5 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι όταν αντιμετωπίζεις προβλήματα

new-years-resolutions


Ίσως όλοι θα θέλαμε να είμαστε συνεχώς χωρίς προβλήματα, αλλά τελικά πόσο θα εκτιμούσαμε τα όμορφα πράγματα αν δεν βιώναμε και την αρνητική πλευρά της ζωής;

Eίναι πλεονέκτημα να μπορείς να διαχειριστείς τα προβλήματα στη ζωή σου,  χωρίς να το βάζεις κάτω, προσπαθώντας με όλο σου το «είναι» να τα αντιμετωπίσεις.

Η δύναμη του ανθρώπου στις δύσκολες καταστάσεις είναι ανεκδιήγητη, η προσπάθεια να ξεφύγει από παροδικά προβλήματα ή ακόμη και ο συμβιβασμός να ζει με αυτά που δεν αλλάζουν απολαμβάνοντας την ζωή στον ίδιο βαθμό.

1. O ψυχικός πόνος σε ωριμάζει

Κάποιες φορές η ζωή κλείνει μία πόρτα γιατί είναι καιρός να προχωρήσεις. Ίσως ένα άσχημο προσωπικό περιστατικό να σε κάνει ευάλωτο και απαισιόδοξο, αλλά το μέλλον θα σου γιατρέψει τον συναισθηματικό πόνο και τα πράγματα θα αλλάξουν. Προσπάθησε να ξεφύγεις από ότι σε πλήγωσε αλλά μην ξεχάσεις τι διδάχτηκε από κάθε ιστορία που σου στέρησε το χαμόγελο σου. Κάθε αρνητική κατάσταση είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει πως η ζωή δεν είναι flat είναι γεμάτο ups and downs και ας παίρνουμε τουλάχιστον μαθήματα από αυτή.

2.Τα περισσότερα πράγματα στη ζωή είναι προσωρινά

Μετά από μία βροχή βγαίνει το ουράνιο τόξο, κάθε φορά που πληγώνεσαι να ξέρεις πως θα επουλωθούν οι πληγές σου.Μετά από μια περίοδο στο σκοτάδι πάντα έρχεται το φως, αρκεί να μην αφήσεις τον εαυτό σου στο γκρίζο να προσπαθήσεις και να ελπίζεις.Κάθε στιγμή που όλα μοιάζουν αρνητικά μπορείς να γελάσεις ελε’υθερα γιατί μπορεί να ξεκινήσεις μια νέα αρχή από ένα νέο τέλος. Μπορείς να έχεις μία νέα ευκαιρία κάθε λεπτό, φτάνει να το αξιοποιήσεις στο έπακρο.

The_Wheel_of_Life_by_ahermin

3. Όταν ανησυχείς και παραπονιέσαι τίποτα δεν αλλάζει

Όσοι παραπονιούνται περισσότερο είναι εκείνοι που δεν εκπληρώνουν ποτέ τους στόχους και τα όνειρα τους.Είναι πάντα καλύτερο να προσπαθείς να κάνεις κάτι υπέροχο και να αποτυγχάνεις, παρά να μη κάνεις τίποτα και να περιμένεις να επιτύχεις από το πουθενά. Δεν αλλάζει κάτι όταν δεν προσπαθείς για τίποτα αλλά μόνο παραπονιέσαι για όσα σου συμβαίνουν. Εάν πιστεύεις σε κάτι προσπάθησε με όλη σου την ψυχή να το επιτύχεις, χωρίς να τα παρατάς. Μην αφήνεις τις σκιές του παρελθόντος, να σου κλέψουν το φως της επόμενης ημέρας. Άσε τα προβλήματα να σε βελτιώνουν με όσα έμαθες και προχώρα μπροστά και να θυμάσαι πώς οι όμορφες στιγμές θα έρθουν όταν θα είσαι ευγνώμον για όσα έχεις, χωρίς να σε επισκιάζει το παρελθόν.


4. Η αρνητικότητα των άλλων δεν είναι πρόβλημα σου

Να είσαι θετικός όταν οι γύρω σου είναι αρνητικοί και απαισιόδοξοι. Χαμόγελα όταν οι άλλοι προσπαθούν να σε ρίξουν, εσύ ορίζεις πως θα διαχειριστείς τα συναισθήματα σου. Μην αφήσεις ποτέ κάποιον να αλλάξει αυτό που είσαι, μην παίρνεις τα πράγματα προσωπικά ακόμα και εάν φαίνονται, πολλές φορές πιστεύουμε ότι οι πράξεις των άλλων είναι εναντίον μας και ξεχνάμε πως λειτουργούν μόνο προς όφελος τους. Πάνω από όλα μην αλλάξεις ποτέ τον εαυτό σου για να εντυπωσιάσεις κάποιον, που σου λέει ότι δεν είσαι αρκετά καλός. Να αλλάξεις μόνο για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, για τον εαυτό σου και μόνο.Το πιο εύκολο είναι να μας επικρίνουν για τις πράξεις μας, πριν νοιαστείς για όσα σου λένε, σκέψου εσένα και όσα θες να δημιουργήσεις. Τα πιο όμορφα πράγματα δημιουργήθηκαν όταν οι περισσότεροι έλεγαν ότι είναι ανεκπλήρωτα, αγωνίσου για όσα θέλεις να ζήσεις και να δημιουργήσεις.

5. To καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προχωρήσεις

Μην φοβάσαι να ξανά αγαπήσεις, μην αφήνεις τις πληγές να μετατραπούν σε ανεπούλωτα σημάδια. Βρες το κουράγιο να ξανα-χαμογελάσεις, να νιώσεις διαφορετικά, όμορφα και να κάνεις τους άλλους να χαμογελάνε δίπλα σου. Να θυμάσαι, πως στη ζωή δεν χρειάζεται να έχεις άπειρους φίλους δίπλα σου, παρά μόνο αυτούς τους λίγους που τους αξίζεις και σου αξίζουν.Τίποτα δεν είναι τυχαίο, κοίτα τα λάθη σου και μάθε από αυτά, δες πόσο ώριμος έγινες, πώς άλλαξες ιδέες και πεποιθήσεις και νιώσε περήφανος. Μην αλλάζεις για κανέναν, εκτός και εάν πραγματικά εσύ το θες. Δώσε αξία σε ότι έχεις και αγαπάς και μαζί σου θα το αγαπήσουν και οι γύρω σου . Τράβα φωτογραφίες, γράψε για τις πιο όμορφες και απλές ημέρες της ζωή σου και πάνω από όλα μην αφήσεις τις κακές αναμνήσεις να αμαυρώσουν τις πιο όμορφες και λαμπερές στιγμές της ζωή σου.

Πηγήrythmosfm.gr

Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -