούμε και ποιους έχουμε γύρω μας.

14. Δεν πιστεύει πως όλοι είναι εν δυνάμει εχθροί του.

Ο συναισθηματικά ισχυρός άνθρωπος επιλέγει να βλέπει την καλοσύνη στους άλλους. Ας κοιτάξουμε λίγο γύρω μας και ας πλησιάσουμε τους ανθρώπους, αφού όταν επιλέγουμε την καλοσύνη των ανθρώπων, καταλήγουμε να τροφοδοτούμε με καλοσύνη τον ίδιο μας τον εαυτό.

15. Δεν είναι κύριο μέλημά του να τα έχει καλά με όλους.
Δεν φοβάται να πει “όχι” ή να μιλήσει όταν αυτό, είναι απαραίτητο. Προσπαθεί να είναι δίκαιος και υπομονετικός, αλλά αποδέχεται την απογοήτευση των άλλων όταν δεν πληρεί τις προσδοκίες τους. Στο κάτω κάτω της γραφής, δεν μπορούμε να τους ευχαριστούμε όλους. Όπως λέει και το τραγούδι: “σ’ όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε”…

16. Δεν πιστεύει πως είναι ποτέ αργά, για να ξεκινήσει κανείς απ’ την αρχή. 

Επειδή κάποια πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περιμένουμε ή όσο γρήγορα θέλουμε, αυτό δεν είναι λόγος για να χάσουμε τον εαυτό μας. Εξάλλου ο χρόνος κυλάει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και είναι προτιμότερο να ζήσουμε έτσι, ώστε κοιτάζοντας πίσω, να μπορούμε να πούμε πως δώσαμε στη ζωή μας τον καλύτερό μας εαυτό.

Αν νομίζετε πως κάποιο από τα παραπάνω ή και όλα, αξίζει την προσοχή σας ή την υιοθέτησή σας, κάντε το!

~~~~

Πηγή: toperiodikomas

Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

15 πράγματα που δεν κάνουν οι ψυχικά ώριμοι άνθρωποι

10 πράγματα για τα οποία πρέπει να σταματήσετε να νοιάζεστε

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

3 CommentsΣχολιάστε

    • για να σου τραβηξει το ματι να διαβασεις το αρθρο βρε κουτη!

  • Οι συνταξιούχοι Έλληνες διπλωμάτες δεν είναι άνθρωποι που το βάζουν κάτω με το που θα βγουν στη σύνταξη. Κατ’ αρχήν θεωρούν βέβαιο ότι ο Υπουργός Εξωτερικών θα τους ανακαλέσει πάλι στην ενεργό υπηρεσία, βαφτίζοντάς τους «Πρέσβεις εκ Προσωπικοτήτων» (=σύναξη σοφών οι οποίοι δήδεν συμβουλεύουν τον Υπουργό τους για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, έστω και αν στην πραγματικότητα δεν θα τους ρωτήσει ποτέ ο Υπουργός τους για το παραμικρό μέχρι να λήξει η θητεία τους ή να πεθάνουν). Υπάρχουν βέβαια και οι άλλοι, οι οποίοι πλησιάζουν κάποιο εθνικιστικό κόμμα που έχει ελπίδες να συγκυβερνήσει ως «τσόντα» σε κάποιο κυβερνητικό συνασπισμό, οπότε αυτόματα ένας τέτοιος τυχερός γίνεται «Διπλωματικός Σύμβουλος του Υπουργού».

    Οι συνταξιούχοι Πρέσβεις δείχνουν προς τα έξω ότι έχουν αυτοπεποίθηση, ότι έχουν λύσει όλα τους τα προβλήματα, ποστάρουν στο Facebook φωτογραφίες από το σκάφος τους, το εξοχικό τους, την καλή ζωή τους και ως ένα βαθμό προσπαθούν να δημοσιοποιήσουν τις πολιτικές τους θέσεις, με χιλοειπωμένες ιστορίες τους σε κονσερβαρισμένες διαλέξεις, για το Σκοπιανό ή τον Μιλόσεβιτς, λες και αυτά είναι τα καθημερινά θέματα που απασχολούν τον Έλληνα ή τη διεθνή πολιτική.

    Σε μια από αυτές τις συναντήσεις τους, για οργανωτικά θέματα και υποβολή ιδεών για δημόσιες συζητήσεις, εκτύπωση των ιδεών τους με κόστος 1,50 Ευρώ το εξώφυλλο για διανομή 1.000 εντύπων στον κόσμο, μπας και ο κόσμος τους ακούσει, ένας συνάδελφός τους πρότεινε, ως συμφερότερη οικονομικά και τεχνολογικά προσφορότερη τη λύση της ανάρτησης των σχετικών κειμένων σε ιστοσελίδα, κατάλληλα σχεδιασμένη, τη https://diplomaticcircleblog.wordpress.com/ (όπως ήταν αρχικά προτού πέσουν οι διαμαρτυρίες – μετά άλλαξε) ώστε να είναι σε υψηλή επισκεψιμότητα της Google (με τεχνικές της Search Engine Optimization και λέξεων κλειδιών ή keywords) και να εμφανίζεται μπροστά σε απλούς χρήστες του Ιντερνετ τη στιγμή που ψάχνουν ή επεξεργάζονται κάτι σχετικό στο διαδίκτυο.

    Κάποιος Πρέσβης που το βλέμμα του έπαιζε, πετάχτηκε και είπε «τι είναι αυτά που λέτε;» και «εδώ έχουμε το λογότυπό μας, το οποίο εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση της Συνάθροισης το Μάιο 2015. Αυτό το λογότυπό μας από μόνο του μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ιστοσελίδα μας, και τα υπόλοιπα που μας προτείνει αυτός, δεν έχουν νόημα».

    Στ συνέχεια ο δυστυχής που είχε την πρωτοβουλία να προσφέρει τη βοήθειά του, απευθύνθηκε στον Πρόεδρο της συνάθροισης να του δώσει το λογότυπο για να το αναρτήσει στην ιστοσελίδα https://diplomaticcircleblog.wordpress.com/ (όπως ήταν αρχικά προτού πέσουν οι διαμαρτυρίες – μετά άλλαξε), εκείνος τον παρέπεμψε στον «αμφισβητία που κρατούσε το λογότυπο», ενώ ο κάτοχος του λογοτύπου τον παρέπεμψε με τη σειρά του πάλι στον Πρόεδρο της Άτυπης Συνάθροισης επειδή, όπως είπε, «ο Πρόεδρος είναι ο Θεματοφύλακας του Λογότυπου». Παράλληλα του έγραψε στο email «μη με ενοχλήσετε άλλο με τα ανόητα emails σας γιατί εγώ δεν παιδιαρίζω».

    Ο Πρόεδρος της άτυπης συνάθροισης, στον οποίο είχε κοινοποιηθεί το προσβλητικό email (με το…«μη με ενοχλήσετε άλλο με τα ανόητα emails σας γιατί εγώ δεν παιδιαρίζω»), αντί να επαναφέρει την τάξη και να ζητήσει συγγνώμη για την απρέπεια, αποκαθιστώντας τον δυστυχή που είχε προσφερθεί αφιλοκερδώς να στήσει το μπλογκ https://diplomaticcircleblog.wordpress.com/, του επεσήμανε ότι στο συγκεκριμένο μπλογκ υπήρχαν φράσεις με κριτική προς δομή ιστοσελίδων, με τις οποίες, κατά τη γνώμη του, γινόταν απαξίωση της ικανότητας α) της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών και β) του Συνδέσμου Συνταξιούχων Διπλωματικών Υπαλλήλων, να φτιάχνουν πετυχημένες ιστοσελίδες (δηλαδή είχαν οι ιστοσελίδες αυτές επισκεψιμότητα μηδέν, σύμφωνα με το http://www.alexa.com).

    Δηλαδή ο Πρόεδρος της Άτυπης Συνάθροισης των Πρέσβεων, σαν μόνη έγνοια είχε το πως θα συνεχιστεί η επίδειξη αλληλεγγύης προς όλους τους άλλους Πρέσβεις, εν ενεργεία ή συνταξιούχους, ως προς την τεχνική των ιστοσελίδων τους, αποσιωπώντας την προσβολή που έγινε στο συγκεκριμένο συνάδελφό τους, μόλις προσπάθησε να τους προσφέρει αφιλοκερδώς τις γνώσεις τους για την ανάρτηση ιστοσελίδας (=για να τους ξεστραβώσει).

    Πολλοί από αυτούς τους Πρέσβεις θα έχουν άλλους πονοκεφάλους τώρα με τη φορολόγηση διαμερισμάτων και ακινήτων στο Λονδίνο (ΕΝΦΙΑ) ή με το μέγιστο όριο αναλήψεων 150 ευρώ για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους (τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιούνται με πιστωτική κάρτα).